pendik escort bayan
ak

FETÖ'nün "ışık evlerine" büyük darbe

12.07.2017 - 11:51, Güncelleme: 12.07.2017 - 11:51
 

FETÖ'nün "ışık evlerine" büyük darbe

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "ışık evleri"ne yönelik son 4 ayda düzenlenen operasyonlarda örgütün "mahrem imamları"na büyük darbe vuruldu.

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "ışık evleri"ne yönelik son 4 ayda düzenlenen operasyonlarda örgütün "mahrem imamları"na büyük darbe vuruldu. AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Devlete Karşı Suçlar ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli 17 ilde FETÖ/PDY'nin "ışık evleri"ne son 4 ayda 4 operasyon düzenledi.Operasyonlarda, örgütün mahrem yapılanmasında görev aldıkları belirlenen 6 teğmen, 3 komiser yardımcısı, 2 astsubay, 2 banka görevlisi ile doktor ve infaz koruma memurunun da aralarında bulunduğu 37'si kadın 69 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 41'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 28'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Polis ekipleri, örgütün "ışık evleri" yapılanmasında yer alan ve haklarında yakalama kararı bulunan 41 firarinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.- "Kamufle olun " talimatı Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2013-2015 yıllarını kapsayan dönemlerde işe girdikleri belirlenen zanlıların, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak yetiştirilmek üzere özel seçilen kişiler olduğu tespit edildi."Mahrem yapılanma"da görevlendirilen zanlıların, deşifre olmamaları için örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmamaları, Bank Asyaya para aktarmamaları, örgüte müzahir şirketlerde çalışmamaları, FETÖ ile bağlantılı dernek ve şirketlere üye olmamaları yönünde örgüt yöneticilerinden talimat aldıkları belirlendi. Örgüt yöneticilerinden "kamufle olun" talimatı alan zanlıların, 17/25 Aralık süreci başlangıç olmak üzere örgüte eleman kazandırmak için görevlendirildiği belirlendi. 
Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "ışık evleri"ne yönelik son 4 ayda düzenlenen operasyonlarda örgütün "mahrem imamları"na büyük darbe vuruldu.

SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "ışık evleri"ne yönelik son 4 ayda düzenlenen operasyonlarda örgütün "mahrem imamları"na büyük darbe vuruldu. 

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Devlete Karşı Suçlar ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas merkezli 17 ilde FETÖ/PDY'nin "ışık evleri"ne son 4 ayda 4 operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, örgütün mahrem yapılanmasında görev aldıkları belirlenen 6 teğmen, 3 komiser yardımcısı, 2 astsubay, 2 banka görevlisi ile doktor ve infaz koruma memurunun da aralarında bulunduğu 37'si kadın 69 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 41'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 28'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis ekipleri, örgütün "ışık evleri" yapılanmasında yer alan ve haklarında yakalama kararı bulunan 41 firarinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

- "Kamufle olun " talimatı 

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2013-2015 yıllarını kapsayan dönemlerde işe girdikleri belirlenen zanlıların, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak yetiştirilmek üzere özel seçilen kişiler olduğu tespit edildi.

"Mahrem yapılanma"da görevlendirilen zanlıların, deşifre olmamaları için örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmamaları, Bank Asyaya para aktarmamaları, örgüte müzahir şirketlerde çalışmamaları, FETÖ ile bağlantılı dernek ve şirketlere üye olmamaları yönünde örgüt yöneticilerinden talimat aldıkları belirlendi. 

Örgüt yöneticilerinden "kamufle olun" talimatı alan zanlıların, 17/25 Aralık süreci başlangıç olmak üzere örgüte eleman kazandırmak için görevlendirildiği belirlendi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.