pendik escort bayan
ak

Güney Kore Büyükelçisi Cho'dan Sivas Belediyesine Ziyaret

15.08.2016 - 17:08, Güncelleme: 15.08.2016 - 17:08
 

Güney Kore Büyükelçisi Cho'dan Sivas Belediyesine Ziyaret

SİVAS (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Sivas Belediyesini ziyaret etti. Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

SİVAS (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Sivas Belediyesini ziyaret etti. Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas'ta düzenleyecekleri Kore tanıtım programı için kente gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Cho, Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ile bir araya geldi.Sivas'ın Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet başta olmak üzere birçok döneme damgasını vurmuş, tarihi derinliği bulunan bir şehir olduğunu aktaran Karaca, il dışında yaşayan 5 milyon Sivaslı olduğunu belirtti.Türk halkının Kore'yi her zaman dost olarak gördüğünü aktaran Karaca, "O savaşta bizim babalarımız, dedelerimiz gazi oldu, şehit oldu. Bizler Türk milleti olarak Kore'yi kendimize çok yakın görüyoruz." açıklamasında bulundu. Erdal Karaca, 27 Eylül'de düzenlenmesi planlanan Kore kültürü tanıtım programına belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Cho da Sivas'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu kaydederek, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir proje dahilinde Kore tarihi ve Türk-Kore dostluğunu anlatmak amacıyla Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı.Bu programların ilkini 27 Eylül'de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın memleketi Sivas'ta yapmak istediklerini kaydeden Cho, Kore tarihi, yemekleri, geleneksel kıyafetleri, Kore filmleri ve müziği gibi birçok farklı alanda tanıtım etkinlikleri gerçekleştireceklerini bildirdi.Ziyaret sonunda Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho, Başkan Vekili Karaca'ya Kore kültürünü yansıtan ürünlerden hediye etti.Karaca da üzerinde Sivas'ın tarihi eserlerinin yer aldığı gümüş tablo ve çeşitli el sanatları ürünlerinden takdim etti.Ziyarette, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ve belediye başkan yardımcıları Mehmet Muaz Uzun, Abdurrahim Ceyhan, Mahir Kuzucu ve Ahmet Özaydın da hazır bulundu.
SİVAS (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Sivas Belediyesini ziyaret etti. Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

SİVAS (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Sivas Belediyesini ziyaret etti.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas'ta düzenleyecekleri Kore tanıtım programı için kente gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Cho, Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ile bir araya geldi.

Sivas'ın Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet başta olmak üzere birçok döneme damgasını vurmuş, tarihi derinliği bulunan bir şehir olduğunu aktaran Karaca, il dışında yaşayan 5 milyon Sivaslı olduğunu belirtti.

Türk halkının Kore'yi her zaman dost olarak gördüğünü aktaran Karaca, "O savaşta bizim babalarımız, dedelerimiz gazi oldu, şehit oldu. Bizler Türk milleti olarak Kore'yi kendimize çok yakın görüyoruz." açıklamasında bulundu.

Erdal Karaca, 27 Eylül'de düzenlenmesi planlanan Kore kültürü tanıtım programına belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Cho da Sivas'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu kaydederek, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir proje dahilinde Kore tarihi ve Türk-Kore dostluğunu anlatmak amacıyla Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı.

Bu programların ilkini 27 Eylül'de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın memleketi Sivas'ta yapmak istediklerini kaydeden Cho, Kore tarihi, yemekleri, geleneksel kıyafetleri, Kore filmleri ve müziği gibi birçok farklı alanda tanıtım etkinlikleri gerçekleştireceklerini bildirdi.

Ziyaret sonunda Güney Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho, Başkan Vekili Karaca'ya Kore kültürünü yansıtan ürünlerden hediye etti.

Karaca da üzerinde Sivas'ın tarihi eserlerinin yer aldığı gümüş tablo ve çeşitli el sanatları ürünlerinden takdim etti.

Ziyarette, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ve belediye başkan yardımcıları Mehmet Muaz Uzun, Abdurrahim Ceyhan, Mahir Kuzucu ve Ahmet Özaydın da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.