pendik escort bayan
ak

Görmez, Kayseri'de Cuma Namazı Kıldırdı

25.11.2016 - 13:43, Güncelleme: 25.11.2016 - 13:43
 

Görmez, Kayseri'de Cuma Namazı Kıldırdı

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kayseri'de cuma namazı kıldırdı.Görmez, açılış ve ziyaretler için geldiği Kayseri'de,...

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kayseri'de cuma namazı kıldırdı.Görmez, açılış ve ziyaretler için geldiği Kayseri'de, kent merkezindeki tarihi Hunat Camisi'nde cuma namazında hutbe okudu.Cemaatin cumalarının mübarek olmasını dileyen Görmez, Kayserililerin çalışkanlıkları, üretkenlikleriyle bütün dünyada şöhret elde ettiklerini dile getirdi. Görmez, şunları söyledi:"Üretmek, yeryüzünü imar etmek, çalışmak hayatın gayelerinden bir tanesidir. Ancak hayat sadece maddi üretimle hayat olmaz. Maddi üretimle beraber kalbini unutursa insan, ruhunu unutursa, o takdirde abad olmaz. Biz dünyayı da ahireti de birlikte kazanmakla mükellefiz. Her gün en çok yaptığınız dua, 'Rabbim, bize dünyada da güzellikler ver, ahirette de güzellikler ver.' Biz dünya hayatımızı inşa ederken ahiretimizi unutamayız, o zaman dünya hayatını da kaybederiz, o zaman ölmeden ölmüş oluruz. Rabb'imizin bize verdiği, hayat için bize verdiği kısa bir süre var, biz o süreye ömür diyoruz. Ömür, boş geçirilmiş zamana isim olarak verilmez. Ömür, kalbini imar ederek, iman ederek, yeryüzünü mamur ederek geçirdiğimiz süreye denir. "İnsanın yaradılış gayesini unutmadan hayatını idame ettirmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:"Biz başıboş yaratılmadık, her insan Rabb'imizin halifesidir, her insan mükerremdir, mükerrem varlıktır ve her insan yaratılışın gayesini kaybettiği zaman hilafetini de kaybeder, kerametini de kaybeder, kerim olmayı kaybeder. Yüce Rabb'imiz, bizi kendisini unutanlardan eylemesin. Yüce Rabb'imiz, bizi kendi nefsini, dünya hayatıyla uğraşırken Rabb'ini, kendisini, çocuklarını, ailesini, dünyasını, ahiretini yeryüzünün muhtelif yerlerinde zulme maruz kalmış mağdur, mazlum kardeşlerini unutanlardan eylemesin." Daha sonra Görmez, cuma namazı ile bazı vatandaşların cenaze namazını kıldırdı.
KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kayseri'de cuma namazı kıldırdı.Görmez, açılış ve ziyaretler için geldiği Kayseri'de,...

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kayseri'de cuma namazı kıldırdı.

Görmez, açılış ve ziyaretler için geldiği Kayseri'de, kent merkezindeki tarihi Hunat Camisi'nde cuma namazında hutbe okudu.

Cemaatin cumalarının mübarek olmasını dileyen Görmez, Kayserililerin çalışkanlıkları, üretkenlikleriyle bütün dünyada şöhret elde ettiklerini dile getirdi. Görmez, şunları söyledi:

"Üretmek, yeryüzünü imar etmek, çalışmak hayatın gayelerinden bir tanesidir. Ancak hayat sadece maddi üretimle hayat olmaz. Maddi üretimle beraber kalbini unutursa insan, ruhunu unutursa, o takdirde abad olmaz. Biz dünyayı da ahireti de birlikte kazanmakla mükellefiz. Her gün en çok yaptığınız dua, 'Rabbim, bize dünyada da güzellikler ver, ahirette de güzellikler ver.' Biz dünya hayatımızı inşa ederken ahiretimizi unutamayız, o zaman dünya hayatını da kaybederiz, o zaman ölmeden ölmüş oluruz. Rabb'imizin bize verdiği, hayat için bize verdiği kısa bir süre var, biz o süreye ömür diyoruz. Ömür, boş geçirilmiş zamana isim olarak verilmez. Ömür, kalbini imar ederek, iman ederek, yeryüzünü mamur ederek geçirdiğimiz süreye denir. "

İnsanın yaradılış gayesini unutmadan hayatını idame ettirmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:

"Biz başıboş yaratılmadık, her insan Rabb'imizin halifesidir, her insan mükerremdir, mükerrem varlıktır ve her insan yaratılışın gayesini kaybettiği zaman hilafetini de kaybeder, kerametini de kaybeder, kerim olmayı kaybeder. Yüce Rabb'imiz, bizi kendisini unutanlardan eylemesin. Yüce Rabb'imiz, bizi kendi nefsini, dünya hayatıyla uğraşırken Rabb'ini, kendisini, çocuklarını, ailesini, dünyasını, ahiretini yeryüzünün muhtelif yerlerinde zulme maruz kalmış mağdur, mazlum kardeşlerini unutanlardan eylemesin."

Daha sonra Görmez, cuma namazı ile bazı vatandaşların cenaze namazını kıldırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.