pendik escort bayan
ak

Fetö Sanığı 18 Kişiye Hapis Cezası

23.05.2017 - 14:28, Güncelleme: 23.05.2017 - 14:28
 

Fetö Sanığı 18 Kişiye Hapis Cezası

Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 19 sanıktan 18'ine 3 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezası verildi- Tutuksuz yargılanan eski polis, ByLock, Eagle ve Tango gibi programları kullandığı tespit edilince 9 yıl hapis

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan çoğu eski polis 19 sanıktan 18'i 3 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu sanıklar M.I, M.A, M.Y, A.Ö, Ö.U, C.S ve L.İ, tutuksuz sanıklar Ö.Ö, A.A, R.K, R.A, A.A, Ö.A, M.C, S.S, A.C, R.E, aynı davada yargılanan M.A. ve M.A. ile avukatları katıldı.Duruşmada, sanıklar hakkındaki HTS kayıtları ve bilirkişi raporları okundu. Son sözleri sorulan sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan A.A'ya 3 yıl 1 ay 15 gün, S.S'ye 4 yıl 2 ay, M.I, M.A, R.K, R.A, A.A, Ö.A, M.C, M.Y, A.C, A.Ö, R.E, Ö.U. ve L.İ'ye 6 yıl 3'er ay, C.S'ye 7 yıl 6 ay, tek dosyada yargılanan M.A'ya 6 yıl 3 ay, ByLock, Eagle ve Tango gibi programları kullandığı tespit edilen eski polis M.A'ya ise 9 yıl hapis cezası verildi. ByLock tespit edilen telefonu eşinin kullandığı belirlenen Ö.Ö'nün de beraatına hükmeden mahkeme heyeti, sanığın eşi T.Ö hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. Sanıklardan M.A, A.Ö, Ö.U. ve L.İ. de tutuklulukta geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliye edilirken, 9 yıl hapis cezası alan M.A, duruşma salonunda tutuklandı.
Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 19 sanıktan 18'ine 3 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezası verildi- Tutuksuz yargılanan eski polis, ByLock, Eagle ve Tango gibi programları kullandığı tespit edilince 9 yıl hapis

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan çoğu eski polis 19 sanıktan 18'i 3 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu sanıklar M.I, M.A, M.Y, A.Ö, Ö.U, C.S ve L.İ, tutuksuz sanıklar Ö.Ö, A.A, R.K, R.A, A.A, Ö.A, M.C, S.S, A.C, R.E, aynı davada yargılanan M.A. ve M.A. ile avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar hakkındaki HTS kayıtları ve bilirkişi raporları okundu. Son sözleri sorulan sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan A.A'ya 3 yıl 1 ay 15 gün, S.S'ye 4 yıl 2 ay, M.I, M.A, R.K, R.A, A.A, Ö.A, M.C, M.Y, A.C, A.Ö, R.E, Ö.U. ve L.İ'ye 6 yıl 3'er ay, C.S'ye 7 yıl 6 ay, tek dosyada yargılanan M.A'ya 6 yıl 3 ay, ByLock, Eagle ve Tango gibi programları kullandığı tespit edilen eski polis M.A'ya ise 9 yıl hapis cezası verildi.

ByLock tespit edilen telefonu eşinin kullandığı belirlenen Ö.Ö'nün de beraatına hükmeden mahkeme heyeti, sanığın eşi T.Ö hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Sanıklardan M.A, A.Ö, Ö.U. ve L.İ. de tutuklulukta geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliye edilirken, 9 yıl hapis cezası alan M.A, duruşma salonunda tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.