pendik escort bayan
ak

Fransızlar Kültepe'nin Belgeselini Çekiyor

Siyaset 19.09.2018 - 13:28, Güncelleme: 19.09.2018 - 13:28
 

Fransızlar Kültepe'nin Belgeselini Çekiyor

Fransa Bilimsel Araştırmalar Akademisi, 1948'den bu yana kazı çalışmalarının sürdüğü Kültepe'de belgesel çekimlerine başladı

KAYSERİ (AA) - Fransa Bilimsel Araştırmalar Akademisi'nin (CNRS) Kültepe'nin belgeselini çektiği bildirildi.Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin de destek verdiği ve 1948 yılından bu yana devam eden kazı çalışmaları belgesele konu oldu.Dünyanın farklı ülkelerinden gelen bilim insanlarının da katıldığı kazı çalışmalarıyla ilgili Fransa Bilimsel Araştırmalar Akademisi (CNRS) belgesel çekimine başladı.Kültepe'de çekime başlayan ekip, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yanı sıra kazı heyetinde yer alan Japonya'dan Prof. Dr. Ryoichi Kontasi, Hamburg Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dünya Asuriyologlar Derneği Başkanı Fransız Prof. Dr. Cecile Mıchel ile de görüştü.Batı Avrupa'da yayınlanacak belgeselin çekimlerinde bilim insanlarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile de röportaj gerçekleştirildi.Kültepe'deki kazıların dünya tarihine de ışık tuttuğunu aktaran Çelik, kazı çalışmaları sırasından çıkarılan eserlerin daha iyi sergilenmesi için tarihi Kayseri Kalesi içinde çok modern bir arkeoloji müzesi yaptıklarını kaydetti.Dünya Asuriyologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mıchel de filolog olduğunu belirterek, "Kültepe’de çıkarılan tabletleri okuyorum. Tarihi ören yeri, Ön Asya'da çivi yazılı tabletlerin çıkarıldığı en önemli merkez. Çıkarılan tabletlerden o zamanki toplumun sosyal yapısı, isimler ve bazı bilgilere ulaşıyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Fransa Bilimsel Araştırmalar Akademisi, 1948'den bu yana kazı çalışmalarının sürdüğü Kültepe'de belgesel çekimlerine başladı

KAYSERİ (AA) - Fransa Bilimsel Araştırmalar Akademisi'nin (CNRS) Kültepe'nin belgeselini çektiği bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin de destek verdiği ve 1948 yılından bu yana devam eden kazı çalışmaları belgesele konu oldu.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen bilim insanlarının da katıldığı kazı çalışmalarıyla ilgili Fransa Bilimsel Araştırmalar Akademisi (CNRS) belgesel çekimine başladı.

Kültepe'de çekime başlayan ekip, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yanı sıra kazı heyetinde yer alan Japonya'dan Prof. Dr. Ryoichi Kontasi, Hamburg Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dünya Asuriyologlar Derneği Başkanı Fransız Prof. Dr. Cecile Mıchel ile de görüştü.

Batı Avrupa'da yayınlanacak belgeselin çekimlerinde bilim insanlarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile de röportaj gerçekleştirildi.

Kültepe'deki kazıların dünya tarihine de ışık tuttuğunu aktaran Çelik, kazı çalışmaları sırasından çıkarılan eserlerin daha iyi sergilenmesi için tarihi Kayseri Kalesi içinde çok modern bir arkeoloji müzesi yaptıklarını kaydetti.

Dünya Asuriyologlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mıchel de filolog olduğunu belirterek, "Kültepe’de çıkarılan tabletleri okuyorum. Tarihi ören yeri, Ön Asya'da çivi yazılı tabletlerin çıkarıldığı en önemli merkez. Çıkarılan tabletlerden o zamanki toplumun sosyal yapısı, isimler ve bazı bilgilere ulaşıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.