pendik escort bayan
ak

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

27.07.2016 - 00:13, Güncelleme: 27.07.2016 - 00:13
 

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Sivas'ta 38 sivil toplum kuruluşunun başkanı, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi- Nevşehir'de vatandaşlar demokrasi nöbetinin 12. gününde de meydanı boş bırakmadı

SİVAS / NEVŞEHİR (AA) - Sivas ve Nevşehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda toplandı.Sivas'ta "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı.Vatandaşlara destek olmak isteyen ve darbe girişimine tepki gösteren 38 sivil toplum kuruluşunun (STK) başkanı da ellerinde Türk bayraklarıyla alana geldi.STK başkanları ve vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.STK'lar adına konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, 15 Temmuz gecesi vatandaşların demokrasinin önüne koyulmaya çalışan engeli önlediğini belirterek, şunları kaydetti:"Bizler gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan ve ayakta tutan unsur budur."FETÖ aleyhine sık sık sloganların atıldığı programda Kuran'ı Kerim okundu. Programda vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.- Şarkışla ilçesindeki demokrasi nöbeti sürüyorŞarkışla ilçesinde de vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Gülsu Meydanı'nda toplandı.Yürümekte güçlük çeken ve yürüteç yardımıyla meydana gelen 70 yaşındaki Ayşe Şahin de eline aldığı Türk bayrağıyla, vatandaşlara destek verdi.Programda bazı gençler de idam cezasının yeniden getirilmesi için imza kampanyası başlattı.- NevşehirNevşehir'de Türk Telekom binası önündeki Diriliş Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün askeri darbe girişimine tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini ve tasavvuf musikisi ekibini izledi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de platformda Kur'anı Kerim okudu. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı meydanda, Nevşehir Kızılay Şubesi tarafından alanda kan bağışı çadırı kuruldu. "Kan ver hayat kurtar", "Hiçbir darbe meşru sayılamaz" yazılı pankartların asılı olduğu çadırda vatandaşlar kan bağışında bulundu. İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından alanda toplanan kalabalığa su dağıtıldı.Meydana kurulan sahneden Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu halkı selamladı.Kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de halka hitap etti.
Sivas'ta 38 sivil toplum kuruluşunun başkanı, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi- Nevşehir'de vatandaşlar demokrasi nöbetinin 12. gününde de meydanı boş bırakmadı

SİVAS / NEVŞEHİR (AA) - Sivas ve Nevşehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda toplandı.

Sivas'ta "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı.

Vatandaşlara destek olmak isteyen ve darbe girişimine tepki gösteren 38 sivil toplum kuruluşunun (STK) başkanı da ellerinde Türk bayraklarıyla alana geldi.

STK başkanları ve vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

STK'lar adına konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, 15 Temmuz gecesi vatandaşların demokrasinin önüne koyulmaya çalışan engeli önlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan ve ayakta tutan unsur budur."

FETÖ aleyhine sık sık sloganların atıldığı programda Kuran'ı Kerim okundu. Programda vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

- Şarkışla ilçesindeki demokrasi nöbeti sürüyor

Şarkışla ilçesinde de vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Gülsu Meydanı'nda toplandı.

Yürümekte güçlük çeken ve yürüteç yardımıyla meydana gelen 70 yaşındaki Ayşe Şahin de eline aldığı Türk bayrağıyla, vatandaşlara destek verdi.

Programda bazı gençler de idam cezasının yeniden getirilmesi için imza kampanyası başlattı.

- Nevşehir

Nevşehir'de Türk Telekom binası önündeki Diriliş Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda "demokrasi nöbeti" tutan kalabalık, Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini ve tasavvuf musikisi ekibini izledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de platformda Kur'anı Kerim okudu.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı meydanda, Nevşehir Kızılay Şubesi tarafından alanda kan bağışı çadırı kuruldu. "Kan ver hayat kurtar", "Hiçbir darbe meşru sayılamaz" yazılı pankartların asılı olduğu çadırda vatandaşlar kan bağışında bulundu.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından alanda toplanan kalabalığa su dağıtıldı.

Meydana kurulan sahneden Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu halkı selamladı.

Kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de halka hitap etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.