pendik escort bayan
ak

Halk Oylamasına Doğru

12.04.2017 - 09:38, Güncelleme: 12.04.2017 - 09:38
 

Halk Oylamasına Doğru

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında görev alacak sandık başkanlarına ve üyelerine yönelik...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında görev alacak sandık başkanlarına ve üyelerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.Sulakyurt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan İlçe Seçim Müdürü Metin Lüy, vatandaşların rahatlıkla oylarını kullanabilmeleri için sandık başkanlarının ve diğer görevlilerin kanunla belirtilen esasları harfiyen herine getirmeleri gerektiğini söyledi.Görevlilerin zamanında seçim bölgelerinde eksiksiz olarak tüm hazırlıkları yapmaları gerektiğini belirten Lüy, sandık işlemleri, oy verme saatinin başlaması ve bitişi ile ilgili işlemler, sandık kurulunun görevleri, malzeme ve evrak tanıtımı, sandık kurulunun hazırlığı, oy verme işlemi, tasnif işlemleri, düzenin sağlanması, sandığın konulacağı yer, işaretlerin konması, seçmenlerin kayıtlı olup olmama durumu, tutanak defteri, görev dağılımı, zarf kullanımı, mühürleme işlemleri gibi daha birçok hususların yanı sıra, okuma yazma bilmeyen, yaşlı ve engelli kişilerin nasıl oy kullanacağı ile ilgili bilgiler verdi.Seminer, Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan tanıtım videosunun izlenmesi ve görev alacak personelin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında görev alacak sandık başkanlarına ve üyelerine yönelik...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında görev alacak sandık başkanlarına ve üyelerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Sulakyurt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan İlçe Seçim Müdürü Metin Lüy, vatandaşların rahatlıkla oylarını kullanabilmeleri için sandık başkanlarının ve diğer görevlilerin kanunla belirtilen esasları harfiyen herine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Görevlilerin zamanında seçim bölgelerinde eksiksiz olarak tüm hazırlıkları yapmaları gerektiğini belirten Lüy, sandık işlemleri, oy verme saatinin başlaması ve bitişi ile ilgili işlemler, sandık kurulunun görevleri, malzeme ve evrak tanıtımı, sandık kurulunun hazırlığı, oy verme işlemi, tasnif işlemleri, düzenin sağlanması, sandığın konulacağı yer, işaretlerin konması, seçmenlerin kayıtlı olup olmama durumu, tutanak defteri, görev dağılımı, zarf kullanımı, mühürleme işlemleri gibi daha birçok hususların yanı sıra, okuma yazma bilmeyen, yaşlı ve engelli kişilerin nasıl oy kullanacağı ile ilgili bilgiler verdi.

Seminer, Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan tanıtım videosunun izlenmesi ve görev alacak personelin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.