pendik escort bayan
ak

Fetö'nün Sözde "Giresun Sıkıyönetim Komutanı"nın Yargılandığı Dava

04.04.2018 - 13:43, Güncelleme: 04.04.2018 - 13:43
 

Fetö'nün Sözde "Giresun Sıkıyönetim Komutanı"nın Yargılandığı Dava

Darbe girişimi sırasında örgütün sözde "Giresun sıkıyönetim komutanı" olarak adı geçen eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı kurmay albay Emre Fırat'ın yargılanmasına devam edildi - Savcı mütalaasında, sanık Fırat'ın, TCK'nın 309. maddesi

KAYSERİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında adı sözde "Yurtta Sulh Konseyi"nce hazırlanan listede "Giresun sıkıyönetim komutanı" olarak geçen eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı kurmay albay Emre Fırat'ın yargılanmasına devam edildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık avukatları hazır bulundu. Fırat ise tutuklu bulunduğu Sincan'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.Mahkeme heyetinin, mahkemeye ulaşan tespit ve değerlendirme raporunda, sanığın kullandığı telefonda örgütün gizli haberleşme programı ByLock'tan 137 bağlantı kurulduğunun tespit edildiğini belirtmesi üzerine Fırat, bu programı kesinlikle kullanmadığını öne sürdü.Darbe teşebbüsü gecesi, kendilerine bağlı 7 ilin jandarma komutanları ya da vekillerini arayarak, sözde "Yurtta Sulh Konseyi"nin emirlerine uymamalarını bildirdiğini savunan Fırat, devletine karşı gelmediğini öne sürdü.15 Temmuz akşamı saat 22.00 sıralarında darbeden haberdar olduğu halde destekte bulunduğu ve darbe teşebbüsünün başarısız olmasının ardından sözde bir tutanak tuttuğu iddiasının doğru olmadığını aktaran Fırat, suçsuz olduğunu belirterek, tahliye ve beraatını talep etti.Savcı mütalaasında, sanık Fırat'ın, TCK'nın 309. maddesi gereği "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme" suçundan cezalandırılmasını istedi.Fırat ve avukatı, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, ara kararında Fırat'ın tutukluluğunun davamına hükmederek, duruşmayı erteledi.FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında "Yurtta Sulh Konseyi" tarafından hazırlandığı öne sürülen listede adı "Giresun sıkıyönetim komutanı" olarak geçen Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında kurmay başkanı olarak görev yapan eski jandarma kurmay albay Emre Fırat, 16 Temmuz 2016'da gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan, mahkemece yetkisizlik kararı ile Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayla birleştirilmesine hükmedilen dosya, Bölge Adliye Mahkemesince yeniden Kayseri'ye gönderilmişti.
Darbe girişimi sırasında örgütün sözde "Giresun sıkıyönetim komutanı" olarak adı geçen eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı kurmay albay Emre Fırat'ın yargılanmasına devam edildi - Savcı mütalaasında, sanık Fırat'ın, TCK'nın 309. maddesi

KAYSERİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında adı sözde "Yurtta Sulh Konseyi"nce hazırlanan listede "Giresun sıkıyönetim komutanı" olarak geçen eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı kurmay albay Emre Fırat'ın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık avukatları hazır bulundu. Fırat ise tutuklu bulunduğu Sincan'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyetinin, mahkemeye ulaşan tespit ve değerlendirme raporunda, sanığın kullandığı telefonda örgütün gizli haberleşme programı ByLock'tan 137 bağlantı kurulduğunun tespit edildiğini belirtmesi üzerine Fırat, bu programı kesinlikle kullanmadığını öne sürdü.

Darbe teşebbüsü gecesi, kendilerine bağlı 7 ilin jandarma komutanları ya da vekillerini arayarak, sözde "Yurtta Sulh Konseyi"nin emirlerine uymamalarını bildirdiğini savunan Fırat, devletine karşı gelmediğini öne sürdü.

15 Temmuz akşamı saat 22.00 sıralarında darbeden haberdar olduğu halde destekte bulunduğu ve darbe teşebbüsünün başarısız olmasının ardından sözde bir tutanak tuttuğu iddiasının doğru olmadığını aktaran Fırat, suçsuz olduğunu belirterek, tahliye ve beraatını talep etti.

Savcı mütalaasında, sanık Fırat'ın, TCK'nın 309. maddesi gereği "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Fırat ve avukatı, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, ara kararında Fırat'ın tutukluluğunun davamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında "Yurtta Sulh Konseyi" tarafından hazırlandığı öne sürülen listede adı "Giresun sıkıyönetim komutanı" olarak geçen Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında kurmay başkanı olarak görev yapan eski jandarma kurmay albay Emre Fırat, 16 Temmuz 2016'da gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan, mahkemece yetkisizlik kararı ile Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayla birleştirilmesine hükmedilen dosya, Bölge Adliye Mahkemesince yeniden Kayseri'ye gönderilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.