pendik escort bayan
ak

Hindistan'da Deng Humması Vakaları

20.08.2018 - 21:58, Güncelleme: 20.08.2018 - 21:58
 

Hindistan'da Deng Humması Vakaları

Ülkede son 3 ayda karşılaşılan deng humması vakalarından 22'si ölümle sonuçlandı

ANKARA (AA) - Hindistan'da deng humması nedeniyle son 3 ayda 22 kişi hayatını kaybetti.Yerel basındaki haberlere göre, ülkede bu yılın son 3 ayında bin 183 kişi deng humması şikayetiyle hastanelere başvurdu. Bu kişilerden 82'sine deng humması teşhisi konuldu. Vakalardan 22'si ölümle sonuçlandı. Deng humması vakalarının artması üzerine ülkede önlemler alındı.Geçen yıl aynı dönemde bin 936 deng humması vakasına rastlanmıştı.- Deng humması Deng humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve deng humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor. Hastalığı bulaştıran sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor.
Ülkede son 3 ayda karşılaşılan deng humması vakalarından 22'si ölümle sonuçlandı

ANKARA (AA) - Hindistan'da deng humması nedeniyle son 3 ayda 22 kişi hayatını kaybetti.

Yerel basındaki haberlere göre, ülkede bu yılın son 3 ayında bin 183 kişi deng humması şikayetiyle hastanelere başvurdu. Bu kişilerden 82'sine deng humması teşhisi konuldu.

Vakalardan 22'si ölümle sonuçlandı.

Deng humması vakalarının artması üzerine ülkede önlemler alındı.

Geçen yıl aynı dönemde bin 936 deng humması vakasına rastlanmıştı.

- Deng humması

Deng humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor.

Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve deng humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Hastalığı bulaştıran sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.