pendik escort bayan
ak

HIV Nedir? Türkiye ve Dünyadaki Seyri? Adlı Konferans Düzenlendi

Yaşam 21.12.2014 - 00:58, Güncelleme: 21.12.2014 - 00:58
 

HIV Nedir? Türkiye ve Dünyadaki Seyri? Adlı Konferans Düzenlendi

Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) işbirliğinde Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü (CUPSİ) tarafından “HIV Nedir? Türkiye ve Dünyadaki Seyri?” adlı konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) işbirliğinde Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü (CUPSİ)  tarafından “HIV Nedir? Türkiye ve Dünyadaki Seyri?” adlı konferans düzenlendi. Merkezi Amfi’de öğrencilerin katılımlarıyla gerçekeleşen konferansta Cumhuriyet Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi Halil İbrahim Kozak ve Tıp Fakültesi Öğrencisi İbrahim Çağrı Şanlı öğrencileri HIV ve AIDS hakkında bilgilendirdi.   Tıp Fakültesi Öğrencisi İbrahim Çağrı Şanlı, HIV’in kendisinin bir virüs olduğunu belirterek, virüsün tıbbi bir hastalık olduğunu ifade etti. Toplumda HIV ile ilgili yanlış bilgilerin olduğunu söyleyen Şan, virüsün insanın bağışıklık sistemini bozduğunu, AIDS’inde sonradan edinilen bir hastalık olduğunu aktardı. HIV’in ortaya çıkış nedenlerinden bahseden Şan, bu hastalık nedeniyle 2013 yılında 1,5 milyon insanın hayatını kaybettiğini söyledi.     HIV için erken tanı yapılması gerektiğini belirten Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Şan, Sivas’ta bu virüsü taşıyan insanların olduğunu, bununla ilgili insanların sağlık kontrolünden  geçmeleri gerektiğini ifade etti. HIV’in insana nasıl bulaştığını açıklayan Şan, virüsün kan yoluyla, ve cinsel yolla bulaşabileceğini söyleyerek, virüsün ayrıca kapı kolu, tuvalet, el sıkışma, öpüşme gibi yollarla da insana bulaşmayacağını sözlerine ekledi. - SİVAS   (C.Ü)
Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) işbirliğinde Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü (CUPSİ) tarafından “HIV Nedir? Türkiye ve Dünyadaki Seyri?” adlı konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) işbirliğinde Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü (CUPSİ)  tarafından “HIV Nedir? Türkiye ve Dünyadaki Seyri?” adlı konferans düzenlendi.


Merkezi Amfi’de öğrencilerin katılımlarıyla gerçekeleşen konferansta Cumhuriyet Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencisi Halil İbrahim Kozak ve Tıp Fakültesi Öğrencisi İbrahim Çağrı Şanlı öğrencileri HIV ve AIDS hakkında bilgilendirdi.

 

Tıp Fakültesi Öğrencisi İbrahim Çağrı Şanlı, HIV’in kendisinin bir virüs olduğunu belirterek, virüsün tıbbi bir hastalık olduğunu ifade etti. Toplumda HIV ile ilgili yanlış bilgilerin olduğunu söyleyen Şan, virüsün insanın bağışıklık sistemini bozduğunu, AIDS’inde sonradan edinilen bir hastalık olduğunu aktardı. HIV’in ortaya çıkış nedenlerinden bahseden Şan, bu hastalık nedeniyle 2013 yılında 1,5 milyon insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

 

 

HIV için erken tanı yapılması gerektiğini belirten Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Şan, Sivas’ta bu virüsü taşıyan insanların olduğunu, bununla ilgili insanların sağlık kontrolünden  geçmeleri gerektiğini ifade etti. HIV’in insana nasıl bulaştığını açıklayan Şan, virüsün kan yoluyla, ve cinsel yolla bulaşabileceğini söyleyerek, virüsün ayrıca kapı kolu, tuvalet, el sıkışma, öpüşme gibi yollarla da insana bulaşmayacağını sözlerine ekledi. - SİVAS

 

(C.Ü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.