pendik escort bayan
ak

Hacettepe Üniversitesi, Erasmus İçin "En Yüksek Hibeyi" Aldı

17.11.2017 - 20:48, Güncelleme: 17.11.2017 - 20:48
 

Hacettepe Üniversitesi, Erasmus İçin "En Yüksek Hibeyi" Aldı

Hacettepe Üniversitesi, Ulusal Ajans tarafından 2017 yılı 18 Erasmus+ staj konsorsiyumu için 200 üniversiteye dağıtılan hibeden en yüksek payı alan üniversite oldu

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi, Ulusal Ajans tarafından 2017 yılı 18 Erasmus+ staj konsorsiyumu için 200 üniversiteye dağıtılan hibeden en yüksek payı alan üniversite oldu.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulusal Ajans tarafından 2017 yılı 18 Erasmus+ staj konsorsiyumu için devlet ve vakıf olmak üzere yaklaşık 200 üniversite arasında dağıtılan hibe miktarının yüzde 5'ini Hacettepe Üniversitesi aldı. - Dört konsorsiyumda aktif olan tek üniversiteKoordine ettiği iki konsorsiyum genelinde 205 bin 790 avroluk hibe miktarı ile tüm üniversiteler arasında en yüksek hibe alan kurum olarak birinci sıraya oturan Hacettepe Üniversitesi, toplam dört konsorsiyumda birden aktif olarak yer alan tek üniversite olarak kayıtlara geçti.2015'ten itibaren "Erasmus+" staj konsorsiyumlarında yer alan Hacettepe Üniversitesi, 2017 yılı itibariyle de sağlık bilimleri alanında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Konsorsiyumu (HÜSBİK) ve mühendislik alanında "AHİLER" olmak üzere iki konsorsiyumda "koordinatör", tıp alanında "DEHA'S" ve alan sınırlaması olmayan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu'nda (YİTAK) ise "ortak" konumunda yer aldı.Hacettepe Üniversitesi koordinatörlüğünde üçüncü yılına giren HÜSBİK, 148 bin 400 avro hibe tutarı ile bu yıl hibe verilen 18 konsorsiyum arasında ilk sırada yer alıyor. Başta öğrenci staj hareketliliği olmak üzere 83 kişinin hareketliliği amaçlanan HÜSBİK ile personel ders verme ve personel eğitim alma hareketliliğinin sağlanması planlanıyor.Öte yandan, bu yıl ilk kez hareketlilik sağlanacak AHİLER mühendislik konsorsiyumu çerçevesinde de 57 bin 390 avroluk hibe bütçesi ile yaklaşık 31 kişi için öğrenci staj hareketliliği, personel ders verme ve personel eğitim alma hareketliliği hedefleniyor.
Hacettepe Üniversitesi, Ulusal Ajans tarafından 2017 yılı 18 Erasmus+ staj konsorsiyumu için 200 üniversiteye dağıtılan hibeden en yüksek payı alan üniversite oldu

ANKARA (AA) - Hacettepe Üniversitesi, Ulusal Ajans tarafından 2017 yılı 18 Erasmus+ staj konsorsiyumu için 200 üniversiteye dağıtılan hibeden en yüksek payı alan üniversite oldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulusal Ajans tarafından 2017 yılı 18 Erasmus+ staj konsorsiyumu için devlet ve vakıf olmak üzere yaklaşık 200 üniversite arasında dağıtılan hibe miktarının yüzde 5'ini Hacettepe Üniversitesi aldı.

- Dört konsorsiyumda aktif olan tek üniversite

Koordine ettiği iki konsorsiyum genelinde 205 bin 790 avroluk hibe miktarı ile tüm üniversiteler arasında en yüksek hibe alan kurum olarak birinci sıraya oturan Hacettepe Üniversitesi, toplam dört konsorsiyumda birden aktif olarak yer alan tek üniversite olarak kayıtlara geçti.

2015'ten itibaren "Erasmus+" staj konsorsiyumlarında yer alan Hacettepe Üniversitesi, 2017 yılı itibariyle de sağlık bilimleri alanında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Konsorsiyumu (HÜSBİK) ve mühendislik alanında "AHİLER" olmak üzere iki konsorsiyumda "koordinatör", tıp alanında "DEHA'S" ve alan sınırlaması olmayan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu'nda (YİTAK) ise "ortak" konumunda yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi koordinatörlüğünde üçüncü yılına giren HÜSBİK, 148 bin 400 avro hibe tutarı ile bu yıl hibe verilen 18 konsorsiyum arasında ilk sırada yer alıyor. Başta öğrenci staj hareketliliği olmak üzere 83 kişinin hareketliliği amaçlanan HÜSBİK ile personel ders verme ve personel eğitim alma hareketliliğinin sağlanması planlanıyor.

Öte yandan, bu yıl ilk kez hareketlilik sağlanacak AHİLER mühendislik konsorsiyumu çerçevesinde de 57 bin 390 avroluk hibe bütçesi ile yaklaşık 31 kişi için öğrenci staj hareketliliği, personel ders verme ve personel eğitim alma hareketliliği hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.