pendik escort bayan
ak

Hizmetliden Öğretim Üyesine Aynı Sahnenin Tozunu Yutuyorlar

19.12.2018 - 11:23, Güncelleme: 19.12.2018 - 11:23
 

Hizmetliden Öğretim Üyesine Aynı Sahnenin Tozunu Yutuyorlar

AÜ Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından oluşturulan ve aralarında profesörden ev hanımına kadar farklı sosyal kesimlerden kişilerin yer aldığı "Anadolu'nun Közleri" adlı halk dansları topluluğu gösteri sundu- Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı:- "A

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından oluşturulan ve aralarında profesörden ev hanımına kadar farklı sosyal kesimlerden kişilerin yer aldığı "Anadolu'nun Közleri" adlı halk dansları topluluğunun gösterisi yoğun ilgi gördü.Hizmetli, öğretmen, asker, profesör, mühendis, ev hanımı gibi farklı meslek ve sosyal çevreden 25 ila 65 yaşında 55 halk dansları meraklısından oluşan topluluk, AÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gösteri sundu.Yoğun ilgi gören gösterinin ardından AA muhabirine açıklama yapan AÜ Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı, "Amacımız çağdaş dünyanın gerçeklerinden kopmadan kültürel yapımız, müziğimiz, dansımız hakkında tüm katılımcılarımızda farkındalık oluşturarak kültürel kökenleriyle tanışmalarını sağlamaktır." dedi.Bu gösteriler sayesinde halk kültürünü yaşatabildiklerini ve aktarabildiklerini ifade eden Taşçı, şunları söyledi:"Bizim için önemli olan geleneksel danslarımızın değişen zaman koşulları içinde kaybolmasını engellemek ve olabildiği kadar çok sayıda kişiye halk danslarını öğretebilmektir. Tam anlamıyla 7'den 70'e dans eğitimi gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ekibimizde yer alan grup üyelerimiz 25-65 yaş aralığında. 55 dansçımız arasında öğretmen, avukat, subay, ev hanımı, mühendis ve eski dansçı bulunuyor."Taşçı, kendilerine bu olanağı sağlayan başta AÜ Rektörü Prof. Dr. Ertan Çomaklı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
AÜ Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından oluşturulan ve aralarında profesörden ev hanımına kadar farklı sosyal kesimlerden kişilerin yer aldığı "Anadolu'nun Közleri" adlı halk dansları topluluğu gösteri sundu- Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı:- "A

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Halkbilim Araştırmaları Merkezi tarafından oluşturulan ve aralarında profesörden ev hanımına kadar farklı sosyal kesimlerden kişilerin yer aldığı "Anadolu'nun Közleri" adlı halk dansları topluluğunun gösterisi yoğun ilgi gördü.

Hizmetli, öğretmen, asker, profesör, mühendis, ev hanımı gibi farklı meslek ve sosyal çevreden 25 ila 65 yaşında 55 halk dansları meraklısından oluşan topluluk, AÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gösteri sundu.

Yoğun ilgi gören gösterinin ardından AA muhabirine açıklama yapan AÜ Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı, "Amacımız çağdaş dünyanın gerçeklerinden kopmadan kültürel yapımız, müziğimiz, dansımız hakkında tüm katılımcılarımızda farkındalık oluşturarak kültürel kökenleriyle tanışmalarını sağlamaktır." dedi.

Bu gösteriler sayesinde halk kültürünü yaşatabildiklerini ve aktarabildiklerini ifade eden Taşçı, şunları söyledi:

"Bizim için önemli olan geleneksel danslarımızın değişen zaman koşulları içinde kaybolmasını engellemek ve olabildiği kadar çok sayıda kişiye halk danslarını öğretebilmektir. Tam anlamıyla 7'den 70'e dans eğitimi gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ekibimizde yer alan grup üyelerimiz 25-65 yaş aralığında. 55 dansçımız arasında öğretmen, avukat, subay, ev hanımı, mühendis ve eski dansçı bulunuyor."

Taşçı, kendilerine bu olanağı sağlayan başta AÜ Rektörü Prof. Dr. Ertan Çomaklı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.