pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

27.12.2018 - 14:33, Güncelleme: 27.12.2018 - 14:33
 

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

"Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 3 sanıktan 2'sine, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davalarda yargılanan 3 sanıktan 2'si, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, özel bir şirketten emekli mühendis olan tutuklu sanık Mehmet Yavuz T. ve tutuksuz yargılanan eşi Z.T. ile eski askeri öğrenci M.K.A. ve sanık avukatları hazır bulundu.Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Mehmet Yavuz T. ve M.K.A'nın, "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını, Z.T'nin ise beraatini istedi. Mehmet Yavuz T. savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürerek, "Kullandığım telefon eşimin adına kayıtlı. ByLock programı indirmedim. Bank Asya'da ise 2000 yılından beri hesabım vardır. Hesabımdaki iniş ve çıkışlar kredi kartı ödemelerimden dolayıdır. Örgüt elebaşının talimatıyla para yatırmadım. Ben emekli bir insanım, sağlık sorunlarım var, beraatimi istiyorum." diye konuştu.Sanık M.K.A. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Askeri öğrenciydim. Benim bu terör örgütüyle hiçbir bağlantım yok. Mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Z.T. de masum olduğunu öne sürerek, beraatini istedi.Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Yavuz T. ve M.K.A'ya, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası vererek, Mehmet Yavuz T.nin tahliyesine hükmetti. Heyet, aynı suçtan yargılanan Z.T'nin ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.
"Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 3 sanıktan 2'sine, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davalarda yargılanan 3 sanıktan 2'si, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, özel bir şirketten emekli mühendis olan tutuklu sanık Mehmet Yavuz T. ve tutuksuz yargılanan eşi Z.T. ile eski askeri öğrenci M.K.A. ve sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Mehmet Yavuz T. ve M.K.A'nın, "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını, Z.T'nin ise beraatini istedi.

Mehmet Yavuz T. savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürerek, "Kullandığım telefon eşimin adına kayıtlı. ByLock programı indirmedim. Bank Asya'da ise 2000 yılından beri hesabım vardır. Hesabımdaki iniş ve çıkışlar kredi kartı ödemelerimden dolayıdır. Örgüt elebaşının talimatıyla para yatırmadım. Ben emekli bir insanım, sağlık sorunlarım var, beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Sanık M.K.A. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Askeri öğrenciydim. Benim bu terör örgütüyle hiçbir bağlantım yok. Mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.

Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Z.T. de masum olduğunu öne sürerek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Yavuz T. ve M.K.A'ya, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası vererek, Mehmet Yavuz T.nin tahliyesine hükmetti.

Heyet, aynı suçtan yargılanan Z.T'nin ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.