pendik escort bayan
ak

Hayvan Ölümleri, Projelerle Türkiye Ortalamasına İndirilecek

Spor 31.10.2016 - 12:33, Güncelleme: 31.10.2016 - 12:33
 

Hayvan Ölümleri, Projelerle Türkiye Ortalamasına İndirilecek

Ahi Evran Üniversitesince kurulması planlanan iki merkez sayesinde Kırşehir'de yüzde 13 olan hayvan ölümlerinin yüzde 3-4'e indirilmesi hedefleniyor- AEÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaya:- "Hayvan ölümleri yüzde 3-4'lere çekildiğinde 115 milyon liralık bir katm

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir'de yüzde 13 olan hayvan ölümlerini, Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) sundukları proje ile kurmayı planladıkları hayvan hastanesi ve hayvan hastalıkları araştırma merkezi sayesinde yüzde 3-4'e çekmeyi amaçladıklarını belirtti.Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında, YÖK'ün "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi"nde, AEÜ'nün tarım ve jeotermal alanında pilot seçildiğini hatırlattı.Pilot üniversite seçilmeden önce 4 proje hazırlayarak YÖK'e sunduklarını vurgulayan Karakaya, bunlardan birinin de Kırşehir'de yüksek olan hayvan ölümlerinin azaltılmasını kapsadığını söyledi.Kentte hayvan yetiştiriciliği potansiyelinin yüksek olduğuna işaret eden Karakaya, Türkiye'ye ithal edilen yaklaşık 300 bin büyükbaş hayvanın büyük çoğunluğunun illerine geldiğini, Kırşehir Hayvan Borsasında günlük 5 bin hayvan döngüsü yaşandığını kaydetti.Kentte hayvan ölümlerinin yüksek olmasını endişe verici bulduğuna dikkati çeken Karakaya, şöyle konuştu:"Bu kadar yoğun hayvan sirkülasyonu ve barınmasının olduğu bir ilimizde ölüm oranlarının yüzde 13 olması dramatik bir gösterge. Türkiye ortalaması yüzde 3-4. İddiamız, bu noktada başladı. Hayvan ölümleri, Türkiye ortalamasına indirilebilir. Projemizi YÖK'e sunduk. Burada bir hayvan hastanesi ve hayvan hastalıkları araştırma merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Öncelikle hastalık dolaşımını önleyecek bir sistem kuracağız. Veteriner hekim hocalarımızı hastane ve merkezde toplayacağız. Hastalıklarla mücadele etmek, ilaç geliştirmek, hastalıların sebebini ortaya koyarak bu ölümlerin sebebini yüzde 3-4'lere çekebilmek temel hedefimiz."İşletme kurma gibi bir düşünce taşımadıklarını, mevcut işletmelerin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Karakaya, "Mevcut işletmeleri geliştirmeyi, kapasitelerini ve katma değerlerini artırmayı amaçlıyoruz. Hayvan ölümleri yüzde 3-4'lere çekildiğinde 115 milyon liralık bir katma değer oluşuyor. Bu, bir üniversite demek." ifadelerini kullandı.
Ahi Evran Üniversitesince kurulması planlanan iki merkez sayesinde Kırşehir'de yüzde 13 olan hayvan ölümlerinin yüzde 3-4'e indirilmesi hedefleniyor- AEÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaya:- "Hayvan ölümleri yüzde 3-4'lere çekildiğinde 115 milyon liralık bir katm

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir'de yüzde 13 olan hayvan ölümlerini, Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) sundukları proje ile kurmayı planladıkları hayvan hastanesi ve hayvan hastalıkları araştırma merkezi sayesinde yüzde 3-4'e çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında, YÖK'ün "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi"nde, AEÜ'nün tarım ve jeotermal alanında pilot seçildiğini hatırlattı.

Pilot üniversite seçilmeden önce 4 proje hazırlayarak YÖK'e sunduklarını vurgulayan Karakaya, bunlardan birinin de Kırşehir'de yüksek olan hayvan ölümlerinin azaltılmasını kapsadığını söyledi.

Kentte hayvan yetiştiriciliği potansiyelinin yüksek olduğuna işaret eden Karakaya, Türkiye'ye ithal edilen yaklaşık 300 bin büyükbaş hayvanın büyük çoğunluğunun illerine geldiğini, Kırşehir Hayvan Borsasında günlük 5 bin hayvan döngüsü yaşandığını kaydetti.

Kentte hayvan ölümlerinin yüksek olmasını endişe verici bulduğuna dikkati çeken Karakaya, şöyle konuştu:

"Bu kadar yoğun hayvan sirkülasyonu ve barınmasının olduğu bir ilimizde ölüm oranlarının yüzde 13 olması dramatik bir gösterge. Türkiye ortalaması yüzde 3-4. İddiamız, bu noktada başladı. Hayvan ölümleri, Türkiye ortalamasına indirilebilir. Projemizi YÖK'e sunduk. Burada bir hayvan hastanesi ve hayvan hastalıkları araştırma merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Öncelikle hastalık dolaşımını önleyecek bir sistem kuracağız. Veteriner hekim hocalarımızı hastane ve merkezde toplayacağız. Hastalıklarla mücadele etmek, ilaç geliştirmek, hastalıların sebebini ortaya koyarak bu ölümlerin sebebini yüzde 3-4'lere çekebilmek temel hedefimiz."

İşletme kurma gibi bir düşünce taşımadıklarını, mevcut işletmelerin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Karakaya, "Mevcut işletmeleri geliştirmeyi, kapasitelerini ve katma değerlerini artırmayı amaçlıyoruz. Hayvan ölümleri yüzde 3-4'lere çekildiğinde 115 milyon liralık bir katma değer oluşuyor. Bu, bir üniversite demek." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.