pendik escort bayan
ak

Hindistan'daki Protestolar

23.05.2018 - 14:18, Güncelleme: 23.05.2018 - 14:18
 

Hindistan'daki Protestolar

Tamil Nadu'da bakır fabrikasının tekrar açılmasına karşı düzenlenen gösterilerde yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye çıktı

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'ın güney eyaleti Tamil Nadu'da geçici olarak kapatılan bir bakır fabrikasının tekrar açılmasına karşı düzenlenen gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi, en az 9 kişi yaralandı.Yerel medyadaki haberlere göre, çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle bakır eritme fabrikasının tamamen kapatılmasını isteyen protestocular, Tuticorin kentindeki gösterilerine bugün de devam etti.Yetkililer, göstericilerin polise taşla saldırdığını, kentte evlere ve arabalara zarar verdiğini söyledi. Polisin protestoculara ateş açması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye çıktığı, en az 9 kişinin yaralandığı belirtildi.Dünkü protestolarda 9 gösterici hayatını kaybetmişti.Bakır fabrikasındaki gaz sızıntısı nedeniyle çok sayıda kişi hastaneye kaldırılmıştı. Çevreye zarar verdiği gerekçesiyle mart ayında kapatılan fabrikanın haziranda yeniden açılması planlanıyor.
Tamil Nadu'da bakır fabrikasının tekrar açılmasına karşı düzenlenen gösterilerde yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye çıktı

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'ın güney eyaleti Tamil Nadu'da geçici olarak kapatılan bir bakır fabrikasının tekrar açılmasına karşı düzenlenen gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi, en az 9 kişi yaralandı.

Yerel medyadaki haberlere göre, çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle bakır eritme fabrikasının tamamen kapatılmasını isteyen protestocular, Tuticorin kentindeki gösterilerine bugün de devam etti.

Yetkililer, göstericilerin polise taşla saldırdığını, kentte evlere ve arabalara zarar verdiğini söyledi.

Polisin protestoculara ateş açması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye çıktığı, en az 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Dünkü protestolarda 9 gösterici hayatını kaybetmişti.

Bakır fabrikasındaki gaz sızıntısı nedeniyle çok sayıda kişi hastaneye kaldırılmıştı. Çevreye zarar verdiği gerekçesiyle mart ayında kapatılan fabrikanın haziranda yeniden açılması planlanıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.