pendik escort bayan
ak

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

30.07.2016 - 00:08, Güncelleme: 30.07.2016 - 00:08
 

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çankırı'da vatandaşlar "demokrasi nöbetini" sürdürüyor- MHP 21. Dönem Antalya Milletvekili Çelik: - "Asker üzerinden, polis üzerinden darbe yapmaya kalktılar başaramadılar, başaramayacaklar da çünkü Türkiye'de 79 milyon polis, 79 milyon asker var"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor. Belediye Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları ile dövizler bulunan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.MHP 21. Dönem Antalya Milletvekili Kemal Çelik, yaptığı konuşmada, gençlerin tarihi iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Darbelerle padişahların tahttan indirildiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:"Osmanlı'nın bu darbelerle sonunu getirdiler. Milletin sevgilisi Adnan Menderes'i idam ettirdiler bu darbelerle. Menderes Türkiye'yi şaha kaldırdığı için idam edildi. 1971 yılında Türkiye'nin kalkınmaya yöneldiği bir dönemde Demirel hükümetini alaşağı ettiler. Ne zaman Türkiye kalkınıyor, büyüyor, darbeler oluyor, işin gerçeği bu. Sonra 12 Eylül'de kardeş kavgası çıkardılar. 28 Şubat'ta Türkiye'nin milyar dolarlarını dışarı kaçırdılar. Türkiye'yi durdurdular ama milletin iradesini durduramadılar."AK Parti döneminde inançların gereğinin rahatlıkla yapılmaya başlandığını vurgulayan Çelik, "Başörtü sorunu, kızların lise sorunu, üniversite sorunu kalmadı. Bu hükümeti anlatmak için değil gerçekleri söylemek için bunları konuşuyoruz. Bundan sonra değişik ara operasyonlar yapılmaya kalkışıldı. Önce yargı yoluyla darbe yapmaya çalıştılar, polisi kullanarak darbe yapmaya çalıştılar ama başaramadılar. Milletin iradesine son vermek istediler ama yapamadılar." dedi.Türk halkının darbelere izin vermeyeceğini belirten Çelik, "Yargı içinde örgütlendiler, olmadı, polis içinde örgütlendiler, olmadı, şimdi asker içinde örgütlendiler ve bir darbe yapmaya kalktılar. Asker üzerinden, polis üzerinden darbe yapmaya kalktılar başaramadılar, başaramayacaklar da çünkü Türkiye'de 79 milyon polis, 79 milyon asker var." diye konuştu. - "Anadolu topraklarında pis tohumlar yeşermez" Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin ise Türk insanının bu toprakları savunmak için elinden geleni yapacağını vurguladı. Bu toprakların her 100 yılda bir mayalandığını ifade eden Şahin, "Tam yüz yıl önce dedelerimiz bu toprakları mayaladılar. Biz, hep onların kahramanlıklarını dinledik. Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Kurtuluş Savaşı'nı dinledik ve hep onlarla gurur duyduk. Ey dedelerimiz, artık sizin de gurur duyacağınız çocuklarınız var. Çankırı meydanında görürsünüz bunu. Yüzyıl sonra torunlarınız Müslüman kılığına girmiş bu miletin istiklaline saldıranları püskürttü." ifadelerini kullandı. Anadolu topraklarına 100 yıl sonra fitne tohumu ekmek isteyenleri bu toprakların kustuğunu belirten Şahin, "Anadolu toprakları pis tutmazmış. Anadolu topraklarında pis tohumlar yeşermezmiş. Bunu herkes böyle bile." dedi.
Çankırı'da vatandaşlar "demokrasi nöbetini" sürdürüyor- MHP 21. Dönem Antalya Milletvekili Çelik: - "Asker üzerinden, polis üzerinden darbe yapmaya kalktılar başaramadılar, başaramayacaklar da çünkü Türkiye'de 79 milyon polis, 79 milyon asker var"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Belediye Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları ile dövizler bulunan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

MHP 21. Dönem Antalya Milletvekili Kemal Çelik, yaptığı konuşmada, gençlerin tarihi iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Darbelerle padişahların tahttan indirildiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Osmanlı'nın bu darbelerle sonunu getirdiler. Milletin sevgilisi Adnan Menderes'i idam ettirdiler bu darbelerle. Menderes Türkiye'yi şaha kaldırdığı için idam edildi. 1971 yılında Türkiye'nin kalkınmaya yöneldiği bir dönemde Demirel hükümetini alaşağı ettiler. Ne zaman Türkiye kalkınıyor, büyüyor, darbeler oluyor, işin gerçeği bu. Sonra 12 Eylül'de kardeş kavgası çıkardılar. 28 Şubat'ta Türkiye'nin milyar dolarlarını dışarı kaçırdılar. Türkiye'yi durdurdular ama milletin iradesini durduramadılar."

AK Parti döneminde inançların gereğinin rahatlıkla yapılmaya başlandığını vurgulayan Çelik, "Başörtü sorunu, kızların lise sorunu, üniversite sorunu kalmadı. Bu hükümeti anlatmak için değil gerçekleri söylemek için bunları konuşuyoruz. Bundan sonra değişik ara operasyonlar yapılmaya kalkışıldı. Önce yargı yoluyla darbe yapmaya çalıştılar, polisi kullanarak darbe yapmaya çalıştılar ama başaramadılar. Milletin iradesine son vermek istediler ama yapamadılar." dedi.

Türk halkının darbelere izin vermeyeceğini belirten Çelik, "Yargı içinde örgütlendiler, olmadı, polis içinde örgütlendiler, olmadı, şimdi asker içinde örgütlendiler ve bir darbe yapmaya kalktılar. Asker üzerinden, polis üzerinden darbe yapmaya kalktılar başaramadılar, başaramayacaklar da çünkü Türkiye'de 79 milyon polis, 79 milyon asker var." diye konuştu.

- "Anadolu topraklarında pis tohumlar yeşermez"

Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin ise Türk insanının bu toprakları savunmak için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Bu toprakların her 100 yılda bir mayalandığını ifade eden Şahin, "Tam yüz yıl önce dedelerimiz bu toprakları mayaladılar. Biz, hep onların kahramanlıklarını dinledik. Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Kurtuluş Savaşı'nı dinledik ve hep onlarla gurur duyduk. Ey dedelerimiz, artık sizin de gurur duyacağınız çocuklarınız var. Çankırı meydanında görürsünüz bunu. Yüzyıl sonra torunlarınız Müslüman kılığına girmiş bu miletin istiklaline saldıranları püskürttü." ifadelerini kullandı.

Anadolu topraklarına 100 yıl sonra fitne tohumu ekmek isteyenleri bu toprakların kustuğunu belirten Şahin, "Anadolu toprakları pis tutmazmış. Anadolu topraklarında pis tohumlar yeşermezmiş. Bunu herkes böyle bile." dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.