pendik escort bayan
ak

"Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Ve El Sanatları Karma Sergisi"

27.11.2017 - 18:43, Güncelleme: 27.11.2017 - 18:43
 

"Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Ve El Sanatları Karma Sergisi"

ISPARTA (AA) - Isparta'da İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Karma Sergisi" açılışı...

ISPARTA (AA) - Isparta'da İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Karma Sergisi" açılışı gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 eğitim faaliyetleri kapsamında Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarını tanıtmak, yaşatmak ve aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurslar açtıklarını söyledi. Kursların tezhip, minyatür, ebru, deri aksesuar yapımı, keçe aksesuar yapımı gibi alanlardan oluştuğunu ifade eden Çot, "Kursiyerlerimiz tarafından yapılan el emeği göz nuru eserleri sergide birleştirdik. 82 kursiyerimizin farklı alanlarda yaptıkları 82 eser sergileniyor. Bu kurslarda eğitim alanlara eğitim belgeleri verildi. Kurslarımız ve sergilerimiz her yıl devam edecek." diye konuştu. Sanatseverler sergiyi 10 gün boyunca gezebilecek.
ISPARTA (AA) - Isparta'da İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Karma Sergisi" açılışı...

ISPARTA (AA) - Isparta'da İl Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Karma Sergisi" açılışı gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 eğitim faaliyetleri kapsamında Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarını tanıtmak, yaşatmak ve aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurslar açtıklarını söyledi.

Kursların tezhip, minyatür, ebru, deri aksesuar yapımı, keçe aksesuar yapımı gibi alanlardan oluştuğunu ifade eden Çot,

"Kursiyerlerimiz tarafından yapılan el emeği göz nuru eserleri sergide birleştirdik. 82 kursiyerimizin farklı alanlarda yaptıkları 82 eser sergileniyor. Bu kurslarda eğitim alanlara eğitim belgeleri verildi. Kurslarımız ve sergilerimiz her yıl devam edecek." diye konuştu.

Sanatseverler sergiyi 10 gün boyunca gezebilecek.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.