pendik escort bayan
ak

Halep'teki Sivillere Yönelik Tepkiler

09.12.2016 - 14:23, Güncelleme: 09.12.2016 - 14:23
 

Halep'teki Sivillere Yönelik Tepkiler

Edirne ve Kırklareli'de Diyanet-Sen öncülüğünde, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

EDİRNE (AA) - Trakya’da Diyanet-Sen öncülüğünde, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.Edirne’de Darül Hadis Camisi’nde, caminin imamı ve Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, cuma hutbesinde, Halep’te medeniyet ve tarihin bütün insanlığın gözü önünde yok edildiğini söyledi.Kadim bir şehrin haritadan silindiğini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti: "Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkansız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor. Bir adım ötemizdeki topraklar feryat, kan ve gözyaşına doydu. Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor."Eroğlu, Halepteki çığlıklara tepkisiz kalınmamasını istedi. Cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından hayatını kaybedenler için dua okundu. Kırklareli’de de Hızırbey Camisi’nde Halep'te yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Edirne ve Kırklareli'de Diyanet-Sen öncülüğünde, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

EDİRNE (AA) - Trakya’da Diyanet-Sen öncülüğünde, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Edirne’de Darül Hadis Camisi’nde, caminin imamı ve Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, cuma hutbesinde, Halep’te medeniyet ve tarihin bütün insanlığın gözü önünde yok edildiğini söyledi.

Kadim bir şehrin haritadan silindiğini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkansız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor. Bir adım ötemizdeki topraklar feryat, kan ve gözyaşına doydu. Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor."

Eroğlu, Halepteki çığlıklara tepkisiz kalınmamasını istedi.

Cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından hayatını kaybedenler için dua okundu.

Kırklareli’de de Hızırbey Camisi’nde Halep'te yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.