pendik escort bayan
ak

Hakkari'deki Terör Saldırısı

27.05.2017 - 14:48, Güncelleme: 27.05.2017 - 14:48
 

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Peker, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı - Törene Adalet Bakanı Bozdağ da katıldı- Şehidin eşi Sema Peker: "Bıraktığın gibi dimdik duruyorum kurban olduğum. Kimseyi sevindirmiyorum"

YOZGAT (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Peker'in cenazesi, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi. Peker için öğle vakti Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şehidin babası Yetiş Peker ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.Şehidin annesi Songül Peker, "Ağlamayacağım kuzum, vatan sağ olsun kuzum. Vatana ben seni kurban verdim yavrum. Sen beklemeseydin biz buralarda duramazdık yavrum. Sen canını feda ettin bizim için yavrum. Ağlamayın, düşmanları sevindirmeyin." dedi. Şehidin Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yapan ikiz kardeşi Ertan Peker de kardeşinin fotoğrafını öpüp tabuta sarıldı. Eşinin kamuflajıyla törene katılan Sema Peker ise şehidin tabutunun başında, "Ağlamıyorum aşkım, ağlamıyorum. Bıraktığın gibi dimdik duruyorum kurban olduğum. Kimseyi sevindirmiyorum. Kimseyi ağlatmıyorum arkandan. Söylediğin gibi yapıyorum. Kimsenin ağlamasına müsaade etmiyorum. Biz seni onurunla, şerefinle, uğurluyoruz." diye gözyaşı döktü.- "Gamzelerine bakmaya doyamadım" "Bugün senin düğünün, bugün bizim düğünümüz bir tanem." diyen gözü yaşlı eş Peker, tabutun başında şunları söyledi: "Bugün bizim düğünümüz Gökhan. Ben senden her zaman razı oldum, Allah'ım senden razı olsun. Allah'ım seni cennetinde en güzel köşelerine layık görsün kurban olduğum. Ben senin gamzelerine bakmaya doyamadım Gökhan. Ben senin o zeytin gözlerine doyamadım Gökhan. Beni cennetinde bekle ne olur. Beni orada bekle Gökhan. Gururluyum bir tanem, göğsümü göklere kaldırdın. Bir eşin bir eşe verebileceği en büyük hediyeyi verdin sen bana. Sen bana şehadetle geldin kurban olduğum. Sana söz, emanetine sahip çıkacağım. Şehadetini asla, asla ezdirmeyeceğim Gökhan. Her zaman güçlü duracağım aşkım. Her zaman bıraktığın gibi olacağım. Sen benim doğmamış evlatlarımın babasıydın. Babalığı tadamadın kurban olduğum. Hep bu bayrak için savaştın. Hep bu bayrak için mücadele ettin. Al bayrağını almış da gelmişsin bir tanem. Ben seni bu vatana kurban ettim Gökhan. Ben sana hiç doymadım biliyorsun değil mi? Ben seni hep bekledim Gökhan. Hep bekleyeceğim Gökhan, beni cennetine çağırana kadar. Beni yanına alana kadar bekleyeceğim aşkım. Senden hiç vazgeçmeyeceğim aşkım. Ben sana hiç sarılamadım." İl Müftüsü Salih Sezik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Yozgat Şehitliği'ne defnedildi.Törene, şehidin ailesi, yakınları ve Bakan Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Peker, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı - Törene Adalet Bakanı Bozdağ da katıldı- Şehidin eşi Sema Peker: "Bıraktığın gibi dimdik duruyorum kurban olduğum. Kimseyi sevindirmiyorum"

YOZGAT (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Peker'in cenazesi, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

Peker için öğle vakti Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şehidin babası Yetiş Peker ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin annesi Songül Peker, "Ağlamayacağım kuzum, vatan sağ olsun kuzum. Vatana ben seni kurban verdim yavrum. Sen beklemeseydin biz buralarda duramazdık yavrum. Sen canını feda ettin bizim için yavrum. Ağlamayın, düşmanları sevindirmeyin." dedi.

Şehidin Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yapan ikiz kardeşi Ertan Peker de kardeşinin fotoğrafını öpüp tabuta sarıldı.

Eşinin kamuflajıyla törene katılan Sema Peker ise şehidin tabutunun başında, "Ağlamıyorum aşkım, ağlamıyorum. Bıraktığın gibi dimdik duruyorum kurban olduğum. Kimseyi sevindirmiyorum. Kimseyi ağlatmıyorum arkandan. Söylediğin gibi yapıyorum. Kimsenin ağlamasına müsaade etmiyorum. Biz seni onurunla, şerefinle, uğurluyoruz." diye gözyaşı döktü.

- "Gamzelerine bakmaya doyamadım"

"Bugün senin düğünün, bugün bizim düğünümüz bir tanem." diyen gözü yaşlı eş Peker, tabutun başında şunları söyledi:

"Bugün bizim düğünümüz Gökhan. Ben senden her zaman razı oldum, Allah'ım senden razı olsun. Allah'ım seni cennetinde en güzel köşelerine layık görsün kurban olduğum. Ben senin gamzelerine bakmaya doyamadım Gökhan. Ben senin o zeytin gözlerine doyamadım Gökhan. Beni cennetinde bekle ne olur. Beni orada bekle Gökhan. Gururluyum bir tanem, göğsümü göklere kaldırdın. Bir eşin bir eşe verebileceği en büyük hediyeyi verdin sen bana. Sen bana şehadetle geldin kurban olduğum. Sana söz, emanetine sahip çıkacağım. Şehadetini asla, asla ezdirmeyeceğim Gökhan. Her zaman güçlü duracağım aşkım. Her zaman bıraktığın gibi olacağım. Sen benim doğmamış evlatlarımın babasıydın. Babalığı tadamadın kurban olduğum. Hep bu bayrak için savaştın. Hep bu bayrak için mücadele ettin. Al bayrağını almış da gelmişsin bir tanem. Ben seni bu vatana kurban ettim Gökhan. Ben sana hiç doymadım biliyorsun değil mi? Ben seni hep bekledim Gökhan. Hep bekleyeceğim Gökhan, beni cennetine çağırana kadar. Beni yanına alana kadar bekleyeceğim aşkım. Senden hiç vazgeçmeyeceğim aşkım. Ben sana hiç sarılamadım."

İl Müftüsü Salih Sezik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Yozgat Şehitliği'ne defnedildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları ve Bakan Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.