pendik escort bayan
ak

Girişimciler sertifikalarını aldı

Siyaset 14.03.2018 - 15:43, Güncelleme: 14.03.2018 - 15:43
 

Girişimciler sertifikalarını aldı

SİVAS Belediyesi'nin istihdama katkı sağlayarak kişilerin kendi iş yerlerini kurması amacıyla, KOSGEB ve İş-kur ortaklığında açılan girişimcilik kurslarında...

SİVAS Belediyesi'nin istihdama katkı sağlayarak kişilerin kendi iş yerlerini kurması amacıyla, KOSGEB ve İş-kur ortaklığında açılan girişimcilik kurslarında başarılı olan 146 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve diğer protokol üyeleri ile yeni girişimcilik kursu için mülakata katılan adaylar ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.Devletin sağlamış olduğu 50 bin lira hibe ve 30 ay ödemesiz 0 faizli 100 bin lira kredinin girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, "Mâkul enflasyon ile hesap ettiğiniz zaman yaklaşık 3 yıl ödeme yapmıyorsunuz. 3 yılda o paranın minimum değeri yüzde 15 olsa, 60-70 bine düşüyor. Bu büyük bir imkan. Bundan da önemlisi bu eğitimleri bir fırsat olarak görmeniz çok önemli. Yani girişimci olmak büyük bir meziyet, önemli bir özellik ama bilinçli olmak, yaptığınız işi bilerek de yapmak çok önemli" dedi.Sürekli esnaflarla iç içe olduklarını anlatan Başkan Aydın, "'Aynı dalda, aynı alanda bazı esnafların çok başarılı olduklarını görürken bir kısmının da başarısız olduğunu görüyoruz. Halbuki konum itibariyle birçok yönüyle baktığınız zaman, başarılı olan, yaptığı işi gerçekten severek bilerek yapan kişi olduğunu görüyorsunuz. Bu bakımdan sizlerin de böyle bir işe girerken hangi işi iyi yapacağınızı, o işle ilgili yeteneklerinizi iyi tespit etmeniz lazım. Biz maalesef şehrimizde bu işleri yaparken, karar verirken, iyi analiz, fizibilite yapmadan adım atıyoruz. Bir kahvehaneye giriyoruz, kasaya yakın yerde çay içiyoruz, sürekli birileri geliyor kasaya para ödüyor. Biz de orada çayımızı içiyoruz diyoruz ki; bu işletme çok iyi para kazanıyor veya restorana gidiyoruz bakıyoruz birileri geliyor-gidiyor sürekli para ödüyor diyoruz ki; çok kazanıyor. Böyle bir şey yok. Emekli oluyoruz. Emekli ikramiyesiyle bir dükkan tutuyoruz. Kirasını veriyoruz. İçini donatıyoruz. Sonra gelecek yıl kirayı ödeyemiyoruz. Sonra dükkan sahibi icraya veriyor. Bunların olmaması için hangi işi yapacaksak önce o alanda boşluk var mı, ihtiyaç var mı, bunlara dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.Konuşmaların ardından başarılı olan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.FOTOĞRAFLI
SİVAS Belediyesi'nin istihdama katkı sağlayarak kişilerin kendi iş yerlerini kurması amacıyla, KOSGEB ve İş-kur ortaklığında açılan girişimcilik kurslarında...

SİVAS Belediyesi'nin istihdama katkı sağlayarak kişilerin kendi iş yerlerini kurması amacıyla, KOSGEB ve İş-kur ortaklığında açılan girişimcilik kurslarında başarılı olan 146 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ve diğer protokol üyeleri ile yeni girişimcilik kursu için mülakata katılan adaylar ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Devletin sağlamış olduğu 50 bin lira hibe ve 30 ay ödemesiz 0 faizli 100 bin lira kredinin girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, "Mâkul enflasyon ile hesap ettiğiniz zaman yaklaşık 3 yıl ödeme yapmıyorsunuz. 3 yılda o paranın minimum değeri yüzde 15 olsa, 60-70 bine düşüyor. Bu büyük bir imkan. Bundan da önemlisi bu eğitimleri bir fırsat olarak görmeniz çok önemli. Yani girişimci olmak büyük bir meziyet, önemli bir özellik ama bilinçli olmak, yaptığınız işi bilerek de yapmak çok önemli" dedi.

Sürekli esnaflarla iç içe olduklarını anlatan Başkan Aydın, "'Aynı dalda, aynı alanda bazı esnafların çok başarılı olduklarını görürken bir kısmının da başarısız olduğunu görüyoruz. Halbuki konum itibariyle birçok yönüyle baktığınız zaman, başarılı olan, yaptığı işi gerçekten severek bilerek yapan kişi olduğunu görüyorsunuz. Bu bakımdan sizlerin de böyle bir işe girerken hangi işi iyi yapacağınızı, o işle ilgili yeteneklerinizi iyi tespit etmeniz lazım. Biz maalesef şehrimizde bu işleri yaparken, karar verirken, iyi analiz, fizibilite yapmadan adım atıyoruz. Bir kahvehaneye giriyoruz, kasaya yakın yerde çay içiyoruz, sürekli birileri geliyor kasaya para ödüyor. Biz de orada çayımızı içiyoruz diyoruz ki; bu işletme çok iyi para kazanıyor veya restorana gidiyoruz bakıyoruz birileri geliyor-gidiyor sürekli para ödüyor diyoruz ki; çok kazanıyor. Böyle bir şey yok. Emekli oluyoruz. Emekli ikramiyesiyle bir dükkan tutuyoruz. Kirasını veriyoruz. İçini donatıyoruz. Sonra gelecek yıl kirayı ödeyemiyoruz. Sonra dükkan sahibi icraya veriyor. Bunların olmaması için hangi işi yapacaksak önce o alanda boşluk var mı, ihtiyaç var mı, bunlara dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı olan girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Girişimciler sertifikalarını aldı

Girişimciler sertifikalarını aldı

Girişimciler sertifikalarını aldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.