pendik escort bayan
ak

Fetö'cü Yüzbaşının Firarına Yardım Eden Sanığa Hapis Cezası

25.01.2018 - 11:28, Güncelleme: 25.01.2018 - 11:28
 

Fetö'cü Yüzbaşının Firarına Yardım Eden Sanığa Hapis Cezası

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan askerler arasında yer alan Yüzbaşı Karatepe'nin firar etmesine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan askerler arasında yer alan Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin firar etmesine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Mehmet Fil ile avukatı hazır bulundu. İddianamedeki suçlamaları kabul etmeyen Fil, beraatini talep etti. Fil, uzaktan akrabası olan Burkay Karatepe'nin darbe girişimi olayının içinde olduğunu bilmediğini ileri sürerek, "Benden kendisini Eskişehir'e götürmemi istedi. Ben 'Neden' diye sorduğumda, 'Seni ilgilendiren bir durum yok' dedi. Bir sıkıntının olduğunu düşünmemiştim. Kendisini Eskişehir'e bıraktıktan sonra bir daha görmedim. Firari olduğunu öğrendiğimde bildiğim her şeyi kolluk kuvvetlerine bizzat anlattım. Suçsuzum." diye konuştu. Mahkeme heyeti, terör örgütü üyesine yardım ve yataklık yaptığının anlaşılır olduğuna hükmettiği sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. İzmir'de ikamet eden Mehmet Fil, FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Marmaris ilçesinde suikast girişiminde bulunanların arasında olan firari Yüzbaşı Karatepe'yi darbe girişiminden sonra evinde sakladığı, uzaktan akrabası olan Karatepe'nin kendisini Eskişehir'e götürmesini istemesi üzerine 20 Temmuz 2016'da şahsi otomobiliyle Karatepe'yi Eskişehir'e getirdiği, Karatepe'yi Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki bir eve bıraktığı tespit edilmişti. Sanık Mehmet Fil hakkında "terör örgütü üyesine bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak" suçundan dava açılmış, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan askerler arasında yer alan Yüzbaşı Karatepe'nin firar etmesine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan askerler arasında yer alan Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin firar etmesine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Mehmet Fil ile avukatı hazır bulundu.

İddianamedeki suçlamaları kabul etmeyen Fil, beraatini talep etti.

Fil, uzaktan akrabası olan Burkay Karatepe'nin darbe girişimi olayının içinde olduğunu bilmediğini ileri sürerek, "Benden kendisini Eskişehir'e götürmemi istedi. Ben 'Neden' diye sorduğumda, 'Seni ilgilendiren bir durum yok' dedi. Bir sıkıntının olduğunu düşünmemiştim. Kendisini Eskişehir'e bıraktıktan sonra bir daha görmedim. Firari olduğunu öğrendiğimde bildiğim her şeyi kolluk kuvvetlerine bizzat anlattım. Suçsuzum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, terör örgütü üyesine yardım ve yataklık yaptığının anlaşılır olduğuna hükmettiği sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

İzmir'de ikamet eden Mehmet Fil, FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Marmaris ilçesinde suikast girişiminde bulunanların arasında olan firari Yüzbaşı Karatepe'yi darbe girişiminden sonra evinde sakladığı, uzaktan akrabası olan Karatepe'nin kendisini Eskişehir'e götürmesini istemesi üzerine 20 Temmuz 2016'da şahsi otomobiliyle Karatepe'yi Eskişehir'e getirdiği, Karatepe'yi Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki bir eve bıraktığı tespit edilmişti. Sanık Mehmet Fil hakkında "terör örgütü üyesine bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak" suçundan dava açılmış, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.