pendik escort bayan
ak

Her 8 Kadından Biri Kansere Yakalanma Riski Taşıyor

Yaşam 10.10.2016 - 14:23, Güncelleme: 10.10.2016 - 14:23
 

Her 8 Kadından Biri Kansere Yakalanma Riski Taşıyor

KIRŞEHİR (AA) - Her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski olduğu bildirildi.Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,...

KIRŞEHİR (AA) - Her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski olduğu bildirildi.Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, her 8 kadından birinde kansere yakalanma riski olduğu, kanser yayılmadan erken tespit edilirse hastaların yüzde 96 oranında yaşam şansına sahip olacağı belirtildi.20 yaşın üzerindeki kadınlarda sık görülen meme kanserine karşı ayda bir kez meme kontrolü yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"En ideal yöntem, kadınların kendi kendilerine yapacakları muayenedir. Kadınlar kendi kendilerine elle yapacakları kontrollerde, memelerinin dokusu ve yapısı konusunda fikir sahibi olacakları için memelerinde oluşacak herhangi bir değişikliği hemen fark edeceklerdir. Hormon tedavisi alan kadınlar ise bu muayene için en uygun günün hangisi olduğu konusunda doktorlarına danışmalıdır. Kendi kendine yapılan meme muayenesinde, memede ele gelen sertlik veya kitle, meme başlarının pozisyonlarında değişiklik, kızarıklık veya yara olması, memenin rengi, dokusu veya şeklindeki değişiklik, meme derisinde kalınlaşma, şişme, meme ucundan akıntı, meme veya meme başında içeriye doğru çekilme durumu tespit edilirse derhal bir hekime başvurulmalıdır. Emziren annelerde meme kanseri görülme oranı, diğer annelere göre oldukça düşüktür, 2 yıl bebeğinizi emzirmeniz riski azaltmak adına faydalı olacaktır. Meme kanseri ileri yaş hastalığı olmasına rağmen çok genç yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir."Açıklamada, Ahi Evran Mahallesi Halk Sağlığı Müdürlüğü karşısında bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ücretsiz tarama yapıldığı da belirtildi.
KIRŞEHİR (AA) - Her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski olduğu bildirildi.Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,...

KIRŞEHİR (AA) - Her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski olduğu bildirildi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, her 8 kadından birinde kansere yakalanma riski olduğu, kanser yayılmadan erken tespit edilirse hastaların yüzde 96 oranında yaşam şansına sahip olacağı belirtildi.

20 yaşın üzerindeki kadınlarda sık görülen meme kanserine karşı ayda bir kez meme kontrolü yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"En ideal yöntem, kadınların kendi kendilerine yapacakları muayenedir. Kadınlar kendi kendilerine elle yapacakları kontrollerde, memelerinin dokusu ve yapısı konusunda fikir sahibi olacakları için memelerinde oluşacak herhangi bir değişikliği hemen fark edeceklerdir. Hormon tedavisi alan kadınlar ise bu muayene için en uygun günün hangisi olduğu konusunda doktorlarına danışmalıdır.

Kendi kendine yapılan meme muayenesinde, memede ele gelen sertlik veya kitle, meme başlarının pozisyonlarında değişiklik, kızarıklık veya yara olması, memenin rengi, dokusu veya şeklindeki değişiklik, meme derisinde kalınlaşma, şişme, meme ucundan akıntı, meme veya meme başında içeriye doğru çekilme durumu tespit edilirse derhal bir hekime başvurulmalıdır. Emziren annelerde meme kanseri görülme oranı, diğer annelere göre oldukça düşüktür, 2 yıl bebeğinizi emzirmeniz riski azaltmak adına faydalı olacaktır. Meme kanseri ileri yaş hastalığı olmasına rağmen çok genç yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir."

Açıklamada, Ahi Evran Mahallesi Halk Sağlığı Müdürlüğü karşısında bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ücretsiz tarama yapıldığı da belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.