pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Giresun'da beyin kanaması geçiren kadın Sivas'ta şifa buldu

Yaşam 13.11.2015 - 19:27, Güncelleme: 13.11.2015 - 19:27
 

Giresun'da beyin kanaması geçiren kadın Sivas'ta şifa buldu

GİRESUN'da tarlada çalışırken beyin kanaması geçiren 65 yaşındaki Zelvi Kaymak, Sivas'ta özel bir hastanede yapılan 6 saatlik operasyonla sağlığına...

GİRESUN'da tarlada çalışırken beyin kanaması geçiren 65 yaşındaki Zelvi Kaymak, Sivas'ta özel bir hastanede yapılan 6 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu.Giresun'da yaşayan 2 çocuk annesi Zelvi Kaymak evinin yakınındaki tarlada çalışırken başı dönmesi yaşadı. Bunun üzerine evindeki çocuklarına seslenerek yardım istedi. Kaymak daha sonra baş ağrısı ve kusma şikayetiyle Giresun Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada beyin kanaması teşhisi konulan Kaymak, Sivas'a sevk edilerek özel bir hastanede ameliyata alındı. Yaklaşık 6 saat süren ve 10 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen cerrahi operasyon sonucunda Zelvi Kaymak sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü hekimlerinden Prof.Dr. Mustafa Gürelik operasyon hakkında bilgi verdi. Gürelik, "Hasta bize geldikten sonra gerekli incelemeler yapılıp hastalığa neden olan baloncuk ve kesecik tespit edilerek ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik hasta ameliyat sonrası sorunsuz bir şekilde hastanede geçirmesi gereken günleri geçiriyor ve kısa bir süre sonra da taburcu olacak" dedi. 'ÖLÜM RİSKİ YÜKSEK'Beyin damar (Serebral anevrizma) anevrizması hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Gürelik, "Beyin damar anevrizması subaraknoid kanama adı verilen beyin kanamasına yol açabilmektedir. Beyin damarları üzerinde gelişen kesecik ya da baloncuk, duvarının zayıf olması nedeniyle yırtılabilmekte ve subaraknoid kanama adı verilen kanamaya yol açmaktadır. Anevrizma gelişiminde başlıca damar sertliği, hipertansiyon, sigara ve ileri yaş suçlanmaktadır. Anevrizmanın yırtılmasına bağlı gelişen subaraknoid kanamada ölüm ve sakatlık riski vardır. Subaraknoid kanama sıklığı, 100 bin kişilik toplulukta 1 yılda 10-15 civarındadır. Kadınlarda biraz daha sıktır ve 40-65 yaş arasında daha sık karşılaşılır. Kanamanın ortaya çıkışı çok tipiktir. Bilinç kaybının da eşlik edebildiği ve hastalar tarafında yaşamlarındaki en kötü baş ağrı diye tarif ettikleri ani baş ağrısı ile başlar. Kanamaya bağlı sakatlık ve ölüm riski yüksektir" diye konuştu. Riskli ameliyat sonucu sağlığına kavuşan Zelvi Kaymak ise, Prof.Dr. Mustafa Gürelik ve ekibine teşekkür etti.FOTOĞRAFLI
GİRESUN'da tarlada çalışırken beyin kanaması geçiren 65 yaşındaki Zelvi Kaymak, Sivas'ta özel bir hastanede yapılan 6 saatlik operasyonla sağlığına...

GİRESUN'da tarlada çalışırken beyin kanaması geçiren 65 yaşındaki Zelvi Kaymak, Sivas'ta özel bir hastanede yapılan 6 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu.

Giresun'da yaşayan 2 çocuk annesi Zelvi Kaymak evinin yakınındaki tarlada çalışırken başı dönmesi yaşadı. Bunun üzerine evindeki çocuklarına seslenerek yardım istedi. Kaymak daha sonra baş ağrısı ve kusma şikayetiyle Giresun Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada beyin kanaması teşhisi konulan Kaymak, Sivas'a sevk edilerek özel bir hastanede ameliyata alındı. Yaklaşık 6 saat süren ve 10 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen cerrahi operasyon sonucunda Zelvi Kaymak sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü hekimlerinden Prof.Dr. Mustafa Gürelik operasyon hakkında bilgi verdi. Gürelik, "Hasta bize geldikten sonra gerekli incelemeler yapılıp hastalığa neden olan baloncuk ve kesecik tespit edilerek ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik hasta ameliyat sonrası sorunsuz bir şekilde hastanede geçirmesi gereken günleri geçiriyor ve kısa bir süre sonra da taburcu olacak" dedi.

'ÖLÜM RİSKİ YÜKSEK'

Beyin damar (Serebral anevrizma) anevrizması hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Gürelik, "Beyin damar anevrizması subaraknoid kanama adı verilen beyin kanamasına yol açabilmektedir. Beyin damarları üzerinde gelişen kesecik ya da baloncuk, duvarının zayıf olması nedeniyle yırtılabilmekte ve subaraknoid kanama adı verilen kanamaya yol açmaktadır. Anevrizma gelişiminde başlıca damar sertliği, hipertansiyon, sigara ve ileri yaş suçlanmaktadır. Anevrizmanın yırtılmasına bağlı gelişen subaraknoid kanamada ölüm ve sakatlık riski vardır. Subaraknoid kanama sıklığı, 100 bin kişilik toplulukta 1 yılda 10-15 civarındadır. Kadınlarda biraz daha sıktır ve 40-65 yaş arasında daha sık karşılaşılır. Kanamanın ortaya çıkışı çok tipiktir. Bilinç kaybının da eşlik edebildiği ve hastalar tarafında yaşamlarındaki en kötü baş ağrı diye tarif ettikleri ani baş ağrısı ile başlar. Kanamaya bağlı sakatlık ve ölüm riski yüksektir" diye konuştu.

Riskli ameliyat sonucu sağlığına kavuşan Zelvi Kaymak ise, Prof.Dr. Mustafa Gürelik ve ekibine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Giresun'da beyin kanaması geçiren kadın Sivas'ta şifa buldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(20.11.2015 14:28 - #370)
Mustafa Hocama teşekkür ediyoruz. Allah yardımcısı olsun. 2000 yılında Doc.Dr iken ameliyatıma girmişti.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.