pendik escort bayan
ak

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri Ve Kültür Sanat Etkinlikleri

16.08.2016 - 14:38, Güncelleme: 16.08.2016 - 14:38
 

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri Ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:- "Bugün yaşadığımız sıkıntılarla Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin yaşadığı dönemdeki sıkıntılar birbirine çok benziyor. O dönemde 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek bu topraklar bize vatan kılınmış. Biz de iri olarak, d

NEVŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bugünün sıkıntılarıyla Hacı Bektaş Veli'nin yaşadığı dönemindeki sıkıntıların benzediğini belirterek, "O dönemde 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek bu topraklar bize vatan kılınmış. Biz de iri olarak, diri olarak, bir olarak devletimize bayrağımıza sahip çıktık." dedi. Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı 53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde, Hacı Bektaş Veli'nin, Anadolu ve Rumeli'yi Türkleştirdiğini, Türk kültürünün gelişmesinde de önemli rol oynadığını bildirdi. FETÖ'nün darbe girişimine değinen Avcı, 15 Temmuz gecesi halkın el ele vererek bu girişimi bertaraf ettiğini vurguladı.Avcı, "Bugün yaşadığımız sıkıntılarla Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin yaşadığı dönemindeki sıkıntılar birbirine çok benziyor. O dönemde 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek bu topraklar bize vatan kılınmış. Biz de iri olarak, diri olarak, bir olarak devletimize, bayrağımıza sahip çıktık. Bundan sonra da eğitim ve kültür hayatımızda hünkarın öğretilerini gençlerimize olanca berraklığıyla aktarmak için çaba göstermemiz gerek." diye konuştu.- "Hepimiz mesajları alıyoruz"Bakan Avcı, konuşmasını bitirip kürsüden ayrılırken tören alanındakiler, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı attı. Bunun üzerine yeniden kürsüye gelen Avcı, şunları kaydetti:"Kılıçdaroğlu ile birlikte salona girerken 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atılmıştı. Kılıçdaroğlu'na 'Üzerime alınmıyorum, size söylüyorlar' dedim. 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları başlayınca da Kılıçdaroğlu'na dönüp, 'Bu kez bana söylüyorlar' dedim. O da, 'Yok. Alınganlık yapmayın, hepimize söylüyorlar' dedi. Hepimiz mesajları alıyoruz, sağolun."
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:- "Bugün yaşadığımız sıkıntılarla Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin yaşadığı dönemdeki sıkıntılar birbirine çok benziyor. O dönemde 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek bu topraklar bize vatan kılınmış. Biz de iri olarak, d

NEVŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bugünün sıkıntılarıyla Hacı Bektaş Veli'nin yaşadığı dönemindeki sıkıntıların benzediğini belirterek, "O dönemde 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek bu topraklar bize vatan kılınmış. Biz de iri olarak, diri olarak, bir olarak devletimize bayrağımıza sahip çıktık." dedi.

Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı 53. Ulusal, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde, Hacı Bektaş Veli'nin, Anadolu ve Rumeli'yi Türkleştirdiğini, Türk kültürünün gelişmesinde de önemli rol oynadığını bildirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Avcı, 15 Temmuz gecesi halkın el ele vererek bu girişimi bertaraf ettiğini vurguladı.

Avcı, "Bugün yaşadığımız sıkıntılarla Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin yaşadığı dönemindeki sıkıntılar birbirine çok benziyor. O dönemde 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek bu topraklar bize vatan kılınmış. Biz de iri olarak, diri olarak, bir olarak devletimize, bayrağımıza sahip çıktık. Bundan sonra da eğitim ve kültür hayatımızda hünkarın öğretilerini gençlerimize olanca berraklığıyla aktarmak için çaba göstermemiz gerek." diye konuştu.

- "Hepimiz mesajları alıyoruz"

Bakan Avcı, konuşmasını bitirip kürsüden ayrılırken tören alanındakiler, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı attı. Bunun üzerine yeniden kürsüye gelen Avcı, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu ile birlikte salona girerken 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atılmıştı. Kılıçdaroğlu'na 'Üzerime alınmıyorum, size söylüyorlar' dedim. 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları başlayınca da Kılıçdaroğlu'na dönüp, 'Bu kez bana söylüyorlar' dedim. O da, 'Yok. Alınganlık yapmayın, hepimize söylüyorlar' dedi. Hepimiz mesajları alıyoruz, sağolun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.