pendik escort bayan
ak

Halep'teki Çocuk Katliamını Mermere İşledi

16.12.2016 - 10:38, Güncelleme: 16.12.2016 - 10:38
 

Halep'teki Çocuk Katliamını Mermere İşledi

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü son sınıf öğrencisi Kerim Emre Kököz, Halep'te yaşanan katliamlara ve özellikle çocuk ölümlerine dikkati çekmek için "doğmak istemeyen bebek" adını verdiği heykel yaptı- Kököz:- "Normalde zamanı gelince çocuk,

SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Sivas'ta bir üniversite öğrencisi, Halep'te yaşanan katliamlara dikkat çekmek için "bombalar altında doğmak istemeyen bebekleri" mermere işledi. Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi Kerim Emre Kököz (25), atölye dersinin vize ödevinde Halep'te yaşanan katliamlara dikkati çekmek istedi.Özellikle çocukların mağduriyeti, ölümleri ve enkaz arasındaki yaşamlarından derinden etkilenen Kököz, "bombaların altında bir yaşama merhaba demek istemeyen bebekleri" yumurta formu içerisine oydu. Mermerden yaptığı ve "doğmak istemeyen bebek" adını verdiği heykelle, kırılmaya başlayan yumurtanın içerisinde yer alan bebeğin, olaylardan korkup ağlaması, yeni ve güvensiz bir yaşama göz açmak istememesi anlatılmaya çalışılıyor.Ankara'da düzenlenmesi planlanan bir sergide satışa sunulacak heykelden elde edilecek gelir, Halep'teki çocuklara gönderilecek.Kököz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te yaşanan katliamlardan çok etkilendiğini söyledi.İzlediği videolarda ve haberlerde bebeklerin ve çocukların görüntülerinin kendisini daha derinden etkilediğini vurgulayan Kököz, "Oradaki bir bebeğin enkaz altında kalarak ağlaması beni derinden etkiledi. Bu çalışmamda da onu anlatmaya çalıştım." dedi.Çalışmasının aslında vize ödevi olduğunu belirten Kököz, "Yaklaşık bir ay kadar bu heykel üzerinde çalıştım. Çalışmamın adı 'doğmak istemeyen bebek'. Görüntülerde izlediğim bebeklerden dolayı bu ismi verdim. Hiçbir çocuğun bombaların altında doğmak istemeyeceğini göstermeyi hedefledim. Bu çalışmamla Halep'te yaşayan bebeklerin, çocukların sesi olmak istedim." ifadelerini kullandı.Kököz, mermer üzerine oyduğu çalışması hakkında bilgi vererek, "Oyduğum yumurta formu doğumu temsil ediyor. Kırılan bir kabuk var ve kabuğun içerisindeki çocuk, bombaları görüyor, korkuyor ve dışarı çıkmak istemiyor. Normalde çocuk zamanı gelince dışarı çıkmak ister. Doğal kanun budur ama Halep'teki çocuklar bombalardan korktuğu için doğmak istemiyor." diye konuştu.- Satışından elde edeceği gelir Halepli çocuklara gidecekAmacının Halep'teki çocukların çığlıklarını bir nebze de olsa duyurmak olduğunu dile getiren Kököz, şunları kaydetti:"Halep'teki çocuklar da insanca yaşamayı hak ediyor. Sanat bir toplum için çok önemlidir ve toplumlar üzerindeki etkisi büyüktür. Sanatçılar toplumdaki yaşanan sıkıntıları dile getirmelidir ve o zaman gerçek sanatçı olur. Ben de bu çalışmamla elimden geldiğince bunu göstermek istedim. Ayrıca bu konularla ilgili Ankara'da bir sergi düzenlenmesi planlanıyor. Eğer düzenlenirse bu çalışmamla katılacağım. Eserim satılırsa gelirini de Halepli çocuklara göndermek istiyorum."Kököz, yaşanan olaylardan çok etkilendiğini ve bundan sonraki çalışmalarında bu tarz konulara daha çok yöneleceğini sözlerine ekledi.
Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü son sınıf öğrencisi Kerim Emre Kököz, Halep'te yaşanan katliamlara ve özellikle çocuk ölümlerine dikkati çekmek için "doğmak istemeyen bebek" adını verdiği heykel yaptı- Kököz:- "Normalde zamanı gelince çocuk,

SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Sivas'ta bir üniversite öğrencisi, Halep'te yaşanan katliamlara dikkat çekmek için "bombalar altında doğmak istemeyen bebekleri" mermere işledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi Kerim Emre Kököz (25), atölye dersinin vize ödevinde Halep'te yaşanan katliamlara dikkati çekmek istedi.

Özellikle çocukların mağduriyeti, ölümleri ve enkaz arasındaki yaşamlarından derinden etkilenen Kököz, "bombaların altında bir yaşama merhaba demek istemeyen bebekleri" yumurta formu içerisine oydu. Mermerden yaptığı ve "doğmak istemeyen bebek" adını verdiği heykelle, kırılmaya başlayan yumurtanın içerisinde yer alan bebeğin, olaylardan korkup ağlaması, yeni ve güvensiz bir yaşama göz açmak istememesi anlatılmaya çalışılıyor.

Ankara'da düzenlenmesi planlanan bir sergide satışa sunulacak heykelden elde edilecek gelir, Halep'teki çocuklara gönderilecek.

Kököz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te yaşanan katliamlardan çok etkilendiğini söyledi.

İzlediği videolarda ve haberlerde bebeklerin ve çocukların görüntülerinin kendisini daha derinden etkilediğini vurgulayan Kököz, "Oradaki bir bebeğin enkaz altında kalarak ağlaması beni derinden etkiledi. Bu çalışmamda da onu anlatmaya çalıştım." dedi.

Çalışmasının aslında vize ödevi olduğunu belirten Kököz, "Yaklaşık bir ay kadar bu heykel üzerinde çalıştım. Çalışmamın adı 'doğmak istemeyen bebek'. Görüntülerde izlediğim bebeklerden dolayı bu ismi verdim. Hiçbir çocuğun bombaların altında doğmak istemeyeceğini göstermeyi hedefledim. Bu çalışmamla Halep'te yaşayan bebeklerin, çocukların sesi olmak istedim." ifadelerini kullandı.

Kököz, mermer üzerine oyduğu çalışması hakkında bilgi vererek, "Oyduğum yumurta formu doğumu temsil ediyor. Kırılan bir kabuk var ve kabuğun içerisindeki çocuk, bombaları görüyor, korkuyor ve dışarı çıkmak istemiyor. Normalde çocuk zamanı gelince dışarı çıkmak ister. Doğal kanun budur ama Halep'teki çocuklar bombalardan korktuğu için doğmak istemiyor." diye konuştu.

- Satışından elde edeceği gelir Halepli çocuklara gidecek

Amacının Halep'teki çocukların çığlıklarını bir nebze de olsa duyurmak olduğunu dile getiren Kököz, şunları kaydetti:

"Halep'teki çocuklar da insanca yaşamayı hak ediyor. Sanat bir toplum için çok önemlidir ve toplumlar üzerindeki etkisi büyüktür. Sanatçılar toplumdaki yaşanan sıkıntıları dile getirmelidir ve o zaman gerçek sanatçı olur. Ben de bu çalışmamla elimden geldiğince bunu göstermek istedim. Ayrıca bu konularla ilgili Ankara'da bir sergi düzenlenmesi planlanıyor. Eğer düzenlenirse bu çalışmamla katılacağım. Eserim satılırsa gelirini de Halepli çocuklara göndermek istiyorum."

Kököz, yaşanan olaylardan çok etkilendiğini ve bundan sonraki çalışmalarında bu tarz konulara daha çok yöneleceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.