pendik escort bayan
ak

Garanti'den Türkiye Ekonomisine 273 Milyar Lira Kredi Desteği

27.07.2017 - 19:08, Güncelleme: 27.07.2017 - 19:08
 

Garanti'den Türkiye Ekonomisine 273 Milyar Lira Kredi Desteği

Garanti Bankası'nın ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 273 milyar liraya dayandı- Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil: - "Kredi Garanti Fonu kapsamında kullandırdığımız kredi tutarı 15 milyar TL'yi aşarken, 10 yıldan fazl

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek yaklaşık 273 milyar lira oldu.Garanti Bankası ilk 6 aylık konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre Garanti'nin aktif büyüklüğü 335 milyar 942 milyon 185 bin liraya ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 272 milyar 980 milyon 362 bin liraya yükseldi.Garanti'nin 2017'nin ilk yarısında net karı 3 milyar 100 milyon 273 bin lira olurken, öz kaynak karlılığı yüzde 18,1, aktif karlılığı da yüzde 2,1 seviyesinde gerçekleşti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Fuat Erbil, "2017 yılının ilk yarısında, tüm paydaşlarımızın bize olan güveniyle sağlam bilançomuzu daha da güçlendirirken, ekonominin canlanmasına destek olduk. 1,25 milyar avro sendikasyon kredimizi başarıyla yeniledik ve uluslararası piyasalarda ilk defa Basel III uyumlu, 10 yıl vadeli 750 milyon dolar sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdik. 4 milyar dolar ile rekor talep gören ihracımız, Türkiye'den bir bankanın Basel III kapsamında gerçekleştirdiği en düşük maliyetli ve en yüksek tutarlı işlem oldu." ifadelerini kullandı.Erbil, Dünya Bankası Grubu üyesi International Finance Corporation (IFC) ile Türkiye'de ilk kez konut ipoteğine dayalı, "Yeşil Mortgage" kapsamındaki projeleri destekleyecek ezber bozan bir anlaşmaya imza attıklarını anımsattı.Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamında kullandırdıkları kredi tutarının 15 milyar TL'yi aştığını vurgulayan Erbil, 10 yıldan fazla süredir sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmelerini destekledikleri kadınlara sağladıkları finansmanın 3,2 milyar TL'yi geçtiğini aktardı.Fuat Erbil, Garanti Bankası olarak, Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine yaptıkları katkıdan gurur duyduklarını belirtti ve şunları kaydetti:"EMEA Finance tarafından Orta ve Doğu Avrupa Bölgesinin (CEE) En İyi Proje Finansmanı Kurumu seçildik. Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan projelerin finansmanında öncülük yapıyor, yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bireysel, KOBİ, ticari, kurumsal, tüm ihtiyaçlar için müşterilerimizin yanında, onlarla birlikte, en iyi çözümü bulmak için çalışıyor, kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde hayatlarında yer alıyoruz. Müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, fiziksel olarak tüm Türkiye'de ve dijital platformlarda ise en önde yer alarak, hizmeti her kanaldan müşterimizin ayağına getiriyor, en iyi deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz. Bize güvenen ve destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim."
Garanti Bankası'nın ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 273 milyar liraya dayandı- Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil: - "Kredi Garanti Fonu kapsamında kullandırdığımız kredi tutarı 15 milyar TL'yi aşarken, 10 yıldan fazl

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek yaklaşık 273 milyar lira oldu.

Garanti Bankası ilk 6 aylık konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre Garanti'nin aktif büyüklüğü 335 milyar 942 milyon 185 bin liraya ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 272 milyar 980 milyon 362 bin liraya yükseldi.

Garanti'nin 2017'nin ilk yarısında net karı 3 milyar 100 milyon 273 bin lira olurken, öz kaynak karlılığı yüzde 18,1, aktif karlılığı da yüzde 2,1 seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Fuat Erbil, "2017 yılının ilk yarısında, tüm paydaşlarımızın bize olan güveniyle sağlam bilançomuzu daha da güçlendirirken, ekonominin canlanmasına destek olduk. 1,25 milyar avro sendikasyon kredimizi başarıyla yeniledik ve uluslararası piyasalarda ilk defa Basel III uyumlu, 10 yıl vadeli 750 milyon dolar sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdik. 4 milyar dolar ile rekor talep gören ihracımız, Türkiye'den bir bankanın Basel III kapsamında gerçekleştirdiği en düşük maliyetli ve en yüksek tutarlı işlem oldu." ifadelerini kullandı.

Erbil, Dünya Bankası Grubu üyesi International Finance Corporation (IFC) ile Türkiye'de ilk kez konut ipoteğine dayalı, "Yeşil Mortgage" kapsamındaki projeleri destekleyecek ezber bozan bir anlaşmaya imza attıklarını anımsattı.

Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamında kullandırdıkları kredi tutarının 15 milyar TL'yi aştığını vurgulayan Erbil, 10 yıldan fazla süredir sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmelerini destekledikleri kadınlara sağladıkları finansmanın 3,2 milyar TL'yi geçtiğini aktardı.

Fuat Erbil, Garanti Bankası olarak, Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine yaptıkları katkıdan gurur duyduklarını belirtti ve şunları kaydetti:

"EMEA Finance tarafından Orta ve Doğu Avrupa Bölgesinin (CEE) En İyi Proje Finansmanı Kurumu seçildik. Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan projelerin finansmanında öncülük yapıyor, yenilikçi çözümler sunuyoruz. Bireysel, KOBİ, ticari, kurumsal, tüm ihtiyaçlar için müşterilerimizin yanında, onlarla birlikte, en iyi çözümü bulmak için çalışıyor, kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde hayatlarında yer alıyoruz. Müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, fiziksel olarak tüm Türkiye'de ve dijital platformlarda ise en önde yer alarak, hizmeti her kanaldan müşterimizin ayağına getiriyor, en iyi deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz. Bize güvenen ve destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.