pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Görenleri Şaşkına Çevirdi

14.07.2014 - 21:44, Güncelleme: 14.07.2014 - 21:44
 

Görenleri Şaşkına Çevirdi

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda ortaya çıkan "namaz kılan insan" silüetleri ile diğer gölgeler, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezmeye gelenler, eşsiz eserde ortaya çıkan "namaz kılan insan" silüetleri ile diğer gölgeleri hayretle izliyor. Asırlar önce, güneşin doğuşundan batışına, yıldızların çıkışından kayboluşuna kadar birçok konuda ince hesaplamalar yapan mimar ve ustalarca inşa edilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, mimari yapısıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El-Hamrası" olarak nitelendirilen eserde, ışık ve gölge oyunları güçlü şekilde hissediliyor.     Kaynak: Habervaktim.com   divriği, DİVRİĞİ, DIVRIGI, divrigi ile ilgili en yeni güncel haberler, son dakika haberleri. divriği, sivas haberleri, divriği haberleri, sivas gazeteleri
Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda ortaya çıkan "namaz kılan insan" silüetleri ile diğer gölgeler, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı gezmeye gelenler, eşsiz eserde ortaya çıkan "namaz kılan insan" silüetleri ile diğer gölgeleri hayretle izliyor.


Asırlar önce, güneşin doğuşundan batışına, yıldızların çıkışından kayboluşuna kadar birçok konuda ince hesaplamalar yapan mimar ve ustalarca inşa edilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, mimari yapısıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.


Avrupalı bazı bilim adamlarınca "Anadolu'nun El-Hamrası" olarak nitelendirilen eserde, ışık ve gölge oyunları güçlü şekilde hissediliyor.

 

 

Kaynak: Habervaktim.com

 

divriği, DİVRİĞİ, DIVRIGI, divrigi ile ilgili en yeni güncel haberler, son dakika haberleri. divriği, sivas haberleri, divriği haberleri, sivas gazeteleri

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.