pendik escort bayan
ak

Hacı Bayram'a 650 Araçlık Minibüs Durağı

24.03.2017 - 11:23, Güncelleme: 24.03.2017 - 11:23
 

Hacı Bayram'a 650 Araçlık Minibüs Durağı

Hacı Bayram Camisi'nin arkasına, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs durakları, kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı kompleks yapılacak- Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkla

ANKARA (AA) - Hacı Bayram Camisi'nin arkasına, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs durakları, kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı kompleks yapılacak.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında, Hacı Bayram Camisi'nin arkasına 5 katlı kompleks yapımının çalışmalarına başlandı.Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Akarpınar Uludağ, Hacı Bayram ve çevresinde yürüttükleri çalışmalara yenilerini eklediklerini belirterek Selçuklu mimarisinin kullanılacağı yeni kompleksin, minibüs duraklarının yanı sıra sergi salonları, müze alanı, toplantı salonları gibi çok sayıda sosyal donatıyı da içerisinde barındıracağını bildirdi. Minibüs duraklarının daha önce 21 bin metrekarelik bir alanda bulunduğunu, şimdi bu alanın 15 bin metrekarelik bölümüne 5 katlı kompleks yapılacağını belirten Uludağ, inşaatın temel çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kompleksin bodrumundaki 2 katının 650 dolmuşluk durak olacağını kaydeden Uludağ, şöyle konuştu:"Üst katlarda da vatandaşlar, minibüslerinin hareket saati gelene kadar burada vakit geçirebilecekler. Minibüsler, buradan yolcularını alacak ve kendi güzergahlarına uygun bölümden, trafiği aksatmadan, karışıklığa yol açmadan çıkış yapabilecekler. Hepsi için ayrı bağlantılar olacak. Sanatoryum, Hasköy, Etlik, Aktepe, Keçiören, İncirli, İçaydınlık, Gölbaşı, Mamak, Siteler, Akdere, Abidinpaşa ve Seyranbağları duraklarının aralarında bulunduğu 12 hat, bu komplekste yer alacak. Çalışmalarımızı 2 yıl içerisinde tamamlayarak Ankaramıza yakışır bir görünümle hizmete açacağız."Yaptıkları çalışmalarla bölgenin yeniden cazibe merkezi olmasını sağladıklarını dile getiren Uludağ, daha önce vatandaşların aileleriyle birlikte geçmekten bile çekindikleri Ulus'un şu an Ankara'nın en çok ziyaretçisi olan bölgeleri arasına girdiğini söyledi.
Hacı Bayram Camisi'nin arkasına, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs durakları, kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı kompleks yapılacak- Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkla

ANKARA (AA) - Hacı Bayram Camisi'nin arkasına, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs durakları, kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı kompleks yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında, Hacı Bayram Camisi'nin arkasına 5 katlı kompleks yapımının çalışmalarına başlandı.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Akarpınar Uludağ, Hacı Bayram ve çevresinde yürüttükleri çalışmalara yenilerini eklediklerini belirterek Selçuklu mimarisinin kullanılacağı yeni kompleksin, minibüs duraklarının yanı sıra sergi salonları, müze alanı, toplantı salonları gibi çok sayıda sosyal donatıyı da içerisinde barındıracağını bildirdi.

Minibüs duraklarının daha önce 21 bin metrekarelik bir alanda bulunduğunu, şimdi bu alanın 15 bin metrekarelik bölümüne 5 katlı kompleks yapılacağını belirten Uludağ, inşaatın temel çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kompleksin bodrumundaki 2 katının 650 dolmuşluk durak olacağını kaydeden Uludağ, şöyle konuştu:

"Üst katlarda da vatandaşlar, minibüslerinin hareket saati gelene kadar burada vakit geçirebilecekler. Minibüsler, buradan yolcularını alacak ve kendi güzergahlarına uygun bölümden, trafiği aksatmadan, karışıklığa yol açmadan çıkış yapabilecekler. Hepsi için ayrı bağlantılar olacak. Sanatoryum, Hasköy, Etlik, Aktepe, Keçiören, İncirli, İçaydınlık, Gölbaşı, Mamak, Siteler, Akdere, Abidinpaşa ve Seyranbağları duraklarının aralarında bulunduğu 12 hat, bu komplekste yer alacak. Çalışmalarımızı 2 yıl içerisinde tamamlayarak Ankaramıza yakışır bir görünümle hizmete açacağız."

Yaptıkları çalışmalarla bölgenin yeniden cazibe merkezi olmasını sağladıklarını dile getiren Uludağ, daha önce vatandaşların aileleriyle birlikte geçmekten bile çekindikleri Ulus'un şu an Ankara'nın en çok ziyaretçisi olan bölgeleri arasına girdiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.