pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Hastane Bitti, İddialar Bitmedi!

Yaşam 21.08.2015 - 10:21, Güncelleme: 21.08.2015 - 10:21
 

Hastane Bitti, İddialar Bitmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta yapımı tamamlanan Bölge hastanesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akyıldız, Bölge hastanesinin Numune hastanesine dönüştürüleceğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivasta yapımı tamamlanan Bölge hastanesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akyıldız, Bölge hastanesinin Numune hastanesine dönüştürüleceğini iddia etti. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Akyıldız'ın Önergesi şu şekilde; Yapımına devam edilen Yeni Bölge Hastanesi’ndeki çalışmalar hangi aşamadadır? Alt yapısı ve çevre yolu bağlantısı ne zaman tamamlanacaktır? Yeni Bölge Hastanesi’nin Sivas Numune Hastanesi’ne dönüştürüleceği iddiaları gerçek midir? -Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Sivas hastaneleri doluluk oranlarını düşük gösterip Sivas Devlet Hastanesi ile Sivas Numune Hastanesi’ni birleştirmeye çalıştığı, bu nedenle Yeni Bölge Hastanesi’nin tek kişilik odalarının iki kişiliğe çevrildiği iddiaları doğru mudur? -Resmi rakamlara göre Sivas Numune Hastanesi’nin hasta yatak kapasitesi 504, Sivas Devlet Hastanesi’nin hasta yatak kapasitesi 313 olmak üzere toplam 817 adet hasta yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bu iki hastanenin birleştirilmesiyle açılması planlanan Yeni Bölge Hastanesi’nin hasta yatak kapasitesi 600’dür. Bu kapasitenin mevcut talebe yetmeyeceği bakanlığınız tarafından öngörülmemekte midir? Yeni Bölge Hastanesi’nin yapılması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın TOKİ’ye olan borcunun devlet hastanesi ve numune hastanesinin arazilerinin verilerek ödeneceği iddiaları doğru mudur? -TOKİ’ye olan borç miktarı ve verilmesi gündemde olan hastane arazilerinin maddi değeri ne kadardır? Sağlık alanında ciddi oranda kan kaybı yaşanmasına neden olacak birleştirme projesi, Sivas’ı yataklı tedavi hizmetlerinde çevre illere mahkûm etmeyecek midir? -Bu hastanelerden verimli hizmet alınamaması sonucu Sivas ne kadarlık bir kazançtan mahrum olacaktır? Numune Hastanesi’ndeki tarihi binaya yıkım kararı aldırabilmek için çürük raporu verildiği doğru mudur?-Devlet Hastanesi’ne güçlendirme çalışması için 22 milyon lira, toplamda 50 milyon lira harcanmasına rağmen neden kapatılması düşünülmektedir? Sivas Devlet Hastanesi’nin yıkılarak yerine kaleye koridor açılacağı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta yapımı tamamlanan Bölge hastanesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akyıldız, Bölge hastanesinin Numune hastanesine dönüştürüleceğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivasta yapımı tamamlanan Bölge hastanesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akyıldız, Bölge hastanesinin Numune hastanesine dönüştürüleceğini iddia etti.

 

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Akyıldız'ın Önergesi şu şekilde;

 

Yapımına devam edilen Yeni Bölge Hastanesi’ndeki çalışmalar hangi aşamadadır? Alt yapısı ve çevre yolu bağlantısı ne zaman tamamlanacaktır? Yeni Bölge Hastanesi’nin Sivas Numune Hastanesi’ne dönüştürüleceği iddiaları gerçek midir?

 

-Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Sivas hastaneleri doluluk oranlarını düşük gösterip Sivas Devlet Hastanesi ile Sivas Numune Hastanesi’ni birleştirmeye çalıştığı, bu nedenle Yeni Bölge Hastanesi’nin tek kişilik odalarının iki kişiliğe çevrildiği iddiaları doğru mudur?

 

-Resmi rakamlara göre Sivas Numune Hastanesi’nin hasta yatak kapasitesi 504, Sivas Devlet Hastanesi’nin hasta yatak kapasitesi 313 olmak üzere toplam 817 adet hasta yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bu iki hastanenin birleştirilmesiyle açılması planlanan Yeni Bölge Hastanesi’nin hasta yatak kapasitesi 600’dür. Bu kapasitenin mevcut talebe yetmeyeceği bakanlığınız tarafından öngörülmemekte midir? Yeni Bölge Hastanesi’nin yapılması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın TOKİ’ye olan borcunun devlet hastanesi ve numune hastanesinin arazilerinin verilerek ödeneceği iddiaları doğru mudur?

 

-TOKİ’ye olan borç miktarı ve verilmesi gündemde olan hastane arazilerinin maddi değeri ne kadardır? Sağlık alanında ciddi oranda kan kaybı yaşanmasına neden olacak birleştirme projesi, Sivas’ı yataklı tedavi hizmetlerinde çevre illere mahkûm etmeyecek midir?

 

-Bu hastanelerden verimli hizmet alınamaması sonucu Sivas ne kadarlık bir kazançtan mahrum olacaktır? Numune Hastanesi’ndeki tarihi binaya yıkım kararı aldırabilmek için çürük raporu verildiği doğru mudur?

-Devlet Hastanesi’ne güçlendirme çalışması için 22 milyon lira, toplamda 50 milyon lira harcanmasına rağmen neden kapatılması düşünülmektedir? Sivas Devlet Hastanesi’nin yıkılarak yerine kaleye koridor açılacağı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.