pendik escort bayan
ak

Güncelleme - Kayseri Merkezli Fetö'nün "Subay Mahrem Yapılanması" Operasyonu

18.07.2018 - 21:58, Güncelleme: 18.07.2018 - 21:58
 

Güncelleme - Kayseri Merkezli Fetö'nün "Subay Mahrem Yapılanması" Operasyonu

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "subay mahrem yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 7'si tutuklandı.Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün TSK'daki "subay mahrem yapılanması"na yönelik soruşturması çerçevesinde sabit telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 98 askeri personele ilişkin operasyonda 7 kişi daha yakalandı. Böylece gözaltı sayısı 22'ye yükseldi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 zanlı, Kayseri Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan Abdullah E, Ahmet K, Faruk T, Mücahit Ü, Eyüp A, Ömer C. ve Hakan B. tutuklandı. H.A, E.Ç, B.N. ve E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Operasyon kapsamında tutuklu sayısı 13'e yükseldi.Örgütün "mahrem subay imamları" tarafından sabit telefonlardan arandıkları iddiasıyla 1 yarbay, 2 binbaşı, 5 yüzbaşı, 31 üsteğmen, 49 teğmen, 6 astsubay ve 4'ü askeri öğrencilikten ayrılan 98 askeri personel hakkında soruşturma başlatılmış, zanlılardan 62'si hakkında daha önceden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işlem yapıldığı belirlenmişti.Geriye kalan 36 zanlıdan 12'sinin talimatla ifadesi alınmış, hakkında gözaltı kararı verilen 24 zanlının 15'i, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Kayseri, İstanbul, Nevşehir, Tunceli, Malatya, İzmir, Konya, Kütahya, Ankara, Hakkari, Balıkesir, Burdur ve Bitlis'te eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.Dün mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 6'sı tutuklanmış, 5 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.Adreslerinde bulunamayan 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "subay mahrem yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün TSK'daki "subay mahrem yapılanması"na yönelik soruşturması çerçevesinde sabit telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 98 askeri personele ilişkin operasyonda 7 kişi daha yakalandı. Böylece gözaltı sayısı 22'ye yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 zanlı, Kayseri Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan Abdullah E, Ahmet K, Faruk T, Mücahit Ü, Eyüp A, Ömer C. ve Hakan B. tutuklandı. H.A, E.Ç, B.N. ve E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında tutuklu sayısı 13'e yükseldi.

Örgütün "mahrem subay imamları" tarafından sabit telefonlardan arandıkları iddiasıyla 1 yarbay, 2 binbaşı, 5 yüzbaşı, 31 üsteğmen, 49 teğmen, 6 astsubay ve 4'ü askeri öğrencilikten ayrılan 98 askeri personel hakkında soruşturma başlatılmış, zanlılardan 62'si hakkında daha önceden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işlem yapıldığı belirlenmişti.

Geriye kalan 36 zanlıdan 12'sinin talimatla ifadesi alınmış, hakkında gözaltı kararı verilen 24 zanlının 15'i, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Kayseri, İstanbul, Nevşehir, Tunceli, Malatya, İzmir, Konya, Kütahya, Ankara, Hakkari, Balıkesir, Burdur ve Bitlis'te eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Dün mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 6'sı tutuklanmış, 5 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Adreslerinde bulunamayan 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.