pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" Tartışmasına Tepki

11.05.2018 - 16:53, Güncelleme: 11.05.2018 - 16:53
 

Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" Tartışmasına Tepki

Yozgat ve Kırşehir'de protesto gösterisi düzenlendi

YOZGAT/KIRŞEHİR (AA) - Yozgat ve Kırşehir'de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri, ABD'nin, İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriyi protesto etti.Yozgat Çapanoğlu Camisi önünde toplanan STK üyeleri, Türk ve Filistin bayrakları ile ABD, İsrail ve Fransa aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.Burada sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Şenkal, her zaman Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. Şenkal, "ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek ve Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakba'nın 70. yılını protesto etmek için bütün kardeşlerimizle meydanlara iniyoruz. Ayrıca Fransa'da Kuran-ı Kerim hakkında yayınlanan hadsiz bildiriyi lanetlemek üzere tüm kardeşlerimizle meydanlara indik." dedi.Basın açıklaması sırasında grup, sık sık tekbir getirerek "Kur'an'a saldıran eller kırılsın", "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganları attı. - KırşehirKırşehir'deki protestolarda ise Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırşehir Şubesinin çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Kırşehir İmam Hatip Camisi'nde toplanan grup, Fransa aleyhine sloganlar attı. Kırşehir TÜGVA Şubesi Lise Teşkilat Başkanı Abdulkadir Kocapınar, grup adına yaptığı konuşmada, bu olaya karşılık, Tüm İslam aleminin harekete geçmesi, yüce İslam dininin kutsal rehberi olan Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya ve gelecekte yapılması muhtemel saldırılara sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Geçmişten beri mukaddes İslam dinine karşı en alçakça saldırıların yapıldığını, İslam dininin içeriğini değiştirmek için Batı ülkelerinin çalıştığını vurgulayan Kocapınar, şunları kaydetti: "Allah-u Teala, En'am suresi 115. ayetinde, 'Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini, Kur'an-ı değiştirebilecek hiçbir şey, hiçbir kuvvet yoktur.' diye buyuruyor. Biz de bu ayetin ışığında, yüce dinimizin kutsal kitabına yapılan bu saldırıya karşılık veriyoruz. Tüm kamuoyu huzurunda açıkça bu saldırıyı telin ediyoruz. Herkes bilsin ki, istedikleri kadar toplansınlar, istedikleri kadar çabalasınlar, her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin koruduğu kutsal kitabımızı asla değiştiremeyecekler." Açıklamanın ardından grup dağıldı.
Yozgat ve Kırşehir'de protesto gösterisi düzenlendi

YOZGAT/KIRŞEHİR (AA) - Yozgat ve Kırşehir'de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri, ABD'nin, İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriyi protesto etti.

Yozgat Çapanoğlu Camisi önünde toplanan STK üyeleri, Türk ve Filistin bayrakları ile ABD, İsrail ve Fransa aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Şenkal, her zaman Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Şenkal, "ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek ve Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakba'nın 70. yılını protesto etmek için bütün kardeşlerimizle meydanlara iniyoruz. Ayrıca Fransa'da Kuran-ı Kerim hakkında yayınlanan hadsiz bildiriyi lanetlemek üzere tüm kardeşlerimizle meydanlara indik." dedi.

Basın açıklaması sırasında grup, sık sık tekbir getirerek "Kur'an'a saldıran eller kırılsın", "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganları attı.


- Kırşehir

Kırşehir'deki protestolarda ise Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırşehir Şubesinin çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Kırşehir İmam Hatip Camisi'nde toplanan grup, Fransa aleyhine sloganlar attı.

Kırşehir TÜGVA Şubesi Lise Teşkilat Başkanı Abdulkadir Kocapınar, grup adına yaptığı konuşmada, bu olaya karşılık, Tüm İslam aleminin harekete geçmesi, yüce İslam dininin kutsal rehberi olan Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya ve gelecekte yapılması muhtemel saldırılara sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Geçmişten beri mukaddes İslam dinine karşı en alçakça saldırıların yapıldığını, İslam dininin içeriğini değiştirmek için Batı ülkelerinin çalıştığını vurgulayan Kocapınar, şunları kaydetti:

"Allah-u Teala, En'am suresi 115. ayetinde, 'Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini, Kur'an-ı değiştirebilecek hiçbir şey, hiçbir kuvvet yoktur.' diye buyuruyor. Biz de bu ayetin ışığında, yüce dinimizin kutsal kitabına yapılan bu saldırıya karşılık veriyoruz. Tüm kamuoyu huzurunda açıkça bu saldırıyı telin ediyoruz. Herkes bilsin ki, istedikleri kadar toplansınlar, istedikleri kadar çabalasınlar, her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin koruduğu kutsal kitabımızı asla değiştiremeyecekler."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.