pendik escort bayan
ak

Garanti Bankası'ndan Sendikasyon Kredisi Anlaşması

Spor 17.05.2019 - 11:03, Güncelleme: 17.05.2019 - 11:03
 

Garanti Bankası'ndan Sendikasyon Kredisi Anlaşması

Sendikasyon kredisine 18 ülkeden 35 banka katılırken, toplam 1 milyar dolar talep geldi- Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil:- "Bu işlem, uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini ve Garanti'nin yurt dışı finansman piyasasındaki sürd

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 367 gün vadeli 326 milyon dolar ve 408 milyon 750 bin avro tutarlı iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde Mayıs 2018'de uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisini yeniledi.Bankanın 367 gün vadeli, avro ve dolar olmak üzere iki dilimden oluşan ve 600 milyon dolar hedefiyle çıktığı sendikasyon kredisine, yabancı bankalardan 1 milyar dolar talep geldi.Yıl başından bu yana Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da gerçekleştirilen temas ve ziyaretlerin de olumlu katkısıyla gelen yüksek talebe bağlı olarak işlem tutarı toplam 783 milyon 800 bin dolar olurken, 408 milyon 750 bin avro ve 326 milyon dolar tutarında 2 dilimden oluşan krediye 18 ülkeden 35 banka katıldı. İşlemin yaklaşık dörtte biri sadece yeni katılımlardan oluşurken, dış ticaretin finansmanı amaçlı kullanılacak kredinin toplam maliyeti "Libor + yüzde 2,50" ve "Euribor + yüzde 2,40" oldu.Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti'nin, uluslararası bankalar ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonu doğrultusunda, güçlü muhabir banka ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunun altını bir kez daha çizdiğini ifade etti.Bankanın alternatif fonlama kanallarından yarattığı kaynağa dikkati çeken Erbil, şunları kaydetti:"Bununla beraber, sendikasyon kredisinin yenilenmesi ve özellikle işlem için hedeflenen tutarın oldukça üzerinde talep geldiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Üstelik daha önce sendikasyon işlemlerimizde yer almayan ancak bu işlemimize katılım sağlayan Çin, Katar ve İspanya gibi çeşitli ülke bankaları ile muhabir banka yelpazemiz daha da genişletilmiştir. Bu işlem, uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini ve Garanti'nin yurt dışı finansman piyasasındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü bir kez daha kanıtlamıştır."
Sendikasyon kredisine 18 ülkeden 35 banka katılırken, toplam 1 milyar dolar talep geldi- Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil:- "Bu işlem, uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini ve Garanti'nin yurt dışı finansman piyasasındaki sürd

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 367 gün vadeli 326 milyon dolar ve 408 milyon 750 bin avro tutarlı iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde Mayıs 2018'de uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisini yeniledi.

Bankanın 367 gün vadeli, avro ve dolar olmak üzere iki dilimden oluşan ve 600 milyon dolar hedefiyle çıktığı sendikasyon kredisine, yabancı bankalardan 1 milyar dolar talep geldi.

Yıl başından bu yana Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da gerçekleştirilen temas ve ziyaretlerin de olumlu katkısıyla gelen yüksek talebe bağlı olarak işlem tutarı toplam 783 milyon 800 bin dolar olurken, 408 milyon 750 bin avro ve 326 milyon dolar tutarında 2 dilimden oluşan krediye 18 ülkeden 35 banka katıldı.

İşlemin yaklaşık dörtte biri sadece yeni katılımlardan oluşurken, dış ticaretin finansmanı amaçlı kullanılacak kredinin toplam maliyeti "Libor + yüzde 2,50" ve "Euribor + yüzde 2,40" oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti'nin, uluslararası bankalar ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonu doğrultusunda, güçlü muhabir banka ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunun altını bir kez daha çizdiğini ifade etti.

Bankanın alternatif fonlama kanallarından yarattığı kaynağa dikkati çeken Erbil, şunları kaydetti:

"Bununla beraber, sendikasyon kredisinin yenilenmesi ve özellikle işlem için hedeflenen tutarın oldukça üzerinde talep geldiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Üstelik daha önce sendikasyon işlemlerimizde yer almayan ancak bu işlemimize katılım sağlayan Çin, Katar ve İspanya gibi çeşitli ülke bankaları ile muhabir banka yelpazemiz daha da genişletilmiştir. Bu işlem, uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini ve Garanti'nin yurt dışı finansman piyasasındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü bir kez daha kanıtlamıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.