pendik escort bayan
ak

Fetö'nün Okulu "Uluslararası İmam Hatip Lisesi" Oldu

23.08.2016 - 13:18, Güncelleme: 23.08.2016 - 13:18
 

Fetö'nün Okulu "Uluslararası İmam Hatip Lisesi" Oldu

Sivas'ta FETÖ'ye ait liseye Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz'ün adı verildi

SİVAS (AA) - Sivas'ta FETÖ'ye ait lise, Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz'ün adı verilerek Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü.Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Alibaba Mahallesi'ndeki kampüs alanında düzenlediği basın toplantısında, kentte Sultan Murat Eğitim Kurumları altında faaliyet yürütülen FETÖ'ye ait 3 okula İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sayım yapılarak el konulduğunu hatırlattı.Okulların milletten toplanan paralarla yapıldığını, şimdi de vatandaşa hizmet etmek için organize edildiğini belirten Altınsoy, "Biz bu kampüse '15 Temmuz Şehitleri Kampüsü' adını verdik. Burada da 3 okul açacağız. Bunlardan birisi Uluslararası Şehit Recep Gündüz İmam Hatip Lisesi, biri imam hatip ortaokulu, birisi de 15 Temmuz gecesi şehit olan Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek." diye konuştu.Altınsoy, uluslararası imam hatip lisesinde yabancı ve Türk öğrencilerin birlikte eğitim göreceğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:"Yurt dışından 60, Türkiye'den de 68 öğrencimiz olacak. 22-26 Ağustos'taki tercihlerinde de öğrenci kabul edeceğiz. Burada Türk ve yabancı öğrenciler beraber eğitim görecek. Buradaki öğrencilerimiz Türk kültürünü öğrenecek ve gittikleri ülkelerde bizim elçimiz olacak. İmam hatipler de gerçek dini eğitimi almış olacaklar. Gerçek dini eğitim verilmeyince din eğitimi böyle sözde cemaatlere ve örgütlere kalmış oluyor. Devletimiz ve Bakanlığımız bunların panzehiri olan imam hatiplerin sayısının artırılması için gerekli tedbirleri alıyor. Biz de imam hatiplerin sayısının artırılması için gereken gayreti gösteriyoruz."Kampüs içerisinde birçok laboratuvarın, yemekhanenin, spor salonlarının, yatakhanelerin bulunduğunu aktaran Altınsoy, 300 kişi kapasiteli yurt binasının da yapılacağını ve öğrencilerin gönül rahatlığıyla burayı tercih edebileceklerini sözlerine ekledi.
Sivas'ta FETÖ'ye ait liseye Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz'ün adı verildi

SİVAS (AA) - Sivas'ta FETÖ'ye ait lise, Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Recep Gündüz'ün adı verilerek Uluslararası İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Alibaba Mahallesi'ndeki kampüs alanında düzenlediği basın toplantısında, kentte Sultan Murat Eğitim Kurumları altında faaliyet yürütülen FETÖ'ye ait 3 okula İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sayım yapılarak el konulduğunu hatırlattı.

Okulların milletten toplanan paralarla yapıldığını, şimdi de vatandaşa hizmet etmek için organize edildiğini belirten Altınsoy, "Biz bu kampüse '15 Temmuz Şehitleri Kampüsü' adını verdik. Burada da 3 okul açacağız. Bunlardan birisi Uluslararası Şehit Recep Gündüz İmam Hatip Lisesi, biri imam hatip ortaokulu, birisi de 15 Temmuz gecesi şehit olan Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek." diye konuştu.

Altınsoy, uluslararası imam hatip lisesinde yabancı ve Türk öğrencilerin birlikte eğitim göreceğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Yurt dışından 60, Türkiye'den de 68 öğrencimiz olacak. 22-26 Ağustos'taki tercihlerinde de öğrenci kabul edeceğiz. Burada Türk ve yabancı öğrenciler beraber eğitim görecek. Buradaki öğrencilerimiz Türk kültürünü öğrenecek ve gittikleri ülkelerde bizim elçimiz olacak. İmam hatipler de gerçek dini eğitimi almış olacaklar. Gerçek dini eğitim verilmeyince din eğitimi böyle sözde cemaatlere ve örgütlere kalmış oluyor. Devletimiz ve Bakanlığımız bunların panzehiri olan imam hatiplerin sayısının artırılması için gerekli tedbirleri alıyor. Biz de imam hatiplerin sayısının artırılması için gereken gayreti gösteriyoruz."

Kampüs içerisinde birçok laboratuvarın, yemekhanenin, spor salonlarının, yatakhanelerin bulunduğunu aktaran Altınsoy, 300 kişi kapasiteli yurt binasının da yapılacağını ve öğrencilerin gönül rahatlığıyla burayı tercih edebileceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.