pendik escort bayan
ak

Gezmiş'in Orijinal İdam Hüküm Belgesi Ulucanlar'da

24.11.2017 - 16:38, Güncelleme: 24.11.2017 - 16:38
 

Gezmiş'in Orijinal İdam Hüküm Belgesi Ulucanlar'da

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ıslak imzalı orijinal kesinleşmiş idam hükmü belgesini açık arttırmayla satın alan Mehmet Özgür Boza, belgeyi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hibe etti

ANKARA (AA) - Deniz Gezmiş ile arkadaşlarının ıslak imzalı orijinal idam hüküm belgesini geçen günlerde açık arttırmayla satın alan Mehmet Özgür Boza, belgeyi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hibe etti.İstanbul'da bir şirketin düzenlediği efemera (gündelik eşya koleksiyonu) ve obje müzayedesinde, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın orijinal idam hüküm belgesini önceki günlerde 47 bin 500 liraya alan Boza, belgeyi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hediye etti.Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Ulucanlar'da Cezaevi Müzesinde, bu belgenin sergilenmesi en uygun olan iştir' diye düşündük ve kendisiyle irtibata geçtik. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının şahsi eşyaları burada ve burada idam edildiler. Bu nedenle kendisiyle irtibata geçtik ve İstanbul'dan kalktı geldi. Elindeki belgeyi Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hibe edecek." dedi. Boza'ya teşekkür eden Tiryaki, Ulucanlar Cezaevinin, Cumhuriyetin ilk cezaevi olması bakımından önemli bir mekan haline geldiğini söyledi.Törenin ardından Gezmiş'in idam hükmü camekan içine konularak sergilendi.- Belgeyi 47 bin 500 lira aldıPera Mezat Müzayedecilik tarafından, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın kesinleşmiş idam hükmünün ıslak imzalı orijinal evrakı, internetten de online takip edilen müzayedede 5 lira açılış fiyatından satışa sunulmuştu. Mehmet Özgür Boza, ıslak imzalı orijinal idam hüküm belgesini 47 bin 500 liraya satın almıştı.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ıslak imzalı orijinal kesinleşmiş idam hükmü belgesini açık arttırmayla satın alan Mehmet Özgür Boza, belgeyi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hibe etti

ANKARA (AA) - Deniz Gezmiş ile arkadaşlarının ıslak imzalı orijinal idam hüküm belgesini geçen günlerde açık arttırmayla satın alan Mehmet Özgür Boza, belgeyi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hibe etti.

İstanbul'da bir şirketin düzenlediği efemera (gündelik eşya koleksiyonu) ve obje müzayedesinde, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın orijinal idam hüküm belgesini önceki günlerde 47 bin 500 liraya alan Boza, belgeyi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hediye etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Ulucanlar'da Cezaevi Müzesinde, bu belgenin sergilenmesi en uygun olan iştir' diye düşündük ve kendisiyle irtibata geçtik. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının şahsi eşyaları burada ve burada idam edildiler. Bu nedenle kendisiyle irtibata geçtik ve İstanbul'dan kalktı geldi. Elindeki belgeyi Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesine hibe edecek." dedi.

Boza'ya teşekkür eden Tiryaki, Ulucanlar Cezaevinin, Cumhuriyetin ilk cezaevi olması bakımından önemli bir mekan haline geldiğini söyledi.

Törenin ardından Gezmiş'in idam hükmü camekan içine konularak sergilendi.

- Belgeyi 47 bin 500 lira aldı

Pera Mezat Müzayedecilik tarafından, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın kesinleşmiş idam hükmünün ıslak imzalı orijinal evrakı, internetten de online takip edilen müzayedede 5 lira açılış fiyatından satışa sunulmuştu.

Mehmet Özgür Boza, ıslak imzalı orijinal idam hüküm belgesini 47 bin 500 liraya satın almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.