pendik escort bayan
ak

Garanti'den "Yeşil Mortgage" Kredisini Yaygınlaştıracak Yeni Anlaşma

Spor 20.07.2017 - 10:13, Güncelleme: 20.07.2017 - 10:13
 

Garanti'den "Yeşil Mortgage" Kredisini Yaygınlaştıracak Yeni Anlaşma

Garanti Bankası ile EBRD arasında İTMK programı kapsamında, 75 milyon avro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman temini için 5 yıl vadeli sözleşme imzalandı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı (İTMK) programı kapsamında, 75 milyon avro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman temini için 5 yıl vadeli sözleşme imzaladı.Banka açıklamasına göre, Garanti, EBRD ile TL cinsinden gerçekleştirdiği ilk işlem olan finansman sayesinde, "Yeşil Mortgage" kredilerinin yaygınlaşmasını ve çevre dostu binalarla gelecek nesillerin korunmasını amaçlıyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün, şunları kaydetti:"Garanti Bankası olarak, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projelerin finansmanına yönelik Yeşil Mortgage kredisine büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz ay IFC ile Türkiye'de ilk kez konut ipoteğine dayalı, Yeşil Mortgage kullanılarak inşa edilecek projeleri destekleyen bir anlaşma gerçekleştirdik. Ardından EBRD'den 75 milyon avro karşılığında TL cinsinden fon sağlayacak anlaşmaya imza attık. Yeni finansmanla, sürdürülebilir şehirlerin gelişmesi için çevre dostu binaların sayısının artmasına katkıda bulunacağız. EBRD'yle yaptığımız İTMK ihracı, Garanti ve Türkiye'nin uluslararası finans çevrelerinde inşa ettiği güven ve istikrarı da pekiştirdi."
Garanti Bankası ile EBRD arasında İTMK programı kapsamında, 75 milyon avro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman temini için 5 yıl vadeli sözleşme imzalandı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı (İTMK) programı kapsamında, 75 milyon avro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman temini için 5 yıl vadeli sözleşme imzaladı.

Banka açıklamasına göre, Garanti, EBRD ile TL cinsinden gerçekleştirdiği ilk işlem olan finansman sayesinde, "Yeşil Mortgage" kredilerinin yaygınlaşmasını ve çevre dostu binalarla gelecek nesillerin korunmasını amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası olarak, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projelerin finansmanına yönelik Yeşil Mortgage kredisine büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz ay IFC ile Türkiye'de ilk kez konut ipoteğine dayalı, Yeşil Mortgage kullanılarak inşa edilecek projeleri destekleyen bir anlaşma gerçekleştirdik. Ardından EBRD'den 75 milyon avro karşılığında TL cinsinden fon sağlayacak anlaşmaya imza attık. Yeni finansmanla, sürdürülebilir şehirlerin gelişmesi için çevre dostu binaların sayısının artmasına katkıda bulunacağız. EBRD'yle yaptığımız İTMK ihracı, Garanti ve Türkiye'nin uluslararası finans çevrelerinde inşa ettiği güven ve istikrarı da pekiştirdi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.