pendik escort bayan
ak

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

26.07.2016 - 01:28, Güncelleme: 26.07.2016 - 01:28
 

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Konya'da Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

KONYA (AA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın eden kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, geceden sabaha kadar sloganlar atarak darbe girişimini protesto ediyor.Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.Meydanda demokrasi nöbetini tutan 57 yaşındaki Orhan Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın darbe girişimini sokağa çıkarak püskürttüğünü söyledi.Vatandaşların önceden medyada yer alan haberlere inandığını, darbelere karşı sessiz kaldığını vurgulayan Arslan, "27 Mayıs darbesinde Adnan Menderes'i keyfi astılar. Halk o zaman da böyle sokaklara dökülseydi Menderes asılmazdı. Bugün, halk kendi seçtiklerine sahip çıktı ve bir millet uyandı." ifadelerine yer verdi.Eylemlere çocuklarıyla katılan Narin Gül Renkliışık ise Türkiye'nin Laz'ıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle hep bir arada huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Darbe girişiminde bulunanların ekmeğini yedikleri vatanına ihanet ettiklerini aktaran Renkliışık, "Hep birlikte tek bayrak altında yaşıyoruz. Birliğimize, bütünlüğümüze yönelik saldırıları lanetliyorum." diye konuştu.Meydanlara vatana sahip çıkmak için geldiğini söyleyen Selman Korkmaz da üç beş darbeciye meydanı bırakmadıklarını ifade etti. Gece gündüz meydanlarda olduklarını işini de aksatmadan meydanda nöbet tutmaya devam edeceklerini dile getiren Eryılmaz, "Bu vatana ihanete izin vermeyeceğiz. İnsan hakları ve özgürlüklerden yanayız. Dünyaya destan yazıyoruz. Başkomutanımız ne derse onun emrindeyiz. Sonuna kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız eve dönün çağrısını yapıncaya kadar, bir ay, bir yıl artık ne kadar sürerse meydanları terketmeyeceğiz." dedi.Gecenin ilerleyen saatlerinde konvoy eşliğinde meydandan çıkıp şehrin belirli noktalarında protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.
Konya'da Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

KONYA (AA) - Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın eden kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, geceden sabaha kadar sloganlar atarak darbe girişimini protesto ediyor.

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Meydanda demokrasi nöbetini tutan 57 yaşındaki Orhan Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın darbe girişimini sokağa çıkarak püskürttüğünü söyledi.

Vatandaşların önceden medyada yer alan haberlere inandığını, darbelere karşı sessiz kaldığını vurgulayan Arslan, "27 Mayıs darbesinde Adnan Menderes'i keyfi astılar. Halk o zaman da böyle sokaklara dökülseydi Menderes asılmazdı. Bugün, halk kendi seçtiklerine sahip çıktı ve bir millet uyandı." ifadelerine yer verdi.

Eylemlere çocuklarıyla katılan Narin Gül Renkliışık ise Türkiye'nin Laz'ıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle hep bir arada huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Darbe girişiminde bulunanların ekmeğini yedikleri vatanına ihanet ettiklerini aktaran Renkliışık, "Hep birlikte tek bayrak altında yaşıyoruz. Birliğimize, bütünlüğümüze yönelik saldırıları lanetliyorum." diye konuştu.

Meydanlara vatana sahip çıkmak için geldiğini söyleyen Selman Korkmaz da üç beş darbeciye meydanı bırakmadıklarını ifade etti. Gece gündüz meydanlarda olduklarını işini de aksatmadan meydanda nöbet tutmaya devam edeceklerini dile getiren Eryılmaz, "Bu vatana ihanete izin vermeyeceğiz. İnsan hakları ve özgürlüklerden yanayız. Dünyaya destan yazıyoruz. Başkomutanımız ne derse onun emrindeyiz. Sonuna kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız eve dönün çağrısını yapıncaya kadar, bir ay, bir yıl artık ne kadar sürerse meydanları terketmeyeceğiz." dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde konvoy eşliğinde meydandan çıkıp şehrin belirli noktalarında protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.