pendik escort bayan
ak

Gama'nın Kazakistan'daki İş Hedefi 2 Milyar Dolar

Spor 19.02.2018 - 10:28, Güncelleme: 19.02.2018 - 10:28
 

Gama'nın Kazakistan'daki İş Hedefi 2 Milyar Dolar

GAMA Endüstri Genel Müdürü Özkal:- "2016 ve 2017'de Tengiz bölgesinde yeni projeler için imza attık. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kazakistan'daki iş büyüklüğümüz 2 milyar doları bulacak"- "Tengiz petrol ve gaz sahasındaki Kuyubaşı Basınç Yönetim Projesi'

ANKARA (AA) - HÜSEYİN ERDOĞAN - GAMA Endüstri Genel Müdürü Murat Özkal, iştirakleri Gate İnşaat ile Kazakistan'da 1,3 milyar dolarlık proje tamamladıklarını belirterek, "2016 ve 2017'de Tengiz bölgesinde yeni projeler için imza attık. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kazakistan'daki iş büyüklüğümüz 2 milyar doları bulacak." dedi.Özkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAMA Endüstri'nin bugüne kadar dünya genelinde 25 ülkede 400'den fazla proje tamamladığına işaret etti.Yurt içinde Akkuyu ve Sinop nükleer santrali ile Tuz Gölü doğalgaz depolama tesisi projeleriyle ilgilendiklerini kaydeden Özkal, yurt dışında da Sahraaltı Afrika bölgesindeki bazı projelere teklif verdiklerini bildirdi.Yatırım yapacakları ülkede risk analizi çalışması yaptıkları dile getiren Özkal, "Sahraaltı Afrika'da özellikle Mozambik ve Nijerya'daki gelişmeleri takip ediyoruz. Mozambik'te ofisimiz ve devamlı çalışan bir ekibimiz bulunuyor. Mozambik'te sıvılaştırılmış doğalgaz tesisi projesi, Nijerya'da da petrol rafinerisi projesiyle ilgileniyoruz." diye konuştu.Özkal, Afrika'daki projelerin haricinde Azerbaycan'da da Bakü Haydar Aliyev Petrol Rafinerisi'nin geliştirme projesi ile ilgilendiklerini aktardı.- "Ülkede çalışan sayımız 3 binin üzerine çıkacak"Kazakistan'da faaliyetlerini daha etkin yürütmek amacıyla 2002'de Tekfen İnşaat ile kurdukları Gate İnşaat firmasının bugüne kadar ülkede 1,3 milyar dolarlık proje tamamlandığını belirten Özkal, "2016 ve 2017'de Tengiz bölgesinde yeni projeler için imza attık. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kazakistan'daki iş büyüklüğümüz 2 milyar doları bulacak. Tengiz petrol ve gaz sahasındaki Kuyubaşı Basınç Yönetim Projesi'nin inşaat, mekanik, elektrik ve montaj işleri için Tengizchevroil ile geçen yıl kasımda anlaşma imzaladık. Hazırlıkları devam eden projeye gelecek ay başlayacağız." dedi.Özkal, projenin 55 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, "Bu kapsamda bin 200 işçi istihdam edeceğiz. Çalıştıracağımız personelin büyük kısmı ülkedeki yerli istihdamın desteklenmesi kapsamında Kazak personelden oluşacak. Söz konusu projeyle ülkedeki çalışan sayımız 3 binin üzerine çıkacak. Ayrıca Kazakistan'da kurduğumuz eğitim ofisleri ve atölyelerde mesleki eğitim vererek bölge insanının iş becerisini artırıyoruz." diye konuştu.Ülkede Tengiz haricinde de büyük petrol bölgeleri bulunduğuna işaret eden Özkal, gelecek dönemde bu bölgelerde çeşitli tesisler kurulacağını ve bu projelerde de görev almak istediklerini vurguladı.
GAMA Endüstri Genel Müdürü Özkal:- "2016 ve 2017'de Tengiz bölgesinde yeni projeler için imza attık. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kazakistan'daki iş büyüklüğümüz 2 milyar doları bulacak"- "Tengiz petrol ve gaz sahasındaki Kuyubaşı Basınç Yönetim Projesi'

ANKARA (AA) - HÜSEYİN ERDOĞAN - GAMA Endüstri Genel Müdürü Murat Özkal, iştirakleri Gate İnşaat ile Kazakistan'da 1,3 milyar dolarlık proje tamamladıklarını belirterek, "2016 ve 2017'de Tengiz bölgesinde yeni projeler için imza attık. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kazakistan'daki iş büyüklüğümüz 2 milyar doları bulacak." dedi.

Özkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAMA Endüstri'nin bugüne kadar dünya genelinde 25 ülkede 400'den fazla proje tamamladığına işaret etti.

Yurt içinde Akkuyu ve Sinop nükleer santrali ile Tuz Gölü doğalgaz depolama tesisi projeleriyle ilgilendiklerini kaydeden Özkal, yurt dışında da Sahraaltı Afrika bölgesindeki bazı projelere teklif verdiklerini bildirdi.

Yatırım yapacakları ülkede risk analizi çalışması yaptıkları dile getiren Özkal, "Sahraaltı Afrika'da özellikle Mozambik ve Nijerya'daki gelişmeleri takip ediyoruz. Mozambik'te ofisimiz ve devamlı çalışan bir ekibimiz bulunuyor. Mozambik'te sıvılaştırılmış doğalgaz tesisi projesi, Nijerya'da da petrol rafinerisi projesiyle ilgileniyoruz." diye konuştu.

Özkal, Afrika'daki projelerin haricinde Azerbaycan'da da Bakü Haydar Aliyev Petrol Rafinerisi'nin geliştirme projesi ile ilgilendiklerini aktardı.

- "Ülkede çalışan sayımız 3 binin üzerine çıkacak"

Kazakistan'da faaliyetlerini daha etkin yürütmek amacıyla 2002'de Tekfen İnşaat ile kurdukları Gate İnşaat firmasının bugüne kadar ülkede 1,3 milyar dolarlık proje tamamlandığını belirten Özkal, "2016 ve 2017'de Tengiz bölgesinde yeni projeler için imza attık. Bu projelerin tamamlanmasıyla Kazakistan'daki iş büyüklüğümüz 2 milyar doları bulacak. Tengiz petrol ve gaz sahasındaki Kuyubaşı Basınç Yönetim Projesi'nin inşaat, mekanik, elektrik ve montaj işleri için Tengizchevroil ile geçen yıl kasımda anlaşma imzaladık. Hazırlıkları devam eden projeye gelecek ay başlayacağız." dedi.

Özkal, projenin 55 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, "Bu kapsamda bin 200 işçi istihdam edeceğiz. Çalıştıracağımız personelin büyük kısmı ülkedeki yerli istihdamın desteklenmesi kapsamında Kazak personelden oluşacak. Söz konusu projeyle ülkedeki çalışan sayımız 3 binin üzerine çıkacak. Ayrıca Kazakistan'da kurduğumuz eğitim ofisleri ve atölyelerde mesleki eğitim vererek bölge insanının iş becerisini artırıyoruz." diye konuştu.

Ülkede Tengiz haricinde de büyük petrol bölgeleri bulunduğuna işaret eden Özkal, gelecek dönemde bu bölgelerde çeşitli tesisler kurulacağını ve bu projelerde de görev almak istediklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.