pendik escort bayan
ak

Geleneksel Lezzetler Gücisder İle Tanıtılacak

Spor 14.06.2019 - 14:03, Güncelleme: 14.06.2019 - 14:03
 

Geleneksel Lezzetler Gücisder İle Tanıtılacak

Anadolu'nun geleneksel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla, Ankara'da Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği kuruldu

ANKARA (AA) - Anadolu'nun geleneksel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla, Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) kuruldu.GÜCİSDER'den yapılan açıklamada, derneğin Türkiye'nin eşsiz lezzetlerinin yarınlara taşınmasına katkı sağlamak hedefiyle kurulduğu bildirildi.Ülkeler arasında, geleneksel ve coğrafi işaretli ürünleri sahiplenmede rekabet yaşandığına işaret edilerek, AB Komisyonunda tescil edilen Antep baklavası/Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısının yanı sıra, 15 ürün için de tescil başvurusu yapıldığı belirtildi.Coğrafi işaretli ürünlerin, kültürel mirasın korunmasına, küresel ekonomi karşısında yerel ekonomi ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesine, ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık seviyesinin arttırılmasına aracı olduğuna dikkat çekildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen Derneğin kurucu Başkanı Huriye Kayabaşı da GÜCİSDER olarak, üreticilere katkı sunacaklarını belirterek, "Sahip olduğumuz zengin lezzetlerin tadını ve kalitesini korumak en önemli görevimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.
Anadolu'nun geleneksel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla, Ankara'da Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği kuruldu

ANKARA (AA) - Anadolu'nun geleneksel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla, Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) kuruldu.

GÜCİSDER'den yapılan açıklamada, derneğin Türkiye'nin eşsiz lezzetlerinin yarınlara taşınmasına katkı sağlamak hedefiyle kurulduğu bildirildi.

Ülkeler arasında, geleneksel ve coğrafi işaretli ürünleri sahiplenmede rekabet yaşandığına işaret edilerek, AB Komisyonunda tescil edilen Antep baklavası/Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısının yanı sıra, 15 ürün için de tescil başvurusu yapıldığı belirtildi.

Coğrafi işaretli ürünlerin, kültürel mirasın korunmasına, küresel ekonomi karşısında yerel ekonomi ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesine, ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık seviyesinin arttırılmasına aracı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Derneğin kurucu Başkanı Huriye Kayabaşı da GÜCİSDER olarak, üreticilere katkı sunacaklarını belirterek, "Sahip olduğumuz zengin lezzetlerin tadını ve kalitesini korumak en önemli görevimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.