pendik escort bayan
ak

Hedefi "Cep Telefonu Müzesi" Kurmak

05.10.2017 - 09:23, Güncelleme: 05.10.2017 - 09:23
 

Hedefi "Cep Telefonu Müzesi" Kurmak

Eskişehir'de 12 yılda topladığı 207 cep telefonundan koleksiyon oluşturan bir esnaf, hedefindeki sayıya ulaştığında "cep telefonu müzesi" kuracak - Koleksiyoner Çetin: - "10 yıl önce üretilen bir model bugün piyasadan silinmiş, kaybolmuş oluyor. Bu duruml

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 12 yılda topladığı çeşitli marka ve modellerde 207 cep telefonundan koleksiyonun oluşturan Yasin Çetin (33), bin adede ulaştığında küçük bir "cep telefonu müzesi" kurmayı hedefliyor. Merkez Tepebaşı ilçesindeki iş yerinde 6 yıldır cep telefonu tamiri ve satışı yapan Çetin, (33) 12 yıldır cep telefonu biriktiriyor. Vatandaşların "modası geçti" diyerek sattığı eski telefonları alan Çetin, arızalarını giderip bakımlarını yaptığı telefonları, çalışır hale getirip aksesuarlarıyla hayalindeki müze için saklıyor.Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir telefonu hiçbir zaman uzun süreler kullanamadığını ifade etti. Bu merakın lise döneminde başladığını dile getiren Çetin, "Lise döneminde insan sürekli telefon satın alacak bir ekonomik özgürlüğe sahip olamıyor. Harçlıklarımı biriktirerek yeni çıkan cep telefonları almaya çalışıyordum. Bu merak, telefonculuk mesleğine ve oluşturmaya çalıştığım koleksiyon yolculuğuna beni yönelitti." dedi. - "Amacım cep telefonu müzesi kurmak" Çetin, teknolojinin çok hızlı ilerlediğini, bu yüzden yeni bir ürünün çok kısa zamanda yok olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Amacım cep telefonu müzesi kurmak. Çünkü yeni nesil birçok teknolojiyi göremeden o teknoloji kaybolup gidiyor. 12 yıl önce üretilen bir cep telefonunu, bugün 12 yaşındaki bir çocuğun kullanması mümkün değil. Yeni nesil son teknolojiye dokunuyor. İşletmeme gelen çocuklar bazen bu telefonları görüyor. 'Bunlar ne?' diye soruyorlar. 10 yıl önce üretilen bir model bugün piyasadan silinmiş, kaybolmuş oluyor. Bu durumlara şahit olduğum için telefon koleksiyonu yapmaya karar verdim. Şu anda 207 telefonum var. Hedefim olan bin cep telefonuna ulaştığımda, özellikle çocukların gezip inceleyebileceği küçük bir müze kurmak istiyorum." - "50 bin lira veren oldu, satmadım" Koleksiyonunu gören arkadaşlarının telefonları satın almak istediklerini anlatan Çetin, şunları kaydetti: "Şimdi de eski cep telefonları kullanmak moda. Bazen arkadaşlarım ya da müşterilerden bazıları bu telefonları görünce satın almak istiyor. Hepsini çalışır vaziyette görünce çok şaşırıyorlar. İşletmemde bir ara cep telefonlarının rutin bakımını yapıyordum. İçeri biri girdi. Telefonlara baktıktan sonra 'Hepsine 20 bin lira veririm' dedi, vermedim. 50 bin lira veren oldu, satmadım." Çetin, 12 yıllık emeğine fiyat biçemeyeceğini dile getirerek, "Bu koleksiyonda bir emek var. Ürünün fiyatından çok, emeğin fiyatı olabilir bu tarz işlerde. Ben emeğime bir fiyat veremiyorum." dedi.
Eskişehir'de 12 yılda topladığı 207 cep telefonundan koleksiyon oluşturan bir esnaf, hedefindeki sayıya ulaştığında "cep telefonu müzesi" kuracak - Koleksiyoner Çetin: - "10 yıl önce üretilen bir model bugün piyasadan silinmiş, kaybolmuş oluyor. Bu duruml

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 12 yılda topladığı çeşitli marka ve modellerde 207 cep telefonundan koleksiyonun oluşturan Yasin Çetin (33), bin adede ulaştığında küçük bir "cep telefonu müzesi" kurmayı hedefliyor.

Merkez Tepebaşı ilçesindeki iş yerinde 6 yıldır cep telefonu tamiri ve satışı yapan Çetin, (33) 12 yıldır cep telefonu biriktiriyor.

Vatandaşların "modası geçti" diyerek sattığı eski telefonları alan Çetin, arızalarını giderip bakımlarını yaptığı telefonları, çalışır hale getirip aksesuarlarıyla hayalindeki müze için saklıyor.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir telefonu hiçbir zaman uzun süreler kullanamadığını ifade etti.

Bu merakın lise döneminde başladığını dile getiren Çetin, "Lise döneminde insan sürekli telefon satın alacak bir ekonomik özgürlüğe sahip olamıyor. Harçlıklarımı biriktirerek yeni çıkan cep telefonları almaya çalışıyordum. Bu merak, telefonculuk mesleğine ve oluşturmaya çalıştığım koleksiyon yolculuğuna beni yönelitti." dedi.

- "Amacım cep telefonu müzesi kurmak"

Çetin, teknolojinin çok hızlı ilerlediğini, bu yüzden yeni bir ürünün çok kısa zamanda yok olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Amacım cep telefonu müzesi kurmak. Çünkü yeni nesil birçok teknolojiyi göremeden o teknoloji kaybolup gidiyor. 12 yıl önce üretilen bir cep telefonunu, bugün 12 yaşındaki bir çocuğun kullanması mümkün değil. Yeni nesil son teknolojiye dokunuyor. İşletmeme gelen çocuklar bazen bu telefonları görüyor. 'Bunlar ne?' diye soruyorlar. 10 yıl önce üretilen bir model bugün piyasadan silinmiş, kaybolmuş oluyor. Bu durumlara şahit olduğum için telefon koleksiyonu yapmaya karar verdim. Şu anda 207 telefonum var. Hedefim olan bin cep telefonuna ulaştığımda, özellikle çocukların gezip inceleyebileceği küçük bir müze kurmak istiyorum."

- "50 bin lira veren oldu, satmadım"

Koleksiyonunu gören arkadaşlarının telefonları satın almak istediklerini anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Şimdi de eski cep telefonları kullanmak moda. Bazen arkadaşlarım ya da müşterilerden bazıları bu telefonları görünce satın almak istiyor. Hepsini çalışır vaziyette görünce çok şaşırıyorlar. İşletmemde bir ara cep telefonlarının rutin bakımını yapıyordum. İçeri biri girdi. Telefonlara baktıktan sonra 'Hepsine 20 bin lira veririm' dedi, vermedim. 50 bin lira veren oldu, satmadım."

Çetin, 12 yıllık emeğine fiyat biçemeyeceğini dile getirerek, "Bu koleksiyonda bir emek var. Ürünün fiyatından çok, emeğin fiyatı olabilir bu tarz işlerde. Ben emeğime bir fiyat veremiyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.