pendik escort bayan
ak

Gürün'de "Ceviz Yetiştiriciliği Ve Kamu Destekleri" Konferansı

12.05.2017 - 15:18, Güncelleme: 12.05.2017 - 15:18
 

Gürün'de "Ceviz Yetiştiriciliği Ve Kamu Destekleri" Konferansı

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde "Ceviz Yetiştiriciliği ve Kamu Destekleri" konulu konferans verildi.İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından...

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde "Ceviz Yetiştiriciliği ve Kamu Destekleri" konulu konferans verildi.İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Asef Çoban Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça konuşmacı olarak katıldı.Türkiye'de ceviz üretim miktarının düşük olduğunu belirten Akça, "Ülkemiz genelinde ceviz üretim değerlerimizin düşük olmasının en baş sebeplerinden bir tanesi bilinçli üretimin yapılmamasıdır." dedi.Akça, ceviz yetiştirmek için gerekli olan koşullara da değinerek, "Ceviz yetiştirilecek bölgemizle ilgili öncelikle toprak analizi yapılmalı, vatandaşlarımıza cevizin nasıl ve şekilde yetiştirileceği konusunda eğitimler verilmeli ayrıca dikme ve budama konusunda vatandaşlarımız bilinçlendirilmelidir. İnsanlarımız dışarıdan gelen ceviz fidanlarından ziyade kendi yetiştirecekleri yerli fidanlara, yerli üretimlere odaklanmalıdır." diye konuştu.Programın sonunda Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Akça'ya teşekkür plaketi verdi.Etkinliğe, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde "Ceviz Yetiştiriciliği ve Kamu Destekleri" konulu konferans verildi.İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından...

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde "Ceviz Yetiştiriciliği ve Kamu Destekleri" konulu konferans verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Asef Çoban Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'de ceviz üretim miktarının düşük olduğunu belirten Akça, "Ülkemiz genelinde ceviz üretim değerlerimizin düşük olmasının en baş sebeplerinden bir tanesi bilinçli üretimin yapılmamasıdır." dedi.

Akça, ceviz yetiştirmek için gerekli olan koşullara da değinerek, "Ceviz yetiştirilecek bölgemizle ilgili öncelikle toprak analizi yapılmalı, vatandaşlarımıza cevizin nasıl ve şekilde yetiştirileceği konusunda eğitimler verilmeli ayrıca dikme ve budama konusunda vatandaşlarımız bilinçlendirilmelidir. İnsanlarımız dışarıdan gelen ceviz fidanlarından ziyade kendi yetiştirecekleri yerli fidanlara, yerli üretimlere odaklanmalıdır." diye konuştu.

Programın sonunda Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Akça'ya teşekkür plaketi verdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.