pendik escort bayan
ak

Geceleri Çorapla Uyumanın Bilmediğiniz 5 Zararı

Yaşam 22.11.2016 - 14:11, Güncelleme: 22.11.2016 - 14:11
 

Geceleri Çorapla Uyumanın Bilmediğiniz 5 Zararı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte akşam çoraplarla uyumaya da başladık. Fakat ayağımızı sıcak tutarken sağlığımızdan da olabilir. İşte çorapla uyumanın 5 tehlikesi...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte akşam çoraplarla uyumaya da başladık. Fakat ayağımızı sıcak tutarken sağlığımızdan da olabilir. İşte çorapla uyumanın 5 tehlikesi...  Kan dolaşımını bozar!Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz etkiler, yani o bölgedeki kan dolaşımını bozar. Tırnaklarınızda şekil bozukluklarına yol açar!Kan dolaşımının bozulması ayakta morarmalara, derinin kurumasına ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozukluklarına bile neden olabilir. Mantar enfeksiyonuna sebep olur!Çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu periferik dolaşımı olumsuz etkilediği gibi deride mantar enfeksiyonlarına da sebep olabiliyor. Egzamaya yol açar!Çorapla yatmanın ortaya çıkaracağı bir diğer sorun da ayakta çıkabilecek egzamalardır. Alerjik dermatitlere neden olur!Çorapta kalan deterjan artıkları uzun temas sonucu irritan dermatitlere ya da alerjik dermatitlere neden olup ayakta kaşıntı, kızarma, kepeklenme gibi şikayetler yaratabilir, ayrıca deride kurumayla birlikte kaşıntılara neden olabilir.  Bu yüzden gece yatarken çorapların çıkartılmasını deri ve ayak sağlığı açısından son derece önemlidir. Ayakkabılar, ayağı terletmeyen, pamuklu çoraplarla giyilmeli, çoraplar sık değiştirilmeli ve yıkandıktan sonra iyi durulanmalıdır.  Tırnaklar ete batmayacak şekilde düz olarak kesilmeli, hijyenik olmayan aletlerle pedikür yapılmamalı, ayaklar yıkandıktan sonra parmak araları iyice kurulanmalı ve uygun bir kremle ayak kremlenmelidir. Bu faktörlere dikkat edilmezse, ayakta çeşitli ortopedik bozuklukların yanı sıra mantar oluşabilir.Ayak mantarının yanı sıra nasır, egzama, tırnak batması da olası rahatsızlıklardandır.   
Kış aylarının gelmesiyle birlikte akşam çoraplarla uyumaya da başladık. Fakat ayağımızı sıcak tutarken sağlığımızdan da olabilir. İşte çorapla uyumanın 5 tehlikesi...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte akşam çoraplarla uyumaya da başladık. Fakat ayağımızı sıcak tutarken sağlığımızdan da olabilir. İşte çorapla uyumanın 5 tehlikesi...

 
 
Kan dolaşımını bozar!
Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz etkiler, yani o bölgedeki kan dolaşımını bozar.
 
Tırnaklarınızda şekil bozukluklarına yol açar!
Kan dolaşımının bozulması ayakta morarmalara, derinin kurumasına ve uzun vadede tırnaklarda şekil bozukluklarına bile neden olabilir.
 
Mantar enfeksiyonuna sebep olur!
Çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu periferik dolaşımı olumsuz etkilediği gibi deride mantar enfeksiyonlarına da sebep olabiliyor.
 
Egzamaya yol açar!
Çorapla yatmanın ortaya çıkaracağı bir diğer sorun da ayakta çıkabilecek egzamalardır.
 
Alerjik dermatitlere neden olur!
Çorapta kalan deterjan artıkları uzun temas sonucu irritan dermatitlere ya da alerjik dermatitlere neden olup ayakta kaşıntı, kızarma, kepeklenme gibi şikayetler yaratabilir, ayrıca deride kurumayla birlikte kaşıntılara neden olabilir.
 
 
Bu yüzden gece yatarken çorapların çıkartılmasını deri ve ayak sağlığı açısından son derece önemlidir. Ayakkabılar, ayağı terletmeyen, pamuklu çoraplarla giyilmeli, çoraplar sık değiştirilmeli ve yıkandıktan sonra iyi durulanmalıdır.
 
 
Tırnaklar ete batmayacak şekilde düz olarak kesilmeli, hijyenik olmayan aletlerle pedikür yapılmamalı, ayaklar yıkandıktan sonra parmak araları iyice kurulanmalı ve uygun bir kremle ayak kremlenmelidir. Bu faktörlere dikkat edilmezse, ayakta çeşitli ortopedik bozuklukların yanı sıra mantar oluşabilir.Ayak mantarının yanı sıra nasır, egzama, tırnak batması da olası rahatsızlıklardandır.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.