pendik escort bayan
ak

Havaya Rastgele Ateş Edilmesine İlişkin Genelge

02.11.2018 - 16:18, Güncelleme: 02.11.2018 - 16:18
 

Havaya Rastgele Ateş Edilmesine İlişkin Genelge

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, havaya rastgele ateş edilmesine ilişkin genelge yayımladı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kişilerin can güvenliğinin...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, havaya rastgele ateş edilmesine ilişkin genelge yayımladı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskun mahallerde havaya ateş açılmasının önlenmesi, bu çerçevede yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesine yönelik tedbirlerin alınmasının büyük önem arz ettiği aktarıldı.Açıklamada, İl İdaresi, Kabahatler ve Türk Ceza kanunların ilgili maddeleri uyarınca, kamu düzeninin korunması, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumlarıyla ilgili Vali İbrahim Akın'ın talimatıyla emre aykırı davranış konulu genel emrin yayınlandığı ifade edildi.Aksine davranan kişiler hakkında durumlarına uyan adli veya idari işlemlerin derhal tesis edileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Organizasyon sahiplerine izin verilirken organizasyonda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla 50x70 cm ebadında havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan ekteki afiş örnekleri temin edilerek tüm katılımcıların görebileceği şekilde organizasyon alanlarına asılacaktır. Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususuna soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, havaya rastgele ateş edilmesine ilişkin genelge yayımladı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kişilerin can güvenliğinin...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, havaya rastgele ateş edilmesine ilişkin genelge yayımladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskun mahallerde havaya ateş açılmasının önlenmesi, bu çerçevede yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesine yönelik tedbirlerin alınmasının büyük önem arz ettiği aktarıldı.

Açıklamada, İl İdaresi, Kabahatler ve Türk Ceza kanunların ilgili maddeleri uyarınca, kamu düzeninin korunması, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumlarıyla ilgili Vali İbrahim Akın'ın talimatıyla emre aykırı davranış konulu genel emrin yayınlandığı ifade edildi.

Aksine davranan kişiler hakkında durumlarına uyan adli veya idari işlemlerin derhal tesis edileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Organizasyon sahiplerine izin verilirken organizasyonda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla 50x70 cm ebadında havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan ekteki afiş örnekleri temin edilerek tüm katılımcıların görebileceği şekilde organizasyon alanlarına asılacaktır. Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususuna soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.