pendik escort bayan
ak

"Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi Ve Bilgi Şöleni" Başladı

02.05.2018 - 16:23, Güncelleme: 02.05.2018 - 16:23
 

"Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi Ve Bilgi Şöleni" Başladı

KONYA (AA) - Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan "Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" başladı. Konya Büyükşehir...

KONYA (AA) - Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan "Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) tarafından "Selçuklu Saklı Değerler" temasıyla İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışına, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mithat Büyükalim, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile çok sayıda davetli katıldı.Valisi Canbolat, burada yaptığı konuşmada, 10 bin yıllık geçmişi ile çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya’nın tarım, sanayi ve ticaretin olduğu kadar, ilmin, irfanın, hikmetin ve sanatın en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.Sergi ile bilgi şöleni etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Canbolat, "KOMEK, toplumumuzun ekonomik ve refah seviyesini arttırmak amacıyla her yaş ve eğitim düzeyindeki vatandaşlarımıza iş ve yaşam kazandırmayı kendine misyon edinmiş ve bu doğrultuda faaliyetlerini geliştirmiştir." ifadesini kullandı.AK Parti Konya İl Başkanı Angı ise, kültürel mirası gelecek nesillere taşımanın herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.Angı, "Gerek şehrimizin yöneticileri gerekse de bu şehirde yaşayanlar, bu şehre sahip çıkmalı ve şehre hizmet etmeli. Şehrin sahipleri, şehirde yaşayan herkestir." diye konuştu.Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büyükalim de, KOMEK'in 2004 yılından bugüne kadar 570 bine yakın kursiyere eğitim verdiğini söyledi.KOMEK’in yurt dışında da şubeleri olduğuna değinen Büyükalim, bunun da ülkeler arası işbirliğine katkı sağladığını ifade etti. Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi ve çevresinde yapılan önemli yatırımları anlattı.Programın kendisini duygulandırdığını belirten Akyürek, şöyle konuştu:"En mutlu olduğum, en çok duygulandığım programlar KOMEK ve ASEM programlarıdır. KOMEK markamızın kuruluşundan bugüne birlikte hizmet ettiğimiz kıymetli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 570 binden fazla Konyalı kardeşimiz buradan eğitim aldı. Hem bir sosyalleşme imkanı, hem komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi imkanları oldu. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı meslek edindirme kursları mezunları olarak on binlerce kardeşimize yeni iş imkanları açılmış oldu."Sergi ve bilgi şöleninin 10 gün devam edeceği bilgisini veren Akyürek, "Konyalı hemşehrilerimize çağrı yapıyorum, el emeği göz nuru çalışmaları gelsinler, görsünler, programlara katılsınlar. Konya Panorama Müzemizi, Mevlevihane ve Semahane’yi de ziyaret etsinler." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesip sergi ve bilgi şöleninin açılışını yaptıktan sonra sergiyi gezdi.
KONYA (AA) - Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan "Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" başladı. Konya Büyükşehir...

KONYA (AA) - Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden olan "Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) tarafından "Selçuklu Saklı Değerler" temasıyla İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışına, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mithat Büyükalim, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile çok sayıda davetli katıldı.

Valisi Canbolat, burada yaptığı konuşmada, 10 bin yıllık geçmişi ile çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya’nın tarım, sanayi ve ticaretin olduğu kadar, ilmin, irfanın, hikmetin ve sanatın en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Sergi ile bilgi şöleni etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Canbolat, "KOMEK, toplumumuzun ekonomik ve refah seviyesini arttırmak amacıyla her yaş ve eğitim düzeyindeki vatandaşlarımıza iş ve yaşam kazandırmayı kendine misyon edinmiş ve bu doğrultuda faaliyetlerini geliştirmiştir." ifadesini kullandı.

AK Parti Konya İl Başkanı Angı ise, kültürel mirası gelecek nesillere taşımanın herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Angı, "Gerek şehrimizin yöneticileri gerekse de bu şehirde yaşayanlar, bu şehre sahip çıkmalı ve şehre hizmet etmeli. Şehrin sahipleri, şehirde yaşayan herkestir." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büyükalim de, KOMEK'in 2004 yılından bugüne kadar 570 bine yakın kursiyere eğitim verdiğini söyledi.

KOMEK’in yurt dışında da şubeleri olduğuna değinen Büyükalim, bunun da ülkeler arası işbirliğine katkı sağladığını ifade etti.

Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi ve çevresinde yapılan önemli yatırımları anlattı.

Programın kendisini duygulandırdığını belirten Akyürek, şöyle konuştu:

"En mutlu olduğum, en çok duygulandığım programlar KOMEK ve ASEM programlarıdır. KOMEK markamızın kuruluşundan bugüne birlikte hizmet ettiğimiz kıymetli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 570 binden fazla Konyalı kardeşimiz buradan eğitim aldı. Hem bir sosyalleşme imkanı, hem komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi imkanları oldu. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı meslek edindirme kursları mezunları olarak on binlerce kardeşimize yeni iş imkanları açılmış oldu."

Sergi ve bilgi şöleninin 10 gün devam edeceği bilgisini veren Akyürek, "Konyalı hemşehrilerimize çağrı yapıyorum, el emeği göz nuru çalışmaları gelsinler, görsünler, programlara katılsınlar. Konya Panorama Müzemizi, Mevlevihane ve Semahane’yi de ziyaret etsinler." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesip sergi ve bilgi şöleninin açılışını yaptıktan sonra sergiyi gezdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.