pendik escort bayan
ak

Genç Çiftçiler Hibe Desteklerini Aldı

04.09.2018 - 17:33, Güncelleme: 04.09.2018 - 17:33
 

Genç Çiftçiler Hibe Desteklerini Aldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, 323 genç çiftçi 30'ar bin lira hibe desteği aldığı bildirildi.Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal alanda...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, 323 genç çiftçi 30'ar bin lira hibe desteği aldığı bildirildi.Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal alanda yaşayanların desteklenmesi amacıyla başlatılan proğramla genç çiftçilere 30 bin liralık hibe desteği uygulaması hayata geçti. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleriyle genç çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi için 323 projeye 9 milyon 690 bin lira hibe desteği sağlandı. Proje nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, genç çiftçilere 30 bin lira hibe verildiğini belirterek, "Geçmişte millet fakirdi, devlet fakirdi. Hibe vermenin ötesinde 50 yıl önceki Türkiye'de köylere gidip tarlalardan, koyunlardan, kuzulardan vergi alınırdı. Şimdi tam tersi. Sizin üretmeniz isteniyor. Üreten kişilere de destek veriliyor." ifadelerini kullandı. Son 3 yılda verilen hibe sayısının yaklaşık bin kişiye ulaştığını aktaran Gül, "Eşleriyle beraber düşündüğümüz zaman 2 bin kişi demek. Kendiniz çalışmazsanız batarsınız. Eşinizle birlikte el ele verirseniz, 30 bin liranız 50 olur 100 olur. Rızkı veren Allah'tır. Sizlere bu imkanı veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanımıza, milletvekillerimize ve bunun organizasyonu yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi.TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise verilen 30 bin liralık hibeyi can suyuna benzeterek, "Geçmişe kıyasla baktığımızda çok iyi proje. İşlerinizi daha da geliştirmeniz için çalışmanız lazım. Tarım ürünleri üreteceğiz, sanayiyi geliştireceğiz, teknolojik ürünler üreteceğiz. Coğrafyamızın bize sağlamış olduğu üstünlüğün farkında olacağız. Yeniden büyük Türkiye'yi inşa etmek için kültür ve fikir dünyamızı güçlendireceğiz. Bir ve beraber olacağız ve güzel günleri hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Yılmaz, Gül ve diğer il protokolü üyeleri hibe çeklerini genç çiftçilere takdim etti. Programa, AK Parti Sivas milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Sami Aydın, il müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas'ta, 323 genç çiftçi 30'ar bin lira hibe desteği aldığı bildirildi.Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal alanda...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, 323 genç çiftçi 30'ar bin lira hibe desteği aldığı bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal alanda yaşayanların desteklenmesi amacıyla başlatılan proğramla genç çiftçilere 30 bin liralık hibe desteği uygulaması hayata geçti.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleriyle genç çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi için 323 projeye 9 milyon 690 bin lira hibe desteği sağlandı.

Proje nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, genç çiftçilere 30 bin lira hibe verildiğini belirterek, "Geçmişte millet fakirdi, devlet fakirdi. Hibe vermenin ötesinde 50 yıl önceki Türkiye'de köylere gidip tarlalardan, koyunlardan, kuzulardan vergi alınırdı. Şimdi tam tersi. Sizin üretmeniz isteniyor. Üreten kişilere de destek veriliyor." ifadelerini kullandı.

Son 3 yılda verilen hibe sayısının yaklaşık bin kişiye ulaştığını aktaran Gül, "Eşleriyle beraber düşündüğümüz zaman 2 bin kişi demek. Kendiniz çalışmazsanız batarsınız. Eşinizle birlikte el ele verirseniz, 30 bin liranız 50 olur 100 olur. Rızkı veren Allah'tır. Sizlere bu imkanı veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanımıza, milletvekillerimize ve bunun organizasyonu yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise verilen 30 bin liralık hibeyi can suyuna benzeterek, "Geçmişe kıyasla baktığımızda çok iyi proje. İşlerinizi daha da geliştirmeniz için çalışmanız lazım. Tarım ürünleri üreteceğiz, sanayiyi geliştireceğiz, teknolojik ürünler üreteceğiz. Coğrafyamızın bize sağlamış olduğu üstünlüğün farkında olacağız. Yeniden büyük Türkiye'yi inşa etmek için kültür ve fikir dünyamızı güçlendireceğiz. Bir ve beraber olacağız ve güzel günleri hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Gül ve diğer il protokolü üyeleri hibe çeklerini genç çiftçilere takdim etti.

Programa, AK Parti Sivas milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Sami Aydın, il müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.