pendik escort bayan
ak

Güncelleme - Konya'da Orman Yangını

13.07.2017 - 17:38, Güncelleme: 13.07.2017 - 17:38
 

Güncelleme - Konya'da Orman Yangını

Meram ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı- Bölgedeki Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında görev yapan askerlerin de müdahale ettiği yangında yaklaşık 10 dönüm alan zarar gördüYANGININ DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ EKLENDİ

KONYA (AA) - Konya'da ormanlık alanda çıkan ve hızla büyüyen yangın kontrol altına alındı.Merkez Meram ilçesi Gümüştepe mevkisindeki ormanlık arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzeren bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Arazinin dik olmasından dolayı ekipler, yangını kontrol altına almak için zor anlar yaşadı.Buldozerlerin de kullanıldığı yangın söndürme çalışmalarına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar ile bölgedeki Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında görev yapan askerler de destek verdi. Antalya'dan gelen uçak ve helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.Çalışmalarını yerinde inceleyen Konya Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına Meram ve Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.Yangının kontrol altına alındığını ifade eden Canbolat, "Şu anda ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor. Tahmini 10 dönümlük bir alan zarar gördü. Yangından zarar gören ağaçların yerine yeni fidanlar dikeceğiz." dedi.Canbolat, yangına sebebiyet veren unsurların araştırılmasının devam ettiğini dile getirdi.Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de yangına topyekün müdahale edildiğini vurgulayarak, "Burada askerlerimiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Meram Belediyesine bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerimizle topyekün bir söndürme çalışması yapmıştır. Yangın, çok fazla büyümeden söndürülmüştür." şeklinde konuştu.
Meram ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı- Bölgedeki Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında görev yapan askerlerin de müdahale ettiği yangında yaklaşık 10 dönüm alan zarar gördüYANGININ DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ EKLENDİ

KONYA (AA) - Konya'da ormanlık alanda çıkan ve hızla büyüyen yangın kontrol altına alındı.

Merkez Meram ilçesi Gümüştepe mevkisindeki ormanlık arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzeren bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Arazinin dik olmasından dolayı ekipler, yangını kontrol altına almak için zor anlar yaşadı.

Buldozerlerin de kullanıldığı yangın söndürme çalışmalarına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar ile bölgedeki Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında görev yapan askerler de destek verdi. Antalya'dan gelen uçak ve helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Çalışmalarını yerinde inceleyen Konya Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına Meram ve Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.

Yangının kontrol altına alındığını ifade eden Canbolat, "Şu anda ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor. Tahmini 10 dönümlük bir alan zarar gördü. Yangından zarar gören ağaçların yerine yeni fidanlar dikeceğiz." dedi.

Canbolat, yangına sebebiyet veren unsurların araştırılmasının devam ettiğini dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de yangına topyekün müdahale edildiğini vurgulayarak, "Burada askerlerimiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Meram Belediyesine bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerimizle topyekün bir söndürme çalışması yapmıştır. Yangın, çok fazla büyümeden söndürülmüştür." şeklinde konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.