pendik escort bayan
ak

"Gençleri Üniversite Tercihlerinde Özgür Bırakın"

Spor 30.07.2018 - 10:23, Güncelleme: 30.07.2018 - 10:23
 

"Gençleri Üniversite Tercihlerinde Özgür Bırakın"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Aileler müdahale etmeden, fikir vererek, aynı zamanda da onu özgür bırakarak gence yaklaşmalıdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üniversite tercihlerinde ve meslek seçimlerinde gençlerin üzerinde baskı kurulmaması gerektiğini belirterek, "Aileler müdahale etmeden, fikir vererek, aynı zamanda da onu özgür bırakarak gence yaklaşmalıdır. Bu ülkenin her mesleğe ihtiyacı var." ifadesini kullandı.Palandöken, yazılı açıklamasında, gençlerin kendi yeteneklerini köreltmeden, sevdikleri ve istedikleri mesleğe yönelik bir okul seçmelerinin hem kendileri hem de ülkenin geleceği için önemli olduğunu kaydetti. Palandöken, "Mesleğini sevmeyen bir kişinin o meslekte başarılı olması da beklenemez." değerlendirmesinde bulundu.Üniversite tercihlerinin 7-14 Ağustos'ta yapılacağını hatırlatan Palandöken, üzerlerinde baskı hisseden gençlerin yanlış mesleklere yöneldiklerini ifade etti. Palandöken, ailelerin, "çocuklarının iyi okullarda okuması, gözde meslekleri seçmesi ve fazla maaşı alması" gibi beklentiler içinde olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:"Aileler müdahale etmeden, fikir vererek, aynı zamanda da onu özgür bırakarak gence yaklaşmalıdır. Bu ülkenin her mesleğe ihtiyacı var. Müzisyen olmak isteyen bir genci tıp okumaya zorlamak onun yeteneğini köreltmek, isteklerini hiçe saymaktır veya aynı şekilde kendi işinin sahibi olmak isteyen genci, 'memur ol' diye baskı altına almak, onun girişimci ruhunu söndürmektir. Bu ülkenin doktor ve mühendis kadar, berber ve terziye, temizlik görevlisinden kasap esnafına ihtiyacı var."
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Aileler müdahale etmeden, fikir vererek, aynı zamanda da onu özgür bırakarak gence yaklaşmalıdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üniversite tercihlerinde ve meslek seçimlerinde gençlerin üzerinde baskı kurulmaması gerektiğini belirterek, "Aileler müdahale etmeden, fikir vererek, aynı zamanda da onu özgür bırakarak gence yaklaşmalıdır. Bu ülkenin her mesleğe ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, gençlerin kendi yeteneklerini köreltmeden, sevdikleri ve istedikleri mesleğe yönelik bir okul seçmelerinin hem kendileri hem de ülkenin geleceği için önemli olduğunu kaydetti. Palandöken, "Mesleğini sevmeyen bir kişinin o meslekte başarılı olması da beklenemez." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite tercihlerinin 7-14 Ağustos'ta yapılacağını hatırlatan Palandöken, üzerlerinde baskı hisseden gençlerin yanlış mesleklere yöneldiklerini ifade etti.

Palandöken, ailelerin, "çocuklarının iyi okullarda okuması, gözde meslekleri seçmesi ve fazla maaşı alması" gibi beklentiler içinde olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Aileler müdahale etmeden, fikir vererek, aynı zamanda da onu özgür bırakarak gence yaklaşmalıdır. Bu ülkenin her mesleğe ihtiyacı var. Müzisyen olmak isteyen bir genci tıp okumaya zorlamak onun yeteneğini köreltmek, isteklerini hiçe saymaktır veya aynı şekilde kendi işinin sahibi olmak isteyen genci, 'memur ol' diye baskı altına almak, onun girişimci ruhunu söndürmektir. Bu ülkenin doktor ve mühendis kadar, berber ve terziye, temizlik görevlisinden kasap esnafına ihtiyacı var."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.