pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Fetö/pdy Çatı Davasında Esasa İlişkin Savunmalar Alınıyor

10.04.2018 - 13:28, Güncelleme: 10.04.2018 - 13:28
 

Fetö/pdy Çatı Davasında Esasa İlişkin Savunmalar Alınıyor

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında örgüt elebaşı Gülen'in de bulunduğu 75 sanıklı FETÖ/PDY çatı davasında, tutuklu sanık Çelik, esas hakkındaki savunmasını tamamladı

ANKARA (AA) - Darbe girişiminden önce açılan ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında yer aldığı 7'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davasının görülmesine devam edildi.Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülmesine devam edilen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Ali Çelik, Alaeddin Kaya, Abdülkadir Aksoy ve İlhan İşbilen hazır bulunurken, İstanbul'da tutuklu bulunan sanık Hidayet Karaca ve Sincan Cezaevindeki sanıklar Kazım Avcı ve Dilaver Azim ile Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla bağlantı kuruldu.Tutuklu sanık Ali Çelik, esasa ilişkin savunmasında, ByLock kullanımına ilişkin raporların çelişkiler içerdiğini öne sürerek, "Ben ByLock'u kullanmadım ve indirmedim. Kakao'yu kullandım." diye konuştu.Mahkemelere gönderilen ByLock kullanım listesinin hatalı olduğu iddiasında bulunan Çelik, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbenin ByLock üzerinden planlandığı yönünde haberler çıktı ve ByLock tutuklamaları başladı. MİT'in yetkililerinden birinin ByLock listelerinin sıhhatli olmadığına dair açıklaması var." dedi.FETÖ üyesi ya da yöneticisi olmadığını savunan Çelik, davanın firari sanığı eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı firari Ali Çelik ile isim benzerliği sebebiyle kendisine dava açıldığını öne sürdü.Tutuklu sanık Çelik, "Benim çocuklarımı bu yapının okullarına göndermiş olmam, Bank Asya'da hesabım olması, Asya Termal'de konaklamam örgüt üyesi olduğumu göstermez." dedi.FETÖ'nün darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı çıktığını öğrendiğini, bunun üzerine kendisinin teslim olduğunu belirten Çelik, bu durumun kendi suçsuzluğunun bir göstergesi olduğunu iddia etti.Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık Çelik, mahkeme heyetinden beraat talebinde bulundu.- MütalaadanDava kapsamında 7 Şubat 2018'de görülen celsede Cumhuriyet Savcısı Adnan Gümüş tarafından esas hakkındaki mütalaa açıklanmış, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, Zaman gazetesinin eski sahibi Alaeddin Kaya ve örgüt elebaşı Gülen'in kuzeni Kazım Avcı'nın da aralarında bulunduğu tutuklu 7 sanığın, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis ile cezalandırılması talep edilmişti.Savcı Gümüş ayrıca, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında yer aldığı firari sanıklar hakkındaki dava dosyasının ayrılmasını, yargılama sırasında ölen Cemal Uşak hakkındaki davanın ise düşürülmesini istemişti.
Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında örgüt elebaşı Gülen'in de bulunduğu 75 sanıklı FETÖ/PDY çatı davasında, tutuklu sanık Çelik, esas hakkındaki savunmasını tamamladı

ANKARA (AA) - Darbe girişiminden önce açılan ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında yer aldığı 7'si tutuklu 75 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davasının görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülmesine devam edilen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Ali Çelik, Alaeddin Kaya, Abdülkadir Aksoy ve İlhan İşbilen hazır bulunurken, İstanbul'da tutuklu bulunan sanık Hidayet Karaca ve Sincan Cezaevindeki sanıklar Kazım Avcı ve Dilaver Azim ile Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla bağlantı kuruldu.

Tutuklu sanık Ali Çelik, esasa ilişkin savunmasında, ByLock kullanımına ilişkin raporların çelişkiler içerdiğini öne sürerek, "Ben ByLock'u kullanmadım ve indirmedim. Kakao'yu kullandım." diye konuştu.

Mahkemelere gönderilen ByLock kullanım listesinin hatalı olduğu iddiasında bulunan Çelik, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbenin ByLock üzerinden planlandığı yönünde haberler çıktı ve ByLock tutuklamaları başladı. MİT'in yetkililerinden birinin ByLock listelerinin sıhhatli olmadığına dair açıklaması var." dedi.

FETÖ üyesi ya da yöneticisi olmadığını savunan Çelik, davanın firari sanığı eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı firari Ali Çelik ile isim benzerliği sebebiyle kendisine dava açıldığını öne sürdü.

Tutuklu sanık Çelik, "Benim çocuklarımı bu yapının okullarına göndermiş olmam, Bank Asya'da hesabım olması, Asya Termal'de konaklamam örgüt üyesi olduğumu göstermez." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı çıktığını öğrendiğini, bunun üzerine kendisinin teslim olduğunu belirten Çelik, bu durumun kendi suçsuzluğunun bir göstergesi olduğunu iddia etti.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık Çelik, mahkeme heyetinden beraat talebinde bulundu.

- Mütalaadan

Dava kapsamında 7 Şubat 2018'de görülen celsede Cumhuriyet Savcısı Adnan Gümüş tarafından esas hakkındaki mütalaa açıklanmış, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, Zaman gazetesinin eski sahibi Alaeddin Kaya ve örgüt elebaşı Gülen'in kuzeni Kazım Avcı'nın da aralarında bulunduğu tutuklu 7 sanığın, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis ile cezalandırılması talep edilmişti.

Savcı Gümüş ayrıca, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında yer aldığı firari sanıklar hakkındaki dava dosyasının ayrılmasını, yargılama sırasında ölen Cemal Uşak hakkındaki davanın ise düşürülmesini istemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.