pendik escort bayan
ak

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

26.05.2017 - 15:13, Güncelleme: 26.05.2017 - 15:13
 

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

Kayseri'de haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 12 sanıktan 9'una 6 yıl 3'er ay, örgütün "ev abisi" olduğu belirlenen sanığa ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 12 sanıktan 9'u 6 yıl 3'er ay, örgütün "ev abisi" olduğu belirlenen sanık ise 7 yıl 6 ay hapis hapis cezasına çarptırıldı.Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan akademisyen Adem Engin ve avukat Mutlu Karayılan ile avukatları katıldı. Savunmalarında haklarındaki iddiaları reddeden sanıklar, beraatlarını talep etti.Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Adem Engin ve Mutlu Karayılan'a 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. - Ev abisine 7,5 yıl hapis Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuklu sanıklar Ramazan Teke, Mustafa Yücel, Ömer Uslu, Ramazan Bayan, Osman Kömü ile tutuksuz yargılanan Orhan Duran Türkmen, Hamdi Yıldırım, Mustafa Gençer, Ö.G, R.K. ve avukatları katıldı. Önceki celselerde savunmalarını yapan sanıklar son sözlerinin sorulması üzerine, isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.Mahkeme heyeti, sanıklardan Teke, Yücel, Uslu, Bayan, Türkmen, Yıldırım ve Gençer'i 6 yıl 3'er ay, FETÖ'nün "ev abisi" olduğu belirlenen Kömü'yü ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ö.G. ve R.K'nin beraatına hükmeden mahkeme, Kömü dışındaki tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.
Kayseri'de haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 12 sanıktan 9'una 6 yıl 3'er ay, örgütün "ev abisi" olduğu belirlenen sanığa ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 12 sanıktan 9'u 6 yıl 3'er ay, örgütün "ev abisi" olduğu belirlenen sanık ise 7 yıl 6 ay hapis hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan akademisyen Adem Engin ve avukat Mutlu Karayılan ile avukatları katıldı.

Savunmalarında haklarındaki iddiaları reddeden sanıklar, beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Adem Engin ve Mutlu Karayılan'a 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

- Ev abisine 7,5 yıl hapis

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuklu sanıklar Ramazan Teke, Mustafa Yücel, Ömer Uslu, Ramazan Bayan, Osman Kömü ile tutuksuz yargılanan Orhan Duran Türkmen, Hamdi Yıldırım, Mustafa Gençer, Ö.G, R.K. ve avukatları katıldı.

Önceki celselerde savunmalarını yapan sanıklar son sözlerinin sorulması üzerine, isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Teke, Yücel, Uslu, Bayan, Türkmen, Yıldırım ve Gençer'i 6 yıl 3'er ay, FETÖ'nün "ev abisi" olduğu belirlenen Kömü'yü ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ö.G. ve R.K'nin beraatına hükmeden mahkeme, Kömü dışındaki tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.