pendik escort bayan
ak

Füreya Buluşmaları'nın İkinci Konuğu Özlem Güsar Oldu

Spor 07.12.2017 - 12:43, Güncelleme: 07.12.2017 - 12:43
 

Füreya Buluşmaları'nın İkinci Konuğu Özlem Güsar Oldu

Kale Grubu Başkanı Okyay:- "Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya'yı anlatacağı Füreya Buluşmaları'nda, ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek"

İSTANBUL (AA) - Kale Grubu tarafından hayata geçirilen Füreya Koral'ın en kapsamlı retrospektif sergisi kapsamında düzenlenen Füreya Buluşmaları'nın ikincisi lüks danışmanı ve mücevher yazarı Özlem Güsar'ın konuk olduğu etkinlikle gerçekleştirildi.Şirketin açıklamasına göre, ilk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral'ın, Kale Grubu tarafından hayata geçirilen ve 18 Kasım'da sanatseverlerle buluşan kapsamlı retrospektif sergisi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.Sergi kapsamında gerçekleştirilen Füreya Buluşmaları'nın ilk konuğu Ayşe Kulin olurken, dün gerçekleştirilen ikinci etkinliğe ise Özlem Güsar oldu. "Füreya ve Mücevher" başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte Güsar, küratörler Karoly Aliotti, Nilüfer Şaşmazer ve Farah Aksoy eşliğinde sergiyi gezerken, Füreya'dan Fahrelnissa Zeid'e uzanan bir yelpazede Şakir Paşa Ailesi'nin mücevher hikayelerini anlattı. Rus ihtilalinden, Cumhuriyet'in ilk yıllarına uzanan, bir dönemde Bağdat'tan Paris'e uzanan geniş bir coğrafyada aşk, savaş ve romantizm ile süslenen mücevher hikayaleri katılımcılarla paylaşan Güsar, şu ifadeleri kullandı."Şakir Paşa Ailesi, Cumhuriyet tarihimizin en entelektüel ve sanatçı ailesidir. Bu projenin içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Mücevher tutkumun beni hayranı olduğum Türkiye'nin ve dünyanın önünde giden bir sanatçı kimlik sergileyen Füreya ile yan yana getirmesi benim için gerçekten büyük mutluluk. Kale Grubu gibi özel günlerini böylesine çok özel sosyal sorumluluk projeleri ile kutlayan markaların artması en büyük dileğim."Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise şu değerlendirmelerde bulundu:"Sanat ile hayata tutunan Füreya için, 2sanat hayatın içinde yaşamalı' diyen Füreya'ya yaraşır bir şekilde, tam da yaşamın merkezinde bir sergi hazırladık. Serginin açık kalacağı iki ay boyunca öğrenci ve okul ziyaretleri, buluşmalar gibi etkinliklerden dolayı, burası yaşayan bir mekan olacak. Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya'yı anlatacağı Füreya Buluşmaları'nda, ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek." Füreya Buluşmaları, "Füreya ve Mimari", "Füreya ve Renkler", "Füreya ve Desenler" gibi konu başlıkları altında, farklı alanlarda uzman konuşmacılarla devam edecek.
Kale Grubu Başkanı Okyay:- "Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya'yı anlatacağı Füreya Buluşmaları'nda, ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek"

İSTANBUL (AA) - Kale Grubu tarafından hayata geçirilen Füreya Koral'ın en kapsamlı retrospektif sergisi kapsamında düzenlenen Füreya Buluşmaları'nın ikincisi lüks danışmanı ve mücevher yazarı Özlem Güsar'ın konuk olduğu etkinlikle gerçekleştirildi.

Şirketin açıklamasına göre, ilk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral'ın, Kale Grubu tarafından hayata geçirilen ve 18 Kasım'da sanatseverlerle buluşan kapsamlı retrospektif sergisi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Sergi kapsamında gerçekleştirilen Füreya Buluşmaları'nın ilk konuğu Ayşe Kulin olurken, dün gerçekleştirilen ikinci etkinliğe ise Özlem Güsar oldu.

"Füreya ve Mücevher" başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte Güsar, küratörler Karoly Aliotti, Nilüfer Şaşmazer ve Farah Aksoy eşliğinde sergiyi gezerken, Füreya'dan Fahrelnissa Zeid'e uzanan bir yelpazede Şakir Paşa Ailesi'nin mücevher hikayelerini anlattı.

Rus ihtilalinden, Cumhuriyet'in ilk yıllarına uzanan, bir dönemde Bağdat'tan Paris'e uzanan geniş bir coğrafyada aşk, savaş ve romantizm ile süslenen mücevher hikayaleri katılımcılarla paylaşan Güsar, şu ifadeleri kullandı.

"Şakir Paşa Ailesi, Cumhuriyet tarihimizin en entelektüel ve sanatçı ailesidir. Bu projenin içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Mücevher tutkumun beni hayranı olduğum Türkiye'nin ve dünyanın önünde giden bir sanatçı kimlik sergileyen Füreya ile yan yana getirmesi benim için gerçekten büyük mutluluk. Kale Grubu gibi özel günlerini böylesine çok özel sosyal sorumluluk projeleri ile kutlayan markaların artması en büyük dileğim."

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanat ile hayata tutunan Füreya için, 2sanat hayatın içinde yaşamalı' diyen Füreya'ya yaraşır bir şekilde, tam da yaşamın merkezinde bir sergi hazırladık. Serginin açık kalacağı iki ay boyunca öğrenci ve okul ziyaretleri, buluşmalar gibi etkinliklerden dolayı, burası yaşayan bir mekan olacak. Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya'yı anlatacağı Füreya Buluşmaları'nda, ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek."

Füreya Buluşmaları, "Füreya ve Mimari", "Füreya ve Renkler", "Füreya ve Desenler" gibi konu başlıkları altında, farklı alanlarda uzman konuşmacılarla devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.