pendik escort bayan
ak

Gazeteci Abdurrahman Dilipak Başkan Ürgüp\'ü Ziyaret Etti

09.12.2013 - 19:08, Güncelleme: 09.12.2013 - 19:08
 

Gazeteci Abdurrahman Dilipak Başkan Ürgüp\'ü Ziyaret Etti

Ab-ı Hayat Dergisinin davetlisi olarak Sivas’a gelen ve Atatürk Kültür Merkezinde konferans veren gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak beraberindeki heyetle birlikte Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Ürgüp ve Dilipak bir süre sohbet ederek Sivas’taki belediye çalışmaları hakkında görüştüler. Başkan Ürgüp Dilipak’a Sivas Belediyesinin Kültürel yayınlarından hediye etti. Ziyarette konuşan Gazeteci Dilipak, belediyenin kültürel faaliyetlere verdiği değer dolayısıyla teşekkür ederek “4 Eylül Sivas Kongresi tutanaklarını yeni gördüm. Kim ne demiş ne söylemiş bunları bilmiyorduk. Kendi tarihi çalınmış, hatta yabancı arşivlerden kendi tarihi hakkında bilgi damıtmaya çalışan bir halkız. Kendi arşivlerimize, kaynaklarımıza maalesef ulaşamıyoruz, bu anlamda hepimiz ümmiyiz. Kendi medeniyet tarihimize hala tam olarak ulaşabilmiş değiliz. Bu sadece Cumhuriyet tarihi için değil, Osmanlı değil, Osmanlı tarihi öncesinde de önemli bir manevi merkez, burayı keşfetmeye çalışacağız. Tarih kitapları övgü ya da sövgü kitabı değildir, tarihten ders alınır. Bize Sivas’ın, Erzurum’un, İslam şehirlerinin anlatacağı çok şey vardır. Bu topraklarda sadece tahıl yetişmiyor, buraların medeniyet tarihi vardır, bunları insanlıkla paylaşırsak inşallah insanlığın barışı için önemli adımlar atmış oluruz.” dedi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği olayla ilgili de konuşan Dilipak, “Muhsin Yazıcıoğlu, Hasan Celal Güzel gibi isimler bu toprağın derin tarihini bilen, tanıklık eden kişilerdir. Müslümanlar olarak yaşadığımız zamana ve mekâna şahit olmamız gerekiyor. Şehitlik ve şahitlik oradan geliyor. Muhsin Başkan Sivas’ın Yiğidosu Ankara’da siyaset yapıyordu ve görünmeyen devletin derin sırları konusunda çok büyük bilgisi vardı. Ben Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu topraklarda yaşayan insanların çok fazla faydalandığını düşünmüyorum. Kendisinden öğreneceğimiz çok şey vardı ama ömrü bu kadarmış. Onun bize bıraktığı manevi mirası ve engin tecrübeyi devam ettirmemiz gerekir ve ona yönelik suikastı ortaya çıkarmamız gerekir. Böyle bir siyasetçiye bu şekilde bir suikast yapılıp bunu yapanlar bulunamıyorsa kimsenin kendini güvende hissetmemesi gerekir.” şeklinde konuştu. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gazeteci büyüğümüz Abdurrahman Dilipak’ın bu Sivas’a ilk teşrifleri değildir. Buraya gelip bir takım programlar yaptıklarını biliyorum. Daha önceki bir anımız vesilesi ile başkanımızın gıyabında çok sitayişle bahsettiğini biliyorum. İyi dostlukları vardı, dolayısıyla bu sözlerini yadırgamıyorum, memnuniyetle karşılıyorum. Ülkenin gerçekleri ile ilgili düşüncelerini cesurca ifade eden, cesurca yazan çizen konuşan mütefekkirimiz, düşünce adamımız, bugün Sivas’ta da çok güzel bir konferans verdiler. Epeyce kalabalık bir topluluk istifade etti. Sürekli medyada da çıkar, bu ve buna benzer görüşleri bu manada şehrimiz açısından da önemli. Gelmiş olmasını da olumlu buluyorum, kendisine teşekkür ediyorum biz de toplantılarına katıldık, istifade ettik. Bu manada bizde Sivas halkımız adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Ziyarette Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç da hazır bulundu. sivas haberi
Ab-ı Hayat Dergisinin davetlisi olarak Sivas’a gelen ve Atatürk Kültür Merkezinde konferans veren gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak beraberindeki heyetle birlikte Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Ürgüp ve Dilipak bir süre sohbet ederek Sivas’taki belediye çalışmaları hakkında görüştüler. Başkan Ürgüp Dilipak’a Sivas Belediyesinin Kültürel yayınlarından hediye etti.

Ziyarette konuşan Gazeteci Dilipak, belediyenin kültürel faaliyetlere verdiği değer dolayısıyla teşekkür ederek “4 Eylül Sivas Kongresi tutanaklarını yeni gördüm. Kim ne demiş ne söylemiş bunları bilmiyorduk. Kendi tarihi çalınmış, hatta yabancı arşivlerden kendi tarihi hakkında bilgi damıtmaya çalışan bir halkız. Kendi arşivlerimize, kaynaklarımıza maalesef ulaşamıyoruz, bu anlamda hepimiz ümmiyiz. Kendi medeniyet tarihimize hala tam olarak ulaşabilmiş değiliz. Bu sadece Cumhuriyet tarihi için değil, Osmanlı değil, Osmanlı tarihi öncesinde de önemli bir manevi merkez, burayı keşfetmeye çalışacağız. Tarih kitapları övgü ya da sövgü kitabı değildir, tarihten ders alınır. Bize Sivas’ın, Erzurum’un, İslam şehirlerinin anlatacağı çok şey vardır. Bu topraklarda sadece tahıl yetişmiyor, buraların medeniyet tarihi vardır, bunları insanlıkla paylaşırsak inşallah insanlığın barışı için önemli adımlar atmış oluruz.” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği olayla ilgili de konuşan Dilipak, “Muhsin Yazıcıoğlu, Hasan Celal Güzel gibi isimler bu toprağın derin tarihini bilen, tanıklık eden kişilerdir. Müslümanlar olarak yaşadığımız zamana ve mekâna şahit olmamız gerekiyor. Şehitlik ve şahitlik oradan geliyor. Muhsin Başkan Sivas’ın Yiğidosu Ankara’da siyaset yapıyordu ve görünmeyen devletin derin sırları konusunda çok büyük bilgisi vardı. Ben Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu topraklarda yaşayan insanların çok fazla faydalandığını düşünmüyorum. Kendisinden öğreneceğimiz çok şey vardı ama ömrü bu kadarmış. Onun bize bıraktığı manevi mirası ve engin tecrübeyi devam ettirmemiz gerekir ve ona yönelik suikastı ortaya çıkarmamız gerekir. Böyle bir siyasetçiye bu şekilde bir suikast yapılıp bunu yapanlar bulunamıyorsa kimsenin kendini güvende hissetmemesi gerekir.” şeklinde konuştu.


Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gazeteci büyüğümüz Abdurrahman Dilipak’ın bu Sivas’a ilk teşrifleri değildir. Buraya gelip bir takım programlar yaptıklarını biliyorum. Daha önceki bir anımız vesilesi ile başkanımızın gıyabında çok sitayişle bahsettiğini biliyorum. İyi dostlukları vardı, dolayısıyla bu sözlerini yadırgamıyorum, memnuniyetle karşılıyorum. Ülkenin gerçekleri ile ilgili düşüncelerini cesurca ifade eden, cesurca yazan çizen konuşan mütefekkirimiz, düşünce adamımız, bugün Sivas’ta da çok güzel bir konferans verdiler. Epeyce kalabalık bir topluluk istifade etti. Sürekli medyada da çıkar, bu ve buna benzer görüşleri bu manada şehrimiz açısından da önemli. Gelmiş olmasını da olumlu buluyorum, kendisine teşekkür ediyorum biz de toplantılarına katıldık, istifade ettik. Bu manada bizde Sivas halkımız adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Ziyarette Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç da hazır bulundu. sivas haberi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.